Emeklileri yollara düşüren heyecan

0:00/ 0:00

Türkiye tarihinin en kritik seçimine günler kala birbirinden heyecan verici eserler de sahneye çıkmaya başladı. Ama öyle yorumlar var ki ben okurken şaşırıp kalıyorum. Neredeyse hayal gördüğümü düşüneceğim!

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri siyaset arenasını iyice ısındırdı. Arka arkaya yayınlanan anketler, düzenlenen mitingler ve açılışlardaki kalabalıklarla her parti oy oranını ölçmeye çalışıyor. Ama son kararı millet sandıkta verecek.

Özellikle son günlerde siyasetin yüksek nabzına rağmen, halkı heyecanlandıran projelerde bir bir devreye giriyor. Beni en çok gururlandıranlardan biri dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu. Çok istedim Sirkeci’de girip görmek ama fırsatım olmadı.

Geçen hafta çok hasta, yorgan döşek yatar durumdaydım. Yüksek ateş nedeniyle gündemi bile tam takip etme şansım olmadı açıkçası.

70 YAŞINDAKİ BABAM HEYECANLANMIŞTI

Aslında benim ilk dikkatimi çeken bayramın ilk günü 70 yaşındaki babamın sözleri oldu. “Oğlum ben sabah Sirkeci’ye gideceğim” dedi. Babama "Niye" diye sordum? “Oğlum gemimizi görmedin mi? O kadar gurur duydum ki gidip görmek istiyorum” diye cevap verdi. 70 yaşındaki bir adamı bu kadar heyecanlandırmıştı. O kadar kalabalığı bile çekmeye hazırdı. “Olsun yorulmaya değer gidip göreyim" diyecek kadar da ısrarcıydı.

Genelde emeklileri maaşlarına yapılacak olan zam haberleri heyecanlandırır. Demek ki TCG Anadolu da onları heyecanlandırmış. Dışa bağımlılıktan kurtulduğumuz bir projeyi daha yerli ve millî üretimle yapıyor olmak geleceğe dair ümitlerimizi arttırıyor.

BAYKAR bizi çok alıştırdı yeni atımlara. Türkiye’nin geleceğinde en büyük oyuncu olacağına inandığım bu şirket, İHA, SİHA, Bayraktar Kızılelma, Bayraktar Akıncı ve daha gelecek nice projeler. Haluk-Selçuk Bayraktar kardeşlerle ne kadar övünsek az.

O GEMİ MAKET Mİ!

TCG Anadolu ile ilgili bazı yorumları okuyunca dondum kaldım. Neredeyse böyle bir gemi yapıldığına inanmayacaktım! Sanki gördüğümüz bir simülasyon. Aslında denizde yüzende bir maket! Allah akıl fikir versin.

Keza Zonguldak Filyos’ta bulunan ve ilk ateşi yakılan Karadeniz gazı. Maalesef böyle bir gazın çıktığına da birilerini inandırmak zorunda kalmak çok yorucu.

Siyasi arenada herkesi eleştirebilirsiniz. İnanmak zorunda da değilsiniz. Ama konu Türkiye’nin geleceği olan projeler olunca biraz millî olsanız ne iyi olurdu. Sonuçta o gemi, o gaz Türkiye Cumhuriyeti’nin. Bizlerin güvenliği, geleceği.