Enkazdan 4 gün sonra kurtarıldı! Hastanedeki tedavisinin ardından ilk yaptığı şey herkesi şaşırttı

Geçtiğimiz hafta meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından hem vatan topraklarından hem de dünyanın pek çok ülkesinden afet bölgesine destek yağdı. Enkaz altından 83 saat sonra kurtarılan Onur Mermer'in hastanede tedavisi bittikten sonra yaptığı hareket herkesi şaşırttı.

Enkazdan 4 gün sonra kurtarıldı! Hastanedeki tedavisinin ardından ilk yaptığı şey herkesi şaşırttı

Yıkıcı Kahramanmaraş depremi sonrası tüm dünya "Yüzyılın felaketi" olarak anılan afetle çalkalandı. Acı ne kadar büyük olsa da herkes üzerine düşeni yapmak için bölgeye koştu, gidemeyenler uzaktan afet bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Arama kurtarma ekipleri var gücüyle enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalıştı. Çalışmalar hala sürüyor. Adıyaman'da depremin dördüncü gününde enkaz altından kurtarılan Onur Mermer, tedavi edilmek üzere hastaneye götürülmüştü. Hastanede tedavisi tamamlanan Onur Mermer'in ilk yaptığı herkesi şaşırttı. 

Enkazdan 4 gün sonra kurtarıldı! Hastanedeki tedavisinin ardından ilk yaptığı şey herkesi şaşırttı - Resim : 1

BAŞINDAN VE SIRTINDAN YARALANMIŞTI

Adıyaman Yavuz Selim Mahallesinde bulunan evinde enkazın altında kalan Onur Mermer’e, arama kurtarma ekipleri 4 gün sonra ulaştı. Mermer, ekipler tarafından enkazdan yaralı olarak çıkartıldı ve tedavi edilmek üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Başından ve sırtından yara alan Onur Mermer, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

EKİPLERE KATILDI

4 gün sonra enkazdan çıktıktan sonra tedavisi tamamlanan Onur Mermer, taburcu edildikten sonra kurtarma ekiplerine katılmak istedi. Akrabaları ve arkadaşları dinlenmesi gerektiğini söylese de kimseyi dinlemeyen Mermer, kurtarma ekiplerine gönüllü olarak destek vermek için afet bölgesine gitti. 

Enkazdan 4 gün sonra kurtarıldı! Hastanedeki tedavisinin ardından ilk yaptığı şey herkesi şaşırttı - Resim : 2

23 yaşındaki Onur Mermer, “Hastanede 4-5 saat tedavi gördükten sonra taburcu olup eve gittim. Fakat, yakınlarım enkaz altında olduğu için dayanamayıp enkaz yerine geldim. Enkazlarda akrabalarım, arkadaşlarım ve yakınlarım vardı. Enkazdaki çalışmalara yardım ediyorum. Allah’a çok şükür iyiyim bu günlerde geçecek” şeklinde konuştu.