ERD-OĞAN

0:00/ 0:00

Şampiyonun kesinleşmesine artık son bir kaldı diyebiliriz. Hafta sonu Fenerbahçe, üç puan cebinde rakiplerini bekledi. Ancak rakipleri Fenerbahçe’ye çok net mesajlar verdi. 

Galatasaray, Sivasspor maçında rakibine neredeyse pozisyon vermedi. Muslera adeta seyirci gibi maçı izledi. 

İcardi ise ne büyük bir yıldız olduğunu bir kez daha gösterdi. Zaten ligin kopma maçlarının tamamında sorumluluk aldı. 

Attığı ilk golde Kerem’in asisti muhteşemdi. İkinci golde vurduğu kafa ise akıllara zarardı. Yapılan araştırmalara göre o kafa vuruşunun gol olma ihtimali 100 binde 2’ymiş. Aynı orta Seferovic’e, Gomis’e gelse sonuç gelmez ama elinde İcardi varsa golü atıp şampiyonluğa gidiyorsun. 

Galatasaray son üç maçta kazandı ve gol yemedi. Gol yememenin yanında rakiplerine gol pozisyonu dahi vermedi. Ligin son maçları stres çok fazla. Bu stres altında attıkları gol sayısı az oluyor. İddia ediyorum eğer Sivasspor maçı bu stres altında oynanmasaydı, Galatasaray beşten aşağı gol atmazdı.

Beşiktaş ise dün Adana Demirspor deplasmanından üç puanı dört golle alarak döndü. Lider takım Galatasaray’a üç, ikinci Fenerbahçe’ye deplasmanda 10 kişi dört gol attıktan sonra Adana Demirspor’a karşı alınan bu görkemli galibiyet gerçekten inanılmaz. Beşiktaş ligin boyu biraz daha uzun olsa şampiyon olacak.

Şenol Hoca bizlere çok zor işleri çok basit gibi gösteriyor. Bir hoca değişikliği ve bir, iki oyuncu değişikliği futbol takımlarına nasıl bambaşka bir kimlik kazandırıyor hepimiz görüyoruz. Ligde şampiyonluk yarışından koptu denilen Beşiktaş muhtemeldir ki sezonu ikinci tamamlayacak. 

Önümüzdeki sezon Talisca gibi kreatif bir orta saha oyuncusu kadroya katabilirlerse takım bambaşka bir seviyeye çıkacaktır. Şampiyonluk yolunda da gelecek sezon bir numaralı favori durumunda olacaklardır. 

Başlık siyasi ama içerik futbol oldu. Kusura bakmayın siyasete ilgisi olanların kafasını biraz dağıtmak, siyasi gerginlikten uzaklaştırmak istedim.

Siyaset için en büyük temennim ise günlük, haftalık değişen söylemler yerine ilkeleri ön planda tutan politikacılarımızın artması.