Ertuğrul Özkök'ten tahıl koridoru anlaşması yorumu: Büyük bir diplomatik bir zafer!

Her çarşamba akşamı tv100 ekranlarına gelen Cengiz ile Ahtapot'ta, Ertuğrul Özkök, Türkiye'nin tahıl koridoru anlaşmasındaki başarıyla ilgili "Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl konusunda bu anlaşmayı yaptırtması hiç tartışma götürmeksizin büyük bir diplomatik bir zafer" dedi.

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanlarına kadar en çok merak edilenler Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırıldı. Tahıl sevkiyatına ilişkin cuma günü atılan imzanın ardından süreç hızla ilerliyor. Sürecin sağlıklı yürütülmesi için İstanbul'da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi dün açıldı.

"Uluslararası arenada da büyük ses getirdi"
Türkiye'nin uluslarası alandaki başarısını değerlendiren Semercioğlu "Bana kalırsa Türkiye'nin diplomatik açıdan çok büyük bir başarısıydı. Uluslararası arenada da büyük ses getirdi." ifadelerini kullandı.

"Büyük bir diplomatik bir zafer"
Anlaşmaya ilişkin konuşan Özkök "Çok önemli bir anlaşma bu. Türkiye'de kutuplaşma sonrasında hangi taraftaysan eğer karşı tarafta olan başarıyı kabullenmekte zorluk çekiyoruz. Benim fikrime göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl konusunda bu anlaşmayı yaptırtması hiç tartışma götürmeksizin büyük bir diplomatik bir zafer. İstediğin kadar muhalif ol, buradaki diplomatik başarıyı görmezden gelemezsin." dedi.

"Hayati bir anlaşma bu"
"Geçen hafta Londra'daydım, bütün gazetelerde, televizyon kanallarında bu anlaşma vardı" diyen Özkök "Hayati bir anlaşma bu. Hepsi burada Türkiye'nin başarısı kabul ediyor ama arkasından Erdoğan'a bir saydırma başlıyor. Bunun bence iki tarafı var. Bir tarafında Batı'daki bazı insanların insanların Türkiye'ye olan  düşmanlıklarını duygusal olarak kontrol edemez hale gelmeleri. Öbür tarafta da bizim Türkiye'deki yanlışlıklarımız." diye konuştu.

"En başarılı ve en rahat konumda olan ülke Türkiye"
Aylardır Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşla ilgili ise Özkök "Bu Ukrayna Rusya savaşında şuanda en başarılı ve en rahat konumda olan ülke Türkiye." yorumunda bulundu.