Tevfik Göksu: Algı operasyonu yapılıyor! Bizim için her yer Trabzon

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, dün akşam sosyal medya platformlarında yayınlanan videosu hakkında açıklamada bulunarak, "Algı operasyonu yapılıyor! Bize her yer Trabzon" dedi.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu, Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı konuşma nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

İftar programında partililere seslenen Göksu, Yunanistan gazetelerindeki haberlerden alıntı yaparak, "Ne dedi Yunan medyası? 'İstanbul'u Yunan kazandı' diyor. Bir dakika, bu arkadaş nereli? CHP'nin adayı nereli? Nasıl oldu Yunan medyası 'İstanbul'u Yunan kazandı' dedi? Bir ses çıkmadı. Olay büyük kardeşlerim. Hesap büyük, olay büyük, bu hesabı Esenler döndürecek" dedi.

İşte Tevfik Göksu'nun o görüntüleri

Bu sözlerin Ekrem İmamoğlu ve Trabzon halkına hakaret içerdiği iddia edilerek sosyal medyada eleştirel açıklamalar yapıldı. Öte yandan bu konuşma aralarında Karadeniz'de yayın yapan gazeteler dahil bazı haber siteleri tarafından de servis edildi.

"Bizim için her yer Trabzon"

Yaşananların ardından bugün Twitter hesabından bir açıklama yapan Göksu, şu açıklamada bulundu:

Dünden beri bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde bir algı operasyonu yapılıyor. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayıyla ilgili Yunan gazetelerinin attığı manşetle ilgili yapmış olduğum konuşmada Trabzonlularla ilgili bir beyanım olduğu iddia ediliyor. Oysa benim konuşmanın hiçbir yerinde hiçbir şekilde ne Trabzonlu kardeşlerimizi ne ima eden, ne ifade eden hiçbir beyan bulunmamaktadır. Şunu herkes bilsin ki, bu toprakların kardeşliği bu ülkenin insanlarının kardeşliği hepimiz aynı dağın yeli, aynı Allah'ın kulları olarak biz Trabzon'uz, Trabzon biziz. Trabzon bizim canımız. Trabzonlular bizim baştacımız. Bizim için her yer Trabzondur. Bunu herkes böyle bilsin.