Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın ilk bölümünde büyük sürpriz

Reyting rekortmeni Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 7. Sezona bomba gibi giriyor. atv ile kısa süreli bir kriz yaşayan dizi ekibi her şey tatlıya bağlandıktan sonra hazırlıklarını hızlandırdı. Ekimin ilk haftası sete çıkması beklenen dizinin açılışı peş peşe etkili sahnelerle seyirciye beklediklerine değecek bir 200. Bölüm sunacak.

Cezaevi hikâyeleriyle başlayacak dizinin iki büyük transferi Uğur Yücel ile Levent Ülgen de her zaman olduğu gibi oyunculuk şovu sergileyecek.

Dizide bir de sürpriz yer alacak. Oktay Kaynarca, Ozan Akbaba, Yunus Emre Yıldırımer ve Yalçın Hafızoğlu gibi ünlü isimleri buluşturan dizinin Tufan'ı Hüseyin Avni Danyal bu sezon "Yargı" dizisinin kadrosuna katılmıştı. Dizide Savcı Ilgaz Kaya'nın emniyet cinayet büro amiri olan babası Metin Kaya'ya hayat veren ve performansıyla kendisine bir kez daha hayran bırakan Danyal, Eşkıya'nın 200. bölümünde de rol alacak ve görevini tamamladıktan sonra 3 yıl yer aldığı fenomen diziye tamamen veda edecek.

Çağlar Çorumlu ve Boran Kuzum aynı projede

BKM Film yine iddialı bir sinema filmine imza atmaya hazırlanıyor. Canbert Yergüz’ün hem senaryosuna, hem de yönetmenliğine imza atacağı “Hazine” filmi Nevşehir’de çekilecek.

Filmde başlıca rolleri Çağlar Çorumlu ile Boran Kuzum paylaşacak. Çekimlerinin ekim ayında başlaması planlanan filmde ayrıca Şükran Ovalı, Serkan Keskin, Aslıhan Gürbüz ve Mert Denizmen gibi başarılı isimler de yer alacak.

Tamamı Nevşehir’de çekilecek filmin yönetmeni Canbert Yergüz, çektiği reklam filmlerinin yanı sıra “Kamyon” ve “Hayat Var” projeleriyle de tanınıyor.

Mahkum dizisine 2 flaş isim 

MF Yapım FOX için çektiği “Evlilik Hakkında Her Şey” dizisinin ardından Mahkum projesine hazırlanıyor. Çekimleri yakında başlayacak olan dizide Onur Tuna, Fırat Bulut adlı bir savcıya hayat verecek. Fırat’ın öğretmen olan eşi Zeynep’e ise Derya Beşerler hayat verecek. Uğraş Güneş’in kaleme aldığı Innocent Defendant dizisinden uyarlanan dizide Seray Kaya, İsmail Hacıoğlu ve Tugay Mercan da rol alacak. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Volkan Kocatürk oturacak.

Diziye ayrıca "Sefirin Kızı"nda hayat verdiği Akın rolündeki performansıyla beğeni toplayan Erhan Alpay dahil oldu. Alpay, dürüst ve başarılı bir savcının onur mücadelesini konu alan Mahkum'da savcı Tahir karakterine hayat verecek.

Şahmaran'ın Çavgeç'i oldu

Son olarak Hekimoğlu dizisinde rol alan Ebru Özkan "Şahmaran"ın kadrosuna katıldı. Serenay Sarıkaya'nın Şahsu, Burak Deniz'in de Maran rollerine hayat verdiği dizinin Tarsus'taki deniz sahnelerinin çekimleri başladı. Umur Turagay'ın yöneteceği dizinin Adana sahneleri ekim sonunda başlayacak. Ebru Özkan da 4 bölüm yer aldığı dizide "Çavgeç" adlı mistik ve oldukça etkili bir karakteri oynayacak. Tims&B'nin Netflix için çektiği dizinik ilk sezonu 8 bölümden oluşacak.

Gönül Dağı'na gizemli karakter

Ferhat Eşsiz'in patronu olduğu Köprü Film'in imza attığı TRT'nin "Gönül Dağı" dizisi bu sezon da seyirciyi cumartesi akşamları ekrana kilitlemeye devam ediyor. Güçlü oyunculukları, sürükleyici senaryosu kadar seyirciye sunduğu görsel lezzetle de dikkat çeken dizinin kadrosuna yetenekli bir oyuncu katıldı. Sevilay Gültekin "Meryem" rolüyle Gönül Dağı'nın ekibine dahil oldu. Görme engelli olan Meryem'in hikâyesinin nasıl açılacağı merak konusu oldu. 

Turgay Aydın "Hz. Mevlana"da

Bülent İnal'ın başrolünü oynadığı “Hz. Mevlâna” dizisinin çekimleri TRT Uluslararası Konya Film Platoları’nda tüm hızıyla sürüyor. Can Ulkay'ın yönettiği, Ali Aydın'ın ise yazdığı Kale Film imzalı dizinin güçlü oyuncu kadrosuna Turgay Aydın da katıldı. Aydın 60 dakikalık 30 bölümden oluşacak dizide İdris rolünü oynayacak. Diziye 9. bölümde dahil olacağı öğrenilen Şems'i kimin canlandıracağı ise merak konusu oldu. Projenin bir diğer etkili karakteri Gürce Hatun'la ilgili de oyuncu seçimi sürüyor. Karakter "Hz. Mevlana"ya 6. bölümde dahil olacak. 

İkinci sezonu çekiliyor

Engin Günaydın geçen yaz Netflix için Taylan Biraderler'in yönettiği "Andropoz" adlı diziyi çekmişti. Derya Karadaş, Gülçin Santırcıoğlu ve Tamer Karadağlı'nın da oyuncuları arasında yer aldığı dizi merakla beklenirken başarılı oyuncu bu kez yılbaşından beri izleyiciye sunduğu kaliteli içeriklerle beğeni toplayan Gain'e çektiği "10 bin Adım" dizisinin ikinci sezonu için hazırlık yapıyor. Mini dizide Engin Günaydın, aynı zamanda çok iyi arkadaş olduğu Devin Özgür Çınar'la kamera karşısına geçiyor. Duygu Güzel Meriç'in yönettiği dizinin 2. sezon çekimlerinin ekim ortasında başlaması planlanıyor. Dizide "sağlıklı bir yaşam için her gün 10 bin adım" kuralına uyan Mehmet ve Ezgi adında 2 eski sevgilinin başlarına gelen olayları konu alıyor. Dizinin ikinci sezonunda da konuk oyuncular projeyi renklendirecek.