Eşkıya ekibini yıkan olay, beyninde tümör çıktı, ameliyatı sağlık bakanı yaptı

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Hayriye anası Sabina Toziya'nın beyninde tümör tespit edildi. 72 yaşındaki oyuncunun ameliyatını Makedonya Sağlık Bakanı yaptı. atv yönetimi sevilen oyuncu için gerektiği taktirde özel uçak kaldırmak için harekete geçti.

Altı sezondur ekranda olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi yarın yılbaşı arasının ardından ekrana dönüyor. Heyecanla sete başlamaya hazırlanan dizi ekibi aldıkları acı haberle adeta yıkıldı. Dizinin 72 yaşındaki Hayriye anası Sabina Toziya yılbaşı molasında ülkesi Makedonya'ya gitmişti. Toziya tam dönüş hazırlığı yaptığı sırada bayıldı ve apar topar hastaneye kaldırıldı. Doktorlar usta oyuncunun beyninde bir tümör tesbit etti ve Sabina Toziya'yı hemen ameliyata aldı. 10 saat süren ameliyattan sonra tümör tamamen temizlendi. Dört gün yoğun bakımda kalan oyuncu daha sonra normal servise çıkarıldı, Sabina Toziya'nın bugün evine götürüleceği öğrenildi.

Doktorlarının "Sabina güçlü bir kadın, başkası olsa masada kalırdı o yaşta" dedikleri konuşuluyor.

Eşkıya ekibini yıkan olay, beyninde tümör çıktı, ameliyatı sağlık bakanı yaptı - Resim : 1
Sabina Toziya ve Oktay Kaynarca

 

Sağ tarafına felç indi

Son gelen haberlere göre usta oyuncunun sağ tarafı şu an felçli... Fizik tedaviyle eski sağlığına kavuşması beklenen Toziya'nın beynindeki  tümörün habis olup olmadığı ve kemoterapi ya da radyoterapi görüp görmeyeceği ise bugün belli olacak.

Ünlü oyuncunun daha öncesinde  beynindeki tümörün varlığını hiçbir şekilde hissetmediği, ne başsağrısı, ne yorgunluk ve ne de bulantı şikâyetinin olmadığı belirtildi. 

Ameliyatı Sağlık Bakanı yaptı

Usta oyuncunun ameliyatını Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipce yaptı. Eşi Türk olan Makedonya'nın Arnavut asıllı Kültür Bakan Yardımcısı Sedat Süleymani de Sabina Toziya'nın sağlık durumuyla yakından ilgilendi. Herkesin çok sevdiği ve hayranlık duyduğu oyuncuyu ihtiyaç halinde atv yönetimi de hastane uçakla İstanbul'a getirmek için hazırlık yaptı.

Dizi senaryosu revize edildi

Sabina Toziya'nın yaşadığı üzücü olay dizinin senaryosunun da değişmesine neden oldu. Hastalığının durumu göz önüne alınarak usta oyuncuyla ilgili cenaze sahnesi yazıldı. Dizi ekibi 4 gündür değişen senaryodaki yas ve cenaze töreni sahnelerini yetiştirmek için ara vermeden çalıştı.

Sabina Toziya'ya ben de acil şifalar diliyor, güçlü kişiliği ve dualarımızla kısa sürede eski günlerine döneceğine inanıyorum.

Eşkıya ekibini yıkan olay, beyninde tümör çıktı, ameliyatı sağlık bakanı yaptı - Resim : 2

EDHO'da bir veda daha

Dizide ayrıca bir veda daha yaşanacak. Çevirdiği oyunlar ortaya çıkacak olan Ebru (Dilşat Şimşek) ekipten ayrılacak. Öte yandan sezon başında beyin kanaması geçiren Ali Sürmeli ise sağlığına kavuşup yeniden EDHO'da işbaşı yaptı. Usta oyuncunun sete döndüğü için çok mutlu olduğu belirtildi.

Eşkıya ekibini yıkan olay, beyninde tümör çıktı, ameliyatı sağlık bakanı yaptı - Resim : 3

Barbaros martta sete çıkacak

ES Film'in TRT için hazırladığı Barbaros dizisi için hazırlıklar tam gaz sürüyor. Doğan Ümit Karaca'nın yöneteceği, başrollerini Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe'nin paylaşacağı "Barbaros"un deniz sahnelerinin cgi ve bazı özel aksiyon kısımlarını Mısırlı yönetmen Adel Adeeb yönetecek. İki tanıtımı birden çekilen dizi, castı tamamlandıktan sonra mart ayında sete çıkacak.

Eşkıya ekibini yıkan olay, beyninde tümör çıktı, ameliyatı sağlık bakanı yaptı - Resim : 4

Ramo'dan ayrılan ayrılana

Bu sezon İstanbul'a taşınan Ramo dizisi son dönemde peş peşe yaşanan ayrılıklarıyla gündemde... Başarılı yönetmen M. Çağatay Tosun'un çektiği, BKM imzalı diziden Yiğit Özşener ve Olgun Şimşek'in ardından Pelin Körmükçü de ayrıldı.