Esra Bilgiç Atatürk dizisinde Madam Corinne oldu

Dünya devi Disney Plus yarın Tersane İstanbul’a düzenlenecek görkemli bir geceyle yayın hayatına başlayacak. Gecede platformla içerik anlaşması yapan Megastar Tarkan sahne alacak. Halit Ergenç, Cansu Dere, Can Yaman, Pınar Deniz, Timuçin Esen, Burak Deniz, Aras Bulut İynemli, Eda Ece, Demet Özdemir, Aslı Enver, Hande Erçel, Buğra Gülsoy ve Engin Akyürek’li tanıtım filmi büyük ilgi gören platformun en gözde projelerinin başında “Atatürk” dizisi geliyor.

Lanistar Medya’nın imza atacağı dizi için kampa giren başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli Arapça, Farsça, Almanca ve Fransızca eğitimi de aldı, tarih kitapları okudu, belgeseller izledi.
Diziye şimdiye kadar çektiği tüm projeler büyük beğeni toplayan Türkiye’nin en başarılı yönetmenlerinden Mehmet Ada Öztekin imza atacak.

Mehmet Günsür’ün Ali Rıza beyi, Songül Öden’in Zübeyde hanımı ve Sahra Şaş’ın Makbule hanımı oynayacağı dizinin çekimleri temmuz sonunda başlayacak.

Türk halkına özlemini duyduğu Atatürk projesini armağan etme iddiasıyla çekilecek olan dizide son yılların en beğenilen oyuncularından Esra Bilgiç, Madam Corinne rolüne hayat verecek. Madam Corinne Lütfü, Atatürk’ün 1913 ile 1917 yılları arasında mektuplaştığı İtalyan aile dostu… İlk sezonu 6 bölümden oluşacak dizi 29 Ekim’de Cumhuriyet’imizin 100. Yılında seyirciyle buluşacak.

Nejat İşler ile Aslıhan Gürbüz başrolde

Ülkemiz pazarına giren bir diğer dijital platform HBO da yerli dizi alımına başladı. Geçen haftalarda Ömer Özgüner’in patronu olduğu OJO Pictures’la proje geliştirme anlaşması yapılan Kör Noktası dizisi için hazırlıklar başladı. Elif Usman’ın yazdığı diziyi Ahmet Katıksız yönetecek.

Polisiye dizide Nejat İşler ile Aslıhan Gürbüz’ün başrollerde adı geçiyor. Çekimleri temmuz ayında başlayacak olan dizi 8 bölümden oluşacak. Nejat İşler “Kör Noktası”nda polis rolüne hayat verecek.

Kulüp dizisine yeni oyuncu

Geçen yıl Zeynep Günay Tan’ın muhteşem rejisi ve 03 Medya’nın başarılı prodüksiyonuyla çekilen Kulüp dizisinin yeni sezon çekimleri temmuzda başlıyor. Merakla beklenen dizinin yeni bölümlerinde Gökçe Bahadır, Asude Kalabek, Barış Arduç ve bu sezon Çağatay Ulusoy’lu “Terzi”nin de ana kadrosunda rol alan Salih Bademci rol almaya devam edecek.

Diziye Soner rolüyle yeni bir oyuncu daha katılacak. Rolü “Son Yaz” dizisindeki başarılı performansıyla adından söz ettiren Halil Babür canlandıracak. Babür’ün Son Yaz’da oynadığı rolün adı da Soner’di.

Senden Daha Güzel’e ünlü konuk

GOLD Film’in FOX için çektiği “Senden Daha Güzel” dizisinin ilk bölümü, karşısında güçlü sezon dizileri olmasına rağmen iyi bir reyting almıştı. Başrolünü Cemre Baysel ve Burak Çelik’in oynadığı dizinin 1. Bölümü kısa sürede youtube’ta 5 milyon izlenmeyi geçti. Antepli doktor Efsun ile ünlü estetik cerrah Emir’in eğlenceli çekişmesini anlatan diziye 4. Bölümde Sinan Engin konuk oyuncu olacak. Renkli kişiliğiyle tanınan Engin, dizide Efsun ve Emir’in çalıştığı hastaneye botoks yaptırmaya gidecek. Öte yandan Ayşe Üner Kutlu’nun yazdığı “Senden Daha Güzel”i 2. Bölümünden itibaren Ketche lakaplı Hakan Kırvavaç yönetmeye başladı.

Alp Navruz’dan asker dizisi

Alp Navruz son olarak sevgilisi Ayça Ayşin Turan’la İzmir’de çekilen “Ada Masalı” dizisinde rol almıştı. Aylardır gelen onlarca dizi teklifini reddeden yakışıklı oyuncu romantik komedi projelerinden biraz uzaklaşmak istediğini verdiği röportajlarda ifade etmişti. Son gelen bilgilere göre Navruz Gold Film’le görüşüyor. Şirketin patronu Faruk Turgut, “Savaşçı”nın senaristi Süleyman Çobanoğlu’na etkili bir asker hikayesi yazdırdı. Alp Navruz’un da Eskişehir’de çekilecek olan projeye sıcak baktığı konuşuluyor.

Halit Ergenç’li diziyi yönetecek

Halit Ergenç Babil’in ardından Nomen dizisiyle setlere dönecek. Medyapım’ın imza atacağı dizide eşi komada olan bir adamın yaptığı buluş anlatılıyor. Dizide Ergenç’e eşi rolüyle Songül Öden eşlik edecek. Sadakatsiz dizisindeki oyunculuğuyla hayranlık uyandıran Melis Sezen’in de başrol oynayacağı dizinin yönetmeni değişti. Şu günlerde provaları yoğun bir şekilde devam eden diziyi Özer Feyzioğlu yönetecek. Disney Plus’ya yayınlanacak diziyi Zafer Külünk kaleme aldı.

Destan’ın yazarlarından yeni dizi

Sefirin Kızı’nın ardından Destan dizisini yazan Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem yeni bir proje yazmaya başladı. İki başarılı senarist geçen haftalarda Destan dizisindeki görevlerini devretmişti. Son gelen bilgiler ikilinin yine Destan’ın yapımcısı Mehmet Bozdağ’a senaryo yazdıkları yönünde… Dizinin adı ise “Ateş Kuşları”… Bir yandan da TRT Dijital’e de “İbni Sina” dizisini hazırlayan Bozdağ’ın yeni projesi “Ateş Kuşları” atv’de seyirciyle buluşacak.

Ozan Dolunay diziden ayrıldı

Focus Film’in “Hayallerim, Babam ve Sen” dizisinden geçen günlerde yönetmen Cevdet Mercan ayrılmıştı. Sırma Yanık’ın yazdığı dizi için Ozan Dolunay, Berrak Tüzünataç ve Tansel Öngel’le anlaşılmış ancak yönetmen değişikliğinin ardından Tansel Öngel ekibe veda etmişti. Yeni gelen bilgilere göre “Hayallerim, Babam ve Sen”de bir sosyal medya fenomenine hayat vermeye hazırlanan Ozan Dolunay da kadrodan ayrıldı. Dizinin bu ay sete çıkması, ağustos sonunda Kanal D’de yayınlanması bekleniyordu.

Gecenin Ucunda dizisine yeni oyuncu

Başar Başaran ve Emre Özdür’ün TMC Film için kaleme aldığı “Gecenin Ucunda” dizisinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yeni sezonda Star’da yayınlanacak olan dizide Neslihan Atagül, Kadir Doğulu, Zuhal Olcay, Tuba Ünsal ve Bertan Asllani’nin oynayacağı ortaya çıkmıştı. Ekibe son olarak başarılı oyuncu Şencan Güleryüz de katıldı. Dizi unutulmaz yazar Peride Celal’in “en güzel aşk romanım” dediği aynı adlı eserden günümüze uyarlandı.