Fidan, Yerlikaya, Kalın…

0:00/ 0:00

Yoğun ve stresli seçim maratonu bitti. Kabine açıklandı. Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti. Merakla beklenen bir konu kalmadı. Artık Türkiye’de normalleşme zamanı.

Ne hareketli günler ve saatler geçirdi Türkiye... Bir ayda iki seçim yaşadık. Erdoğan, yüzde 52 oy alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Şüphesiz herkesin kafasında kabinede kimler olacak sorusu vardı? Resmen kabine toto oynandı. Gerçekten siyasi değil, teknokrat bir kabine hazırlamıştı Cumhurbaşkanı Erdoğan. Toplumun her kesiminden de beğeni topladı.

KRİZ YÖNETME USTASI ALİ YERLİKAYA

Milletvekili yapılan hiçbir bakanın olmaması da şaşırtıcı bir durum oldu. En çok merak edilen bakanlıklardan biri İçişleri Bakanlığı’ydı. Büyük bir devlet tecrübesi olan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın bakan olması içişleri bürokrasisinde çok olumlu karşılandı. Sonuçta içişlerinin kalbinden gelen bir isim Yerlikaya. İstanbullular onu çok sevmişti. Sakin ve yapıcı kişiliğiyle tam bir kriz yönetme ustası Ali Yerlikaya. Hem halkla hem de gazetecilerle çok iyi bir iletişime sahip.

FİDAN ELİNİ, DESTEĞİNİ MİT’TEN ÇEKMEZ

Şimdi gelelim en merak edilen isme. Tabii ki Hakan Fidan. Millî İstihbarat Teşkilatı’nda devrim yapan Fidan, acaba Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak yoksa Dışişleri Bakanı’mı? Biz gazeteciler bu konuya kitlenmiştik. Hakan Fidan, beklendiği gibi Dışişleri Bakanı oldu. Terörle mücadele ve dış politikada Türkiye’yi zirveye taşıyan isimlerin başında olan Sayın Fidan’ın aslında hiç yabancı olmadığı yeni görevinde de çok başarılı olacağına eminim. Emin olduğum diğer bir konu da elini ve desteğini MİT’ten hiç çekmeyeceği. 

Hakan Fidan’dan boşalan MİT Başkanlığı’na İbrahim Kalın’ın atanmasına çok sevindiğimi söyleyebilirim. Yıllardır sürdürdüğü devlet görevi nedeniyle her alana hâkim bir isim. 2014 yılından beri Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü. Dünya medyası da Kalın’ın atanmasına büyük yer verdi. 

KOCA EN BAŞARILI BAKANLARDAN BİRİ

Görevine devam edeceğine inandığım isim ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ydı. Özellikle pandemi döneminde her kesimin beğenisini ve takdirini kazanan, sağlıkta kurumları zirveye taşıyan Koca, en başarılı bakanların başında geliyordu. Yeni dönem de yarım kalan işleri hızla tamamlayacaktır.

"YENİDEN İSTANBUL" DİYEREK SAHAYA İNİYORLAR

Türkiye’de seçim biter mi...? Dün sabah bir grup gazeteciyle birlikte AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile buluştuk. Alınan seçim zaferi nedeniyle çok mutluydu. 2024 yerel seçimleri için sahaya inmeye hazırlarlar. “Yeniden İstanbul” sloganıyla çalışacaklarını belirten Kabaktepe, İstanbul’u yeniden kazanacaklarına inanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın balkon konuşmasında verdiği mesajı il teşkilatı olarak net almışlar. Seçim maratonu bitmiyor AK Parti için.