Galatasaray uçağında neler yaşandı?

0:00/ 0:00

Galatasaraylılar mutlu, gururlu. Ankaragücü’nü 4-1 yenen sarı kırmızılılar 23. şampiyonluğunu ilan etti. Peki şampiyonluk uçağında neler yaşandı?

Ankara’da bizi sağanak yağış karşıladı. Olsun ne yağmur ne kar ne de fırtına bizi durduramazdı. Galatasaray şampiyon olacaktı. Yoğun maç trafiğine takılmamak için Çankaya’dan saat 17.00’de yola çıktık. Deli bir yağmur yağıyordu. Eryaman Stadı’na yaklaştıkça yağmur şiddetini artırdı.

Saat 18.00’de stada girdim. Maça daha iki saat vardı. Bir turladım stadı, ilk kez görüyordum. Her açıdan maç izlenebilir şekilde yapılmış. 11 numaralı loca Galatasaray yönetimi ve misafirleri için ayrılmıştı. 19.00 gibi yönetim kurulu üyeleri de locada yerini aldı. Artık nefesler tutulmuştu. Localar hınca hınçtı. Ayakta duracak yer kalmamıştı. Bir ara maçı izleyemeyeceğimi düşündüm. Neyse, bazen bir sandalyenin üzerinde bazen de zıplayarak maçı izledim!

Galatasaray uçağında neler yaşandı? - Resim : 1

UÇAK KARGO BÖLÜMÜNDE BEKLİYORDU

Galatasaray maçı 4-1 kazanarak 23. şampiyonluğa ulaşmıştı. Herkes mutluluktan uçuyordu. Şimdi heyecanla beklediğim asıl an geliyordu. Şampiyonluk uçağında olacaktım. Hızlıca Esenboğa’ya doğru yola çıktım. Galatarasay’ı taşıyacak olan özel uçak, kargo bölümünde bizi bekliyordu. Sağ olsun THY görevlileri yardımcı olarak uçakla buluşmamı sağladı. Yanımda avukat arkadaşım Umut Narin de vardı.

Galatasaray uçağında neler yaşandı? - Resim : 2

BAŞARININ MİMARI DURSUN ÖZBEK

Bazı yöneticiler çoktan gelmişti bile. Herkes bir an önce şampiyonla buluşmak istiyordu. Kısa bir süre sonra başarının en büyük mimarı Başkanımız Dursun Özbek geldi. Müthiş bir coşkuyla karşılandı. “Büyük Başkan” sloganlarıyla bizlerin yanına geldi. Tezahüratlara eşlik etti. Ne büyük gurur onun için.

Ve beklenen an gelmişti. Şampiyon Galatasaray’ın oyuncuları nasıl da mutlulardı. Şarkılar, tezahüratlarla Esenboğa Havalimanı inliyordu. Takımın gelmesiyle uçağın havası da değişti. Okan Buruk ve başarının mimarlarından Erden Timur’a büyük bir sevgi gösterisi vardı. Herkes artık kendinden geçebilirdi! Artık sevinme zamanıydı.

Lucas Torreira’nın babası da uçaktaydı. Oğluyla gurur duyuyordu. Sarıldı, kutladı. Çünkü oğlu takımı şampiyonluğa götüren en önemli oyunculardan biriydi. Taraftarın sevgilisi olmuştu.

Uçağın en keyifli isimlerinden biri de Berkan Kutlu’ydu. Şarkılara eşlik etti, tezahüratlar yaptırdı bizlere. Uçak neredeyse inemeyecekti. Çünkü kimse yerinde duramıyordu. Bu bambaşka bir duygu. Hele ben mutluluktan uçuyordum. Şampiyonun uçağında olmak nasıl tarif edilebilir ki... Düşündüm de beni başka ne bu kadar mutlu edebilirdi ki?

Galatasaray uçağında neler yaşandı? - Resim : 3

Sabah 02.30 olmuştu. Gözümde bir damla uyku yoktu. Yaşanan mutluluk bizleri dinç tutmuştu. Binlerce Galatasaraylı Florya’da takımı bekliyordu. Kıramadılar, rota oraya doğru döndü.

ERDEN TİMUR FARKI

Burada kıymetli dostum Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur’a ayrı bir parantez açmak istiyorum.

Biliyorum, bu yolda gece-gündüz uyumadı. Ailesinden, sevdiklerinden fedakârlık etti. Doğru transferler yaptı. İcardi gibi bir dünya yıldızını izlettirdi taraftarlara. Ve o doğru isimler Galatasaray’ı 23. zafere taşıdı.

O zaman şen ola Cimbom şen ola.

Galatasaray uçağında neler yaşandı? - Resim : 4