Geççek

Bir yol var, bilirim
Yürürüm, yürürüm, yol sensiz
Bir yer var bilirim
Giderim, orda her şey renksiz
Zaman geçerken
Benden çalarken
Dağıtıp saçarken
Umutlarımı savurup
Hayat yiterken
Koşup kaçarken
Beni iterken biliyorum
Geçecek, geçecek
Her şey yine bitecek, bitecek
Bu yağmurlar dinecek, dinecek

Diyor megastarımız. Hepimizin hayatında derin iz bırakan bir sanatçı Tarkan. Çok büyük işler yapmış. Ancak bu şarkıyı Tarkan’ın yazma amacı dışında dinlediğimde şok oldum. Allah aşkınıza yeni bir popçu bu şarkıyı çıkış şarkısı olarak söylese kaç kişi dinler?

Bir defa “Geççek” diye bir şarkı ismi olmaz. Olur ama bir genç popçu bu isimle şarkı çıkarsa alay konusu olur.

Açık konuşmak gerek. Tarkan üretim kısırlığı yaşıyor. Benim beğendiğim son şarkısı 2010 yılına ait. 90’lı yıllar ve 2000’li yılların başındaki her yıla en az üç dört tane hit şarkıyla giren Tarkan yok.

Tarkan’ın 2005 yılındaki “Ayrılık Zor” şarkısı ve 2010 yılındaki “Sevdanın Son Vuruşu” dışındaki şarkılarından sonra, son 17 yıldır çıkardığı tüm şarkılar fiyasko. Bakın kötü demiyorum fiyasko. Hala 30 sene önce söylemiş olduğu sağlam şarkıların ekmeğini yiyor. Bu yeni nesil müzik işleri Tarkan’a yaramadı. Tarkan güçlü orkestraların sanatçısı. “Unutmamalı”, “Dön Bebeğim”, “Sen Başkasın”, “İnci Tanem”, “İkimizin Yerine”… Allah aşkınıza soruyorum; Tarkan şu anda bu efsaneleri üretiyor mu? Ya da üretenlerle çalışıyor mu?

Muhalif kanat şarkıyı sahiplendi. Millet ittifakının seçim şarkısı gibi benimsenebilir. Nitekim Meral Akşener ilk hamleyi yaptı. Elbette ki beğenenler de olabilir şarkıyı. Ancak sadece muhaliflere mesaj veriyor imajıyla bir şarkıya çok iyiymiş gibi muamele yapmak pek çok genç şarkıcıya da haksızlık. Muhalefetin şarkıyı sahiplenmesi üzerine çok dinlenmesi olası. Ama benim gibi düşünenlere bu şarkıyı dinledikten sonra kendilerini rahatlatmak için “Kuzu Kuzu” şarkısını dinlemelerini tavsiye ediyorum.