Ekrem İmamoğlu: Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum

İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul'a ilişkin basın toplantısında gazeteci Ali Tarakçı'nın "Muhalefet lideri gibi bu projeye muhalefet yapıyorsunuz. Bununla ilgili ne diyeceksiniz? sorusunu "Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum. Açıklamalarımı akıl ve bilimle yaptım" diye yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, "Ya Kanal Ya İstanbul" başlığıyla Kanal İstanbul'la ilgili düzenlediği basın toplantısında projeye neden karşı çıktığını maddelerle açıkladı.

Toplantının sonunda söz alan gazeteci Ali Tarakçı, İmamoğlu'na "Muhalefet lideri gibi bu projeye muhalefet yapıyorsunuz. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?" diye sordu.

 "Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum"

İmamoğlu, bu soruya "Söylediğiniz hiçbir tanımla alakam yok. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum, İstanbul'daki bir projeyi eleştiriyorum. Açıklamalarımı akıl ve bilimle yaptım. 'Kanal İstanbul'u istiyorum' diyen de çıkabilir. Siyaseten istiyorum diyenle, 'Ekrem istemiyor diye istiyorum' diyenle ayrışırım" şeklinde yanıt verdi.