İstanbul için kritik uyarı az zaman önce geldi... 30 Nisan, 1, 2, 3, 4, 5 Mayıs dişinizi gıcırdatarak sıkacaksınız

İstanbul'da 27 Nisan itibariyle görülen yağışlar, baraj doluluk seviyesini artırdı. Ancak barajlar yine de istenildiği kadar yağmur almadı. Meteorolojik kaynaklar önümüzdeki 5-6 gün için yağış beklenmediğini belirterek, su tasarrufuna devam edilmesi uyarısında bulundu.

İstanbul için kritik uyarı az zaman önce geldi... 30 Nisan, 1, 2, 3, 4, 5 Mayıs dişinizi gıcırdatarak sıkacaksınız

Türkiye, 27 Nisan itibariyle balkanlardan gelen soğuk hava dalgasını karşıladı. Soğuk hava dalgası İstanbul'da önce yağış bıraktı, sonrasında da havaların yeniden soğumasına neden oldu. İstanbul'da 27 Nisan'da etkili olan yağışlar yerini güneşli ancak soğuk bir hava bıraktı. 

BARAJ DOLULUK ORANLARI YÜKSELDİ 

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı %0.98 artarak %48.03 seviyesine ulaştı. Geçen yıl bugün ise %88.13 seviyesindeydi. Bu yine de istenilen bir seviye değildi. Baraj doluluk oranları hala uyarı seviyesinde bulunuyor. 

İSTANBULLULAR DİŞİNİ SIKMAYA DEVAM EDECEK

Meteooroloik kaynaklara göre İstanbul'da ikamet eden vatandaşların önümüzdeki 5 Mayıs'a kadar su tasarrufuna devam etmesi gerekiyor. Meteorolojik kaynaklar önümüzdeki günlerde yağış beklenmediğini vurguladı. 

İstanbul için kritik uyarı az zaman önce geldi... 30 Nisan, 1, 2, 3, 4, 5 Mayıs dişinizi gıcırdatarak sıkacaksınız - Resim : 1