İYİ Parti'de büyük kriz kapıda

0:00/ 0:00

14 Mayıs seçimleri Millet İttifakı’nda büyük hayal kırıklığına ve karışıklığı da yol açtı. CHP’de birçok isim görevden alınırken İYİ Parti’de kaos kapıda... Bu cumartesi günü partinin kurucuları bir basın toplantısı düzenleyecek. ”Ortak Akıl Platformu” isimli oluşumun içerisinde İYİ Parti’nin kurucuları, disiplin kurulu üyeleri ve GİK üyeleri alıyor.

Konuyu biraz araştırdım. Bu yapılanmadaki isimlerin Genel Başkan Meral Akşener’e yönelik büyük tepkisi var. Partinin önemli isimlerine gönderdikleri çağrı da açıkça Akşener ve ekibi suçlanıyor. Belli ki İYİ Parti’de büyük bir kriz kapıda.

Bakın açıklama da partinin kurucular kurulu üyeleri neler söylüyor;

Değerli dava dostlarımız,

“Bildiğiniz gibi Türkiye için hayati öneme sahip bir seçimi geride bıraktık. Büyük umutlarla, emeklerle ve mücadelelerle kurduğumuz İyi Partimiz, 2018 seçimlerine kıyasla beklenen ivmeyi maalesef yakalayamamıştır. İyi Parti'nin ortak akılla, parti içi demokrasi ile teşkilatlara verdiği değer ile yönetilmesi gerektiğinin altını hep çizdik. Halkımızın bizim için beslediği büyük umutlara maalesef cevap veremedik. Kuruluş döneminde yakaladığımız o büyük ilgiyi ve potansiyeli koruyamadık. Gelinen bu noktada doğrularımızı ve yanlışlarımızı değerlendirmek için Ortak Akıl Platformu'nu kurmaya karar verdik.

Parti kurucuları başta olmak üzere, İyi Parti'nin harcına helal terlerini akıtmış, ilk günden bugüne değin emek vermiş dostlarımızla aldığımız karar neticesinde, geniş katılımlı bir istişare toplantısının yapılması zaruri olmuştur. Ülkemize ve Türk Milletine alternatif olarak kurulan İyi Parti'nin oligarşik bir yapıya dönüşmesi hepimizde derin teessürler uyandırmaktadır.

Partimizin kuruluş amacına ters düşen bu fiili durumu sorgulamamız, bize güvenen Türk Milletine karşı görevimiz ve vebalimizdir.

Bu bilgiler ışığında; 20 Mayıs 2023 Cumartesi Ankara'da bir kahvaltı organize edilecektir.
Bu ilk toplantıya Milletvekilleri, GİK ve MDK üyeleri ile Kurucular Kurulu üyelerinin davet edilmesi, bu toplantıda karar alındığı takdirde bir sonraki toplantının daha geniş katılımlı yapılması düşünülmektedir.

Dava ve yol arkadaşlarımızdan ‘Ortak Akıl Platformu’ olarak düzenlediğimiz bu toplantıya katılım teyitlerini vermelerini önemle istirham ederiz.”

ÇOK CANIMI ACITTI!

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gitti. Tam bir demokrasi şöleniydi. Gerilimsiz, olaysız ikinci tura kaldı. Ancak sonrasında depremzedelere yönelik söylemler o kadar üzücü, can acıtıcı ki... Bu kadar mı vicdanımız taşlaştı.

İki Cumhurbaşkanı adayından Erdoğan yüzde 49,52 alırken, Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oy aldı. Seçim ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta tekrar sandığa gidiyoruz. 13. Cumhurbaşkanımız o gün belli olacak.

Peki ya seçim sonrası yazılanlar, çizilenler...

Anladım, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyorsunuz... Peki siz kim oluyorsunuz da depremde yavrusunu, annesini, babasını, kardeşini toprağa vermiş o insanlara hakaret edebiliyorsunuz?

SENDEN ÖZÜR DİLERİZ MESUT ABİ

Öylesine yorumlar ki okudukça sinir kat sayısınız tavan yapıyor. Neymiş depremden sonra bölgeye yardım göndermişler, onu haram ediyorlarmış! Haklarını da helal etmiyorlarmış. Asıl biz size hakkımızı helal etmiyoruz.

O masum insanların daha acısı bu kadar yakınken, kafalarını sokacak evleri yokken bir de bu yorumları okuyunca nasıl bir ruh hali içerisine girerler acaba?

O yorumları okuyunca biranda gözümün önüne enkaz altında kalmış Irmak Leyla’nın babası Mesut Hançer geldi.

Yakınlarının cenazesini çöp poşetleriyle taşıyan, gömecek yer bulamayan o masum insanlar geçti aklımdan.

Hele Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı? “Artık burada kalamazsınız” diye sokağa atmaya kalktılar depremzede vatandaşlarımızı.

Yazık çok ama çok yazık...