Kadıköy'de mutluluk veren akşam... Fenerbahçe, Hatayspor’u devirip tarih yazdı! Szymanski Süper Lig’de bir ilki başardı!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 9.hafta maçında Hatayspor’u evinde 4-2 yenerek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe bu galibiyetle Süper Lig tarihinde ilk 9 maçını kazanan tek takım oldu. Sarı-lacivertli takımın maçtaki ilk golünü atan Sebastian Szymanski ise, Adis Jahovic'ten (8 maç; Ağustos 2017-Aralık 2017) bu yana Süper Lig'de çıktığı ilk beş iç saha maçında da gol katkısında bulunan ilk oyuncu oldu.

Kadıköy'de mutluluk veren akşam... Fenerbahçe, Hatayspor’u devirip tarih yazdı! Szymanski Süper Lig’de bir ilki başardı!

Trendyol Süper Lig’in 9.hafta müsabakasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde konuk ettiği Hatayspor’u ilk yarısını 3-0 önde kapattığı maçta 4-2 yendi. Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri, 7. dakikada Sebastian Szymanski, 15. dakikada Bright Osayi-Samuel, 39. dakikada Edin Dzeko, 63. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Konuk ekibin golleri ise 55. dakikada Ghoulam ve 90+4. dakikada Rayane Aabid’den geldi.

Kadıköy'de mutluluk veren akşam... Fenerbahçe, Hatayspor’u devirip tarih yazdı! Szymanski Süper Lig’de bir ilki başardı! - Resim : 1

9'DA 9 YAPAN İLK TAKIM FENERBAHÇE OLDU

Fenerbahçe bu sonuçla 9’da 9 yaparak puanını 27’ye çıkardı. Sarı-lacivertliler, OPTA verilerine göre lig tarihinde bir sezona dokuzda dokuz yaparak başlayan ilk takım oldu.

Kadıköy'de mutluluk veren akşam... Fenerbahçe, Hatayspor’u devirip tarih yazdı! Szymanski Süper Lig’de bir ilki başardı! - Resim : 2

SZYMANSKI BİR İLKİ BAŞARDI

Maçın yıldızı olan Fenerbahçeli Szymanski de tarihe geçti. Polonyalı on numara Adis Jahovic'ten (8 maç; Ağustos 2017-Aralık 2017) bu yana Süper Lig'de çıktığı ilk beş iç saha maçında da gol katkısında bulunan ilk oyuncu oldu (5 gol & 1 asist).

Kadıköy'de mutluluk veren akşam... Fenerbahçe, Hatayspor’u devirip tarih yazdı! Szymanski Süper Lig’de bir ilki başardı! - Resim : 3

GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Ligde çıktığı 9 maçta 5 gol ve 1 asiste imza atan Szymanski, Avrupa maçları dahil istatistiklerini 17 maçta 9 gol ve 4 asiste yükseltti.