Kaos

Hafta sonu Fenerbahçe, Antep deplasmanına çıktı. Sahada ki futbol gerçekten iç karartıcıydı. Fenerbahçeli futbolcuların yürüyecek halleri yoktu. Galatasaray mağlubiyetinden sonra adeta fetret dönemi Osmanlısı gibiydiler. En vahim olan ise futbolculardan Jesus’a olan tepkiler. 

Fenerbahçe’de sezon başından beri hepimizin alıştığı Jesus’un tek patron olmasıydı. Yani Jesus her maç ilk 11’de 7 oyuncu değiştirir buna rağmen hiçbir futbolcu gık diyemezdi. Galatasaray maçında İrfan Can ile ilk isyan başladı. İrfan Can sonradan oyuna girince saçma sapan bir kırmızı kart görüp Jesus’a adeta mesaj verdi. Şimdi ise Enner Valencia. Attığı gollerden sonra sevinmedi. Sanki zorla gol atmış gibi. Üstelik maç sonu açıklama daha vahim. Ben kaplanım diyor. Amiyane tabirle hocasına racon kesiyor. 

Jesus’un maç sonu açıklamaları ise tam fecaat. Arda Güler için rakip 10 kişi kaldığı için iyi oynuyor görünüyor dedi. İnanılır gibi değil. Arda sahada kaldığı her an şov yaptı. Sahada olan Mert Hakan Yandaş’ın Rossi’nin Arda Güler’den ne fazlası var. Emre Mor’un oynadığı yerde Arda oynamıyorsa burada çok büyük bir tuhaflık var. Böyle giderse Arda Güler sadece 5 milyon euroya transfer olacak. O zaman işte taraftar ayağa kalkar. Kimsenin kendi kişisel hırsları ile Fenerbahçe’nin geleceğini çalmaya hakkı yok!

Fenerbahçe’nin yedek kulübesi de var olan krizi açıkça gösteriyor. Bırakın Valencia’nın sevinmemesini yedek kulübesi bile gollere sevinmiyor. Kriz, sandığımızdan çok daha derin.

Galatasaray’da ise işler tam tersi. Hatay’a da dört attılar. Üstelik inanılmaz bir futbol ortaya koyuyorlar. Galatasaray özellikle beş hafta öncesine kadar kazansa da oyunu kazanamıyordu. Artık sadece tabelada değil oyun olarak da lider.