Kuruluş Osman'ın yapımcısından "Ak Kızın Destanı" dizisi geliyor

Mehmet Bozdağ'ın patronu olduğu Bozdağ Film bu yaz yine ses getirecek bir diziye daha hazırlanıyor. atv için çektiği "Kuruluş Osman"a temmuz başına kadar devam etmeyi planlayan şirket, diğer yandan da "Ak Kız Destanı" adlı dizinin cast çalışmalarına başladı. Yeni yayın döneminde seyirciyle buluşması planlanan dizi temmuz ayında sete çıkacak. atv'yle görüşülen dizinin hikâyesi 9. yüzyılda geçiyor. 

Etkileyici hikâyesiyle dikkat çeken proje, Türklerin İslamiyet'e geçişinden önceki dönemde Orta Asya'da yaşayan dağ obalı kimsesiz bir kız ve eli ayağı tutmayan han oğlunun destansı aşk hikâyesini beyazcama taşıyacak.

Ada Masalı dizisine yeni isimler

Ay Yapım'ın Star için çekeceği "Ada Masalı" dizisinin oyuncu kadrosu hızla tamamlanıyor. Alp Navruz (Deniz) ile Ayça Ayşin Turan'ın (Derya) başrollerini paylaşacağı dizi İzmir'de çekilecek. Ali Bilgin'in yöneteceği, Yelda Eroğlu'nun ise yazdığı dizide Nihan Büyükağaç'ın Derya'nın teyzesi Selma Köknar'ı canlandıracağını daha önce yazmıştım. Moda tasarım konusunda oldukça yetenekli olan ve terzilik yapan Selma'nın kızı yani Derya'nın kuzeni Nehir'i ise Eylül Ersöz oynayacak. 

Dizinin kadrosuna son olarak Bülent Çolak katıldı. Çolak "Ada Masalı"nda defile organizatörü Görkem Doğan rolüne hayat verecek. Deniz'le (Alp Navruz) yıldızları başlarda pek barışmayacak olan Görkem, adaya geldikten sonra Selma'nın da hayatı değişecek. 

'Doğduğun Ev Kaderindir' 43'te veda ediyor

Demet Özdemir ile Engin Öztürk'ün başrolünü paylaştığı "Doğduğun Ev Kaderindir" dizisi 43. bölümde ekrana veda ediyor. Demet Özdemir Aslı karakterine hayat vereceği Lanistar Medya imzalı "Aşk Taktikleri" filminin çekimleri öncesi tatile çıkıp bir süre dinlenecek. Emre Kabakuşak'ın yöneteceği, Pelin Karamehmetoğlu'nun ise yazdığı filmde Şükrü Özyıldız Kerem karakteriyle seyirci karşısına çıkacak. Film İstanbul'da çekilecek.

"Canning Single Lady" uyarlaması oldukça iddialı

Medyapım ve NoDokuz Yapım'ın FOX için çekeceği "Canning Single Lady" uyarlamasının hazırlıkları sürüyor. Umut Kırca'nın yöneteceği, Özlem İnci Hekimoğlu ile Nil Güleç Ünsal'ın yazdığı  yazdığı dizide İlhan Şen "Ozan", Burcu Özberk (Leyla), Melisa Döngel (Gülin - adı değişebilir), Burak Yörük ise "Çınar" karakterini canlandıracak.

Dizinin kadrosuna Mehmet Korhan Fırat "Ekrem", Ceren Koç "Elif", Sevda Baş ise "Zeyno" rolleriyle katıldı.

Bayram sonrası sete çıkacak dizinin henüz ismine karar verilmedi.

Dizinin konusu ise kısaca şöyle; Garsonluk yapan Leyla yaşam standartının değişmesi için geçmişte mühendis Ozan'la mantık evliliği yapmıştır ancak çok büyük zorluklar çektiği bu evliliği bitirmek zorunda kalmıştır. Boşandıktan sonra Ozan bir yazılım şirketi açıp çok zengin olur. Günün birinde Leyla bu şirkette işe başlar.

Menajerimi Ara'ya iki ünlü konuk

Ay Yapım'ın sevilen dizisi Menajerimi Ara ünlü konuklarıyla ses getirmeye devam ediyor. Uğraş Güneş ve Sema Ergenekon'un yazdığı diziye son olarak Onur Büyüktopçu ile Ruhi Sarı konuk olacak.,

Kalp Yarası'nın etkileyici konusu

Süreç Film'in atv için hazırladığı Kalp Yarası'nın çekimleri yakında Antakya'da başlıyor. Yıldız Hülya Bilban'ın yöneteceği dizi iki ailenin intikâm etkileyici hikâyesini konu alıyor. Dizide Ferit (Gökhan Alkan) ile Nilgün (Merve Çağıran) ailelerinin de desteğiyle evlilik planı yaparken her şey alt üst oluyor. Ferit, atı rahatsızlanınca çiftliğe erken dönmek zorunda kalıyor ve Nilgün'ü, seyisin oğlu Ömer'le (Toprak Can Adıgüzel) oldukça samimi şekilde görüyor. Ardından da karşısına çıkan Ayşe'ye (Yağmur Tanrısevsin) bir "teklif"te bulunuyor.

Bir Zamanlar Kıbrıs seti taşınıyor

TRT'nin TMC Film imzalı dizisi "Bir Zamanlar Kıbrıs"ın çekimlerinin Ayvalık'ta devam etmesi planlanıyor. Pandemi koşullarında Kıbrıs'ta dizi çekmek zor olduğu için adanın dokusuna en uygun yer olan Ayvalık'ın seçildiği öğrenildi. Öte yandan dizinin 52 bölüme tamamlanacağı da konuşuluyor.