"Leyla ile Mecnun"daki krizde son durum ne?

Sevenlerinin geçen aylarda 10. yaşını kutladığı "Leyla ile Mecnun" dizisinin bu yaz Exxen için yeniden çekilecek olması büyük heyecan yaratmıştı. Onur Ünlü eski ekibi toplamak için kolları sıvamış ancak fenomen dizide Erdal Bakkal'a hayat veren Cengiz Bozkurt'la ilgili kriz yaşadığı gündeme gelmişti.

Son gelen haberlere göre Onur Ünlü, usta oyuncu Cengiz Bozkurt'u da ikna etti. Dizinin ekibi yeni bir değişiklik olmazsa 26 Haziran'da sete çıkacak. Dizide henüz Leyla karakterine kimin hayat vereceği ise netlik kazanmadı.

Mevlana dizisine güçlü kadro

Kale Film'in TRT için hazırladığı "Mevlana" dizisi merakla bekleniyor. Konya'da çekilecek 30 bölümlük dizi için titiz bir cast çalışması yapılıyor. Can Ulkay'ın yöneteceği dizinin ekibine yeni isimler katıldı. Ali Aydın'ın yazdığı dizinin güçlü kadrosunda "Zerkubi"yi Ahmet Mümtaz Taylan, "Şemsettin İsfehani"yi Baki Davrak, "Gıyaseddin"i Burç Kümbetlioğlu, "Şirazi"yi Ushan Çakır, "Kemalettin Kamyar"ı Mert Karabulut, "Kıramana"yı Özlem Tokaslan, "Meczup"u ise Mert Turak canlandıracak. Dev kadrolu dizi haziran sonunda sete çıkacak.

Burak Deniz haziranda Roma yolcusu

"Maraşlı" dizisinin başrol oyuncusu Burak Deniz, 15 Haziran'da İtalya'ya gidiyor. Deniz, Ferzan Özpetek'in Disney için çektiği "Cahil Periler" dizisinde Asaf adlı fotoğrafçıyı canlandıracak. 8 bölümlük dizide 4. bölümden itibaren boy gösterecek olan Deniz, aynı zamanda hikâyeyi İstanbul'a bağlayan kişi olacak. Teyzesini Serra Yılmaz'ın canlandıracağı Deniz, 28 Temmuz'da dizinin son bölüm sahnelerinin çekimi için İstanbul'a gelecek. 

Öte yandan Maraşlı dizisinin devam edip etmeyeceği ise son bölüm reytinglerine göre karar verilecek. 

Medyapım "Metresler" dizisini uyarlıyor

Uyarlama konusunda ülkemizdeki en başarılı şirket olan Medyapım, "Mistresses" (Metresler) dizisinin haklarını aldı. Son olarak "Dr. Foster"ı "Sadakatsiz" adıyla uyarlayan şirket, bu kez iyi arkadaş olan 4 kadının hikâyesini ekrana taşıyacak. FOX için hazırlanan dizide  Yasak Elma'nın oyuncularından Şafak Pekdemir ve Barış Kılıç'ın da adı geçiyor. 

Ak Kız Destanı'nı kim yazıyor?

Bozdağ Film'in yeni dizi projesi "Ak Kız Destanı"nın hazırlıkları sürüyor. Yeni yayın döneminde atv'de ekrana gelmesi planlanan dizinin adı "Destan" olarak değiştirildi. 9. yüzyılda geçen ve kimsesiz bir kız ve eli ayağı tutmayan han oğlunun destansı aşk hikâyesini anlatan dizinin senaryosunu son olarak "Sefirin Kızı"nı yazan Ayşe Ferda Eryılmaz ve Sedef Nehir Erdem yazıyor. Cast çalışmaları devam eden dizinin yönetmeni ise bu hafta netleşecek.

"Çukur"un oyuncusu "Menajerimi Ara"da

Dört unutulmaz sezonun ardından ekrana veda edecek olan "Çukur"un öne çıkan oyuncularından biri de Medet rolüne hayat veren Mustafa Kırantepe'ydi. Performansıyla beğeni toplayan sevilen oyuncu Ay Yapım'ın Star için çektiği "Menajerimi Ara" dizisine konuk oluyor. 

Ufuk Özkan yarışmayla dönüyor

Başrolünü oynadığı "Kalk Gidelim" dizisi yılbaşı akşamı veda eden Ufuk Özkan ekrana dönüyor. Ünlü oyuncu yarışma programı sunacak. Star'da ekrana gelecek yarışmanın adı "Süpermarket"... Hazırlıkları süren programın yapımcılığını Global Medya üstleniyor.

Birand Tunca TV filminde oynayacak

"Erkenci Kuş" dizisiyle yıldızı parlayan Birand Tunca "Aşk Oluversin Gari" adlı televizyon filminde rol alacak. Senaryosunu Murat Gürvardar'ın yazdığı filmi Hasan Doğan yönetecek. Filmde Tunca'ya Selahattin Taşdöğen, Suat Sungur, Aslıhan Malbora ve Tuğba Melis Türk eşlik edecek. 

Aile Şirketi'nin 3. sezonu çekiliyor

25 Film'in imza attığı, senaryosunu Murat Kaman'ın kaleme aldığı "Aile Şirketi" dizisinin beIN Connect'te yayınlanan ilk iki sezonu çok sevilmişti. Koray Şahin'in yönettiği dizinin şimdi de 3. sezonu çekiliyor. Emrah Kaman, Özlem Öçalmaz, Eslem Akar, Can Sipahi, Cihan Durmaz ve usta oyuncu Müfit Kayacan'ın rol aldığı dizi haziran ayının 2. haftası sete çıkacak. 

Kemal Uçar konuk oluyor

TMC Film'in TRT için çektiği "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisine güçlü bir oyuncu daha konuk oluyor. Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Gülper Özdemir, Devrim Saltoğlu ve Tayanç Ayaydın gibi ünlü oyunculardan oluşan kadrosuyla beğeni toplayan diziye Kemal Uçar da katılıyor. Uçar, tarihimizin önemli bir bölümüne ayna tutan dizide 7 bölüm rol alacak.

Kolej dizisi geliyor

Genç kuşağın başarılı yönetmenlerinden Doğa Can Anafarta'nın Pastel Film imzalı dijital dizisine yeni isimler katıldı. Burak Tozkoparan, Efekan Can ve Nilsu Berfin Aktaş'ın başrolünü oynayacağı dizide Cansu Öztekin, Nilsu Yılmaz, Ahmet Şenkaya ve Ali Aydın Erduran da rol alacak.