Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon ve İzmir için acil uyarı. Hava ısınınca azıtacaklar. Hemen ahırları kontrol edin

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte ortaya daha fazla çıkması beklenen yılanlar, hayvanlar için de büyük tehlike oluşturuyor. Malezya'da son olarak 16 metrelik bir yılanın ahırda yakalanmasının ardından sığır yetiştiriciliğinin yoğun olduğu Ege Bölgesi'ndeki vatandaşlarımızın ahırlarda yılanlara karşı önlem alması gerektiği ifade edildi.

Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon ve İzmir için acil uyarı. Hava ısınınca azıtacaklar. Hemen ahırları kontrol edin

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte yılanların görülme sıklığında da ciddi oranda artış yaşanması bekleniyor. Yılanlar insanlar açısından tehdit oluşturuyor ancak hayvanlar, özellikle ahır hayvanlar açısından da ciddi tehdit oluşturuyor. 

Öyle ki özellikle çok sayıda inek ve koyun her yıl yılan saldırısı nedeniyle telef oluyor. Bu yıl da yılanların ahırlara girme tehlikeleri bulunuyor. Malezya'daki bir ahırda 16 metrelik dev yılan yakalanmasının ardından bu tehdit bir kez daha gündeme geldi.

EGE BÖLGESİ ÖZELLİKLE DİKKAT ETMELİ

En az 500 bin ve üzerinden sığırın yetiştirildiği bilinen Ege Bölgesine de özel olarak uyarı yapıldı. Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon ve İzmir'deki hayvan sahiplerinin ahırlarındaki delikleri kapatıp, yılanların geçişini engellemelerinin önemine değinildi.