Matcha çayı mı yeşil çay mı?

Birçoğunuza çok yeni gelebilir. Benim gibi bu işi yapanlar için ise oldukça tanıdıktır Matcha çayı. 3  sene önceki Newyork seyahatimde her yerde karşıma çıkmıştı. Dondurmalarda, yoğurtlarda, meyve sularında, ünlü kahve zincirlerinde kahvelerin içinde...

Tabii ki bende merak ederek ilk olarak Matcha'lı bir kahve denedim. Lezzet olarak bana hiç hitap etmemişti. Sonrasındaki tercihlerimden çok daha memnun kaldığımı söylemeliyim. Siz de ilk defa deneyecekseniz daha soft içecekler ile başlamanızı tavsiye ederim. Benden söylemesi...

Peki nedir bu matcha çayı?

Aslında sizlerde yabancı değilsiniz, matcha için birçoğumuzun sıklıkla tükettiği yeşil çayın tozu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Tabii ki özel olarak farklı bir yöntemle yetiştirildiğini ve normal yeşil çaydan farklı hazırlanması gerektiğini de söylemek gerekir.

Matcha elde etmek için kullanılacak çaylar hasattan ortalama 20 ile 30 gün öncesinde üzerleri örtülerek güneş ışınından korunur. Klorofil seviyelerindeki artış yaprağın renginin daha farklılaşmasını sağlar.

Matcha çayı mı yeşil çay mı? - Resim : 1

İşlem tabii ki bununla bitmez. Çay yapraklarından saplar ve damarlar çıkartılıp taşlanarak toz haline getirilir ve klasik olarak bilinen yeşil çaydan çok daha cezbedici bir yeşile bürünür. Yeşil çay mı matcha mı derseniz cevabım matcha olacaktır. Matcha'nın özel olarak işlenmesi sağlığımız için çok daha büyük faydalara sahip olduğunu göstermekte...

İçeriğindeki L-theanine amino asidi odaklanmayı ve konsantrasyonu artırmaya yardımcıdır

Güçlü bir antioksidandır. Nar ve yaban mersininden 20 kat daha üstündür.

Kateşinlerce zengin olması kanserden korunmaya yardımcıdır.

Klorofil bakımından oldukça zengin olması, vücuttaki zararlı maddelerin atımını kolaylaştırır.

Fiziksel dayanıklılığı artırır ve vücuda enerji verir.

Kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlarken aynı zamanda kötü kolestrolün düşürülmesine destektir.

Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Enfeksiyonlara karşı vucut direncini artırır.

Vee tabii en çok merak edilen faydası düzenli egzersiz ve düzenle beslenme programlarıyla birlikte tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olmasıdır.

Dikkat!

Tabii ki her bitki çayında olduğu gibi matcha'nın da bir dozu olmalıdır. Günde 474 ml'den fazla tüketilmesini asla önermiyoruz. Yapılan araştırmalarda düzenli olarak her gün 6 bardak çay içenlerde mide bulantısı, karaciğer toksititesi ve böbrek rahatsızlıkları oluşabileceğine karşı bilim insanları uyarılarda bulunmakta. Lütfen bu da kulağınıza küpe olsun. Her şeyi kararında tüketmek gerektiğini asla unutmayın. 

Matcha çayı mı yeşil çay mı? - Resim : 2

Matcha Detoks Çayı

1 çay kaşığı matcha çayı

1/2 çay kaşığı toz zencefil

1/4 çay kaşığı toz zerdeçal

1/4 fincan sıcak su

3/4 fincan badem sütü veya yağsız süt

Az miktarda muskat

Taze kaynamış suyun içerisine Matcha ve baharatları ilave edip 5 dakika dinlendiriyoruz. Sütümüzü ilave edip iyice çırptıktan sonra çayımız içime hazır olacaktır.

Sabah kahvaltımızdan 45 dakika önce ve akşamları ise en geç saat 20:00'de birer fincan tüketebilirsiniz.