Metro hattı yapımında İBB’nin cebinden para çıkmadı tartışması! Yarkadaş’tan Yakışıklı’ya çarpıcı sözler! “Ver geriye o zaman 190 milyon lirayı”

tv100’ün ilgi ile takip edilen programı Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu’da Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı ‘Metro yapımında İBB’nin cebinden para çıkmadı’ tartışması yaşandı. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İBB’nin metro yapımı için bu ay 190 milyon lira ödediğini ifade ederek, “Ver geriye o zaman 190 milyon lirayı” sözleriyle Yakışıklı’ya karşılık verdi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ve Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'nun konuğu oldu.

 

İlgi ile takip edilen programda, 'Metro hattı yapımında İBB'nin cebinden para çıkmadı' konusu görüşüldü.

 Hacı Yakışıklı, “Neticede İBB ödeyecek bu parayı ama yapılırken para çıkmadı cebinden. Sanki İBB bütün her şeyin sorumluluğunu üstlenmiş algısı var. Ben şu anda yalın haliyle çarpıtmadan doğruyu söyledim” dedi.

“Ver geriye o zaman 190 milyon lirayı”

Barış Yarkadaş, İBB’nin metro hattı yapımında bu ay 190 milyon ödediğini aktararak, “190 milyon ödenmiş bu ay, ver geriye o zaman 190 milyon lirayı, ‘Her ay ödüyoruz’ diyorlar. Ankara’da Melih Gökçek, kaç metre yaptı Allah aşkına? Ben olmasam, İBB’den para çıkmıyor diye millete yedirecektin. Kendi açıklamaları var. 190 milyon lira ödemişler bu ay. Milletime sesleniyorum, ‘Hacı Yakışıklı burada, İBB para vermiyor dedi mi demedi mi? Bende dedim ki yüzde 5 ödeniyor. İBB’den net cevap geldi şu an, 190 milyon lira ödemişler bu ay. Ver 190 milyon lirasını o zaman” ifadelerini kullandı.