MHP'nin tarihi misyonu

17 Mart Pazar günü MHP'nin gerçekleştirdiği 14. Olağan Büyük Kurultayını takip etmek üzere Ankara Spor Salonu'na gittim. Kurulan dev ekranlardan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in fotoğrafları ve MHP genel merkez binası yansıtıldı.

Salonda, “Yüreğini hazırla şimdi Şafak söküyor”, “Bir ülkü bir ömürden uzun her sevdadan büyük”, “İlk günkü azim ve kararlılık bitmeyen gurur ve onurla”, “Devir artık Türk devridir”, “Cumhur bizim Türkiye hepimizin”, “Geçmişin gururu yarının umudu” yazılı afişler yer aldı. Ankara Spor Salonu; “ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk, ülkeye sevda, ülküye yemin” sesleriyle yankılandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli saat 10.10 geçe salona giriş yaptı. Partililer Devlet Bahçeli'yi, “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganlarıyla karşıladı. Salonda coşku, heyecan, disiplin, düzen vardı. Erken saat olmasına rağmen salonun dışına taşan katılım, programın akışı ve zaman yönetimi ile 14. Olağan Büyük Kurultayını sorunsuz gerçekleştiren MHP muazzam bir organizasyona imza attı.

27 yıldır partisinin Genel Başkanlığını yürüten Devlet Bahçeli, 1295 delegenin tamamının oyunu alarak 11. kez MHP Genel Başkanı oldu. Ardından 75 üyeden oluşan MYK ve 9 üyeden oluşan MDK üyeleri seçildi. MYK’da 15 kişilik Başkanlık Divanı üyeleri ve 32 isim yerini korurken, listeye 43 yeni isim girdi.

Yeni MYK'da; Edip Semih Yalçın, İsmet Büyükataman, Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter, İsmail Faruk Aksu, Mustafa Kalaycı, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, Yaşar Yıldırım, Kamil Aydın, İsmail Özdemir, Filiz Kılıç, Pelin Yılık, Tamer Osmanağaoğlu, Bahadır Bumin Özarslan, Fatih Çetinkaya, Abdurrahman Başkan, Mehmet Celal Fendoğlu, Hayati Arkaz, Özgür Bayraktar, Murat Kotra, Davut Haskırış, İbrahim Özbay, Ali Uçak, Seçkin Odabaşı, Ahmet Kürşat Azkur, Turan Şahin, Turan Şener, Volkan Uygunuçarlar, Ahmet Selim Yurdakul, Fevzi Altuntaş, Yavuz Tellioğlu yerini koruyan isimler oldu.

Vahit Kayrıcı, Levent Uysal, İlyas Topsakal, Ekrem Gökay Yüksel, Muhammet Levent Bülbül, Konur Alp Koçak, Yücel Bulut, Fevzi Zırhlıoğlu, Cemal Akın, Zühal Topcu, Hasan Kalyoncu, Erkan Haberal, Muhammet Hanifi Macit, Güzide Çıpan, Metehan Özkan, Mustafa Ertekin, Emine Güven Öztürk, Esma Özdaşlı, Osman Gür, Timur Şerif Şaşmaz, Abdülaziz Sekban, Tamer Çakıroğlu, Hüseyin Zafer Gülseven, Hüseyin Korkmaz, Utkucan Yıldırım, Hayri Bulut, Hümmet Tatar, Bünyamin Köken, Mustafa Çavuş, Metin Arı, Mustafa İzgioğlu, Umut Bağlı, Nazif Koray Nügü, Birol Gür, Mahmut Cüneyt Göz, Şahin Kartal, Fatih Tatlısu, Necdet Öztürkçü, Muhammet Fatih Yaşar, İlker Yücel, Özmen Alp Giray Erdemir, Özer Karakayacı ve Ali Yıldız listeye giren yeni isimler oldu.

Yeni MDK üyeleri ise Abdullah Bahadır Alperen, Kürşat Türker Ercan, Ahmet Korhan Mastı, Hilal Elmas, Tülin Tuncay, Nihat Ünver, Fikret Gökberk Osmanağaoğlu, Hatice Akkaya ve İlker İpek'ten oluşuyor. Ayrıca kurultayda 25 yedek MYK üyesi ile 5 yedek MDK üyesi de seçildi. Çalışmalarını tamamlayan kurultayın ardından, yeni MYK üyeleri arasından başkanlık divanı oluşturulacak.

Açıkçası listedeki kadın üye sayısının daha fazla olmasını beklerdim. MHP’nin yetişmiş, donanımlı kadın siyasetçileri var fakat daha üst noktalara taşınmaları MHP ve Türkiye siyasetine yarar sağlayacaktır. Dilerim bir sonraki kurultayda kadın üye sayısı artar. Bir izlenimimde şu oldu. MHP’nin hiçbir siyasi partide göremeyeceğimiz inanılmaz bir gençlik teşkilatı bulunuyor. Ülkü Ocakları etrafında kenetlenmiş bu gençlik, bu dinamizm sosyal ve siyasi hayatın içinde yarınlara hazırlanıyor. Ülkü Ocakları bu anlamda önemli bir boşluğu dolduruyor. Demem o ki; Ülkü Ocakları olmasa bu potansiyel oradan oraya savrulup ziyan olup gider.

MHP; köklü teşkilat yapısı ve üst düzey akademik donanıma sahip kadroları ile birlikte Türkiye siyasetine önemli katkılar sunan devlet ve millet kavramı ile özdeşleşmiş, etkili, belirleyici, gelişime açık, eğitime, bilime değer veren, kalkınmacı, toplumcu, bağımsızlığı merkeze alan, ahlak, inanç ve şahsiyete dayalı bir doktrin hareketidir.

Bağımsız Türk devletini, Türk milletini korumak, güçlendirmek için millî bir görüş etrafında birleşmek MHP’nin ve ülkücülüğün ana ilkesidir. MHP’nin siyasi rolü ve sorumluluğu makamlar, mevkiler üstü bir önem taşır.

Türkiye, pazarlıkların, hesaplaşmaların, perde arkası gizli anlaşmaların, casusluğun, ihanetin, fitnenin, kişisel çıkar ve menfaatlerin kıskaca aldığı bir siyaset ortamına çekiliyor. Böyle bir ortamda MHP’nin adaletli yaşama, eşit ve hakça paylaşıma, çağa mühür vurmuş millet iradesine, tarihi yapan devlet haşmetine ulaşmak için yakılan “Türkiye Yüzyılı” meşalesini elinde tutarak, dengeli ve dirayetli bir şekilde devleti ve milleti öncelemesi Türkiye siyaseti açısından güvenli bir liman oluşturuyor.  

Savaşlar, iç çatışmalar, devşirilmiş kukla liderler, işgal edilen topraklar, soykırım, açlık, sefalet dünya yeni bir dönemcin eşiğinde. Türkiye’de tehdit altında, içeriden ve dışarıdan gelen çok yönlü saldırılara maruz kalıyor. Bölücülüğe ve teröre demokrasi, özgürlük adı altında meşru zemin hazırlama hinliği ile Türkiye’yi zor duruma düşürüp müstemleke hale getirme çabaları her geçen gün farklı boyutlara ulaşıyor…

İşte tam da burada MHP’nin varlığı, konumu, duruşu ve aldığı siyasi pozisyonu yükselen ve kuşatıcı bir değer olarak ön plana çıkıyor. Türkiye’nin egemenlik haklarını, birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü korumak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Önümüzdeki yüz yılda Türk milletini ileriye taşıyacak, kurtaracak irade bu mili bilinç ve şuur olacaktır…

Yeniden göreve gelen lider Devlet Bahçeli ve kadrolarını kutluyor, 14. Olağan Büyük Kurultayın ülkemiz, milletimiz, MHP camiası adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçtiğimiz ay 19 Şubat’ta beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden bir önceki dönem MHP MYK üyesi, dava, gönül insanı, milliyetçi hareketin yeri doldurulamaz değeri Ferhat Çakıroğlu’nu bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun…