Neden kale?

17 Kasım 1913’te Teşkîlât-ı Mahsûsa’nın kurulmasından bugüne kadar her yıl kendini geliştiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), şu an tüm dünyanın yakından takip ettiği bir istihbarat örgütü haline geldi.

İstihbarat örgütü bir ülkenin kalbi, beyni ve kulağıdır. Eski adıyla müsteşarlık yeni adıyla başkanlığa Hakan Fidan’ın getirilmesiyle birlikte MİT teknolojik gelişime, insan kaynağına büyük önem vermeye başladı. Şu an Türk istihbaratı tüm dünyadaki gelişmeleri hem sahada hem masada yakinen takip edebilen, operasyonel bir kuruma döndü.

Ülkelerin istihbarat servisleri de MİT’in operasyonlarını yakından takip etmekte hatta birçok konuda yardım istemektedir. Hemen hemen her gün farklı bir gündemle uyandığımız Türkiye’de polemiklerden uzak tutulan tek kurumun MİT olduğu görülmekte.

Sadece yurt dışında değil, yurt içinde yapılan son dönemdeki büyük operasyonlarda MİT’in imzası ya da katkısı bulunuyor.  Özellikle son aylarda televizyonlarda şu son dakikalar hemen hemen her gün yer almaktadır; ”MİT PKK’nın üst düzey yöneticisini etkisiz hale getirdi” veya “MİT yakalayarak Türkiye’ye getirdi.”

73 KRİTİK İSİM

Özellikle son dönemdeki operasyonlarla PKK’nın inlerini darmadağın eden teşkilat, terör örgütü üyelerine nefes aldırmıyor. MİT’in operasyonlarını araştırdım. Sofi Nurettin, Ali Haydar Kaytan gibi üst düzey PKK’lıları etkisiz hale getiren MİT, 2018 yılından 2022’ye kadar (halen operasyonlar sürmekte)  PKK’nın 73 kritik ismini etkisiz hale getirmeyi başardı. MİT diğer operasyonel birimler olan polis, jandarma ve TSK’nın da en büyük destekçisi.

MİT’in Ankara’daki binasına “Kale” deniyor. Sadece ihtişamından dolayı değil, boşuna bu ifade kullanılmamış; çünkü MİT ülkenin de kalesi…

Peki, o 73 PKK’lı arasında kimler var, görevleri neler? Tek tek aşağıda MİT’in son dört yılda etkisiz hale getirdiği PKK’nın üst düzey yöneticilerinin isimlerini okuyacaksınız.

Neden “Kale” dendiğinin cevabı da aslında o listede saklı...

Neden kale? - Resim : 1