Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu yıllar sonra bir arada

TMC Film'in Star için çekeceği "Gecenin Ucunda" dizisinde bir sürpriz var.

"Sefirin Kızı" dizisinin ardından setlere ara veren Neslihan Atagül'ün yeni projesi geçen haftalarda netleşti. Güzel oyuncu TMC Film'in Star için çekeceği "Gecenin Ucunda" dizisinde başrol oynayacak. Yeni yayın döneminde ekrana gelecek olan dizide bir de sürpriz olduğu ortaya çıktı. Neslihan Atagül'ün Alim Yapım adıyla yapım şirketi kuran eşi Kadir Doğulu da bu projede yer alacak. Doğulu eşinin yeni projesine yapım ortağı oldu. 

Romancıdan roman uyarlaması

Öte yandan diziyi aynı zamanda yazdığı romanlarla da dikkatleri üzerine çeken Başar Başaran ve Emre Özdur kaleme alıyor. İki başarılı yazar, erkek egemen edebiyat dünyasında değeri çok geç anlaşılan kadın yazarlarımızdan Peride Celal'in eseri üzerinde büyük emek vererek uzun zamandır çalışıyor. 

Başaran ve Özdur 1960 yılında geçen eseri günümüze uyarladı. Çok güçlü bir kadının etkileyici bir maceraya dönüşen hikâyesini ele alan ikili, 60'lardaki öykü günümüzde geçse nasıl olurdu sorusunun cevabını ararken insana dair arzu ve çelişkilerin hiç değişmediğini bir kez daha seyirciye sunacak.

Bu arada dizinin yazarlarından Başar Başaran'ın yeni romanı Amsterdam ikinci baskısını yaptı. Doğan Kitap’tan çıkan eser, bir adamın üstünden bir kuşağın hikayesini anlatıyor. Eski sevgilisinin düğünü için Amsterdam’a giden bir adam, siyahi bir kadınla tam da hatırlamadığı bir gece geçiriyor ve o gece bütün hayatına dair bir anlam arayışına dönüyor. Roman, çok sarsıcı, çok meraklı, yer yer çok komik, okuru tuhaf bir karakterin peşinden uzun bir yolculuğa çıkarıyor.

Kenan İmirzalıoğlu "Gri"yle dönüyor

Son olarak "Alef" adlı dijital dizide rol alan Kenan İmirzalıoğlu'nun hayranları yakışıklı oyuncunun artık setlere dönmesini bekliyor. Proje seçiminde oldukça titiz davranan İmirzalıoğlu ekran yerine yine tercihini dijitalden yana kullandı. Uzun süredir "Kim Milyoner Olmak İster" adlı fenomen yarışmayı sunan yakışıklı oyuncu geçen hafta spor salonuna girerken muhabirlere henüz netleşen bir projesinin olmadığını söylemişti. Ancak Kenan İmirzalıoğlu'nun bir süredir OGM Pictures'ın Disney Plus için hazırladığı "Gri" adlı dijital diziye sıcak baktığı ortaya çıktı. 

Dizinin yazarı daha önce "Bizim Hikâye", "Kızım" ve "Kırmızı Oda" gibi izlenme rekorları kıran projelere imza atan Banu Kiremitçi Bozkurt... Diziyi  "Muhteşem Yüzyıl" başta olmak üzere unutulmaz dizileri çeken Taylan Biraderler yönetecek. "Gri" dizisinde Kenan İmirzalıoğlu kendi adıyla oynayacak.

Yasak Elma’ya yardımcısıyla beraber geliyor

Yasak Elma dizisine Kumru’nun annesi Handan Kılıç karakteriyle dahil olan Şebnem Dönmez, yeni entrika rüzgârları estirecek. Handan diziye yardımcısı Cemal'le beraber dahil olacak. Cemal rolü için titiz bir araştırma yapıldı ve sonunda daha önce “Masumiyet” dizisindeki oyunculuğuyla dikkatlerı üzerine çeken Sonat Tokuç’ta karar kılındı. Cemal fenomen dizide Handan adına tüm bilgileri araştıran kişi olarak öne çıkacak. 

Öte yandan Yasak Elma'nın yeni bölümünde Doğan aşk ilanında bulunduğu Yıldız'dan başta istediği cevabı alamayacak ama tam ikili arasında yakınlaşma gerçekleşecekken işler yine karışacak. Handan yıllar önce terk ettiği Doğan'ın hayatına sızmaya çalışsa da Yıldız'ın kolay lokma olmadığını anlayacak. Kumru ile restoranında işe başladığı Ekin arasında yaşanacak flört dizinin tanıtımında da ekrana gelmişti. Yeni bölümün bir sürprizi de Çağatay ile Yıldız arasında yaşanacak. İkili Halit Can'la ilgili özel bağ yüzünden zoraki de olsa yakınlaşacak.

Selçuk Aydemir'den tiyatro oyunu

Türkiye'nin en başarılı yazar ve yönetmenlerinden Selçuk Aydemir, kariyerinde bir ilke atıyor. Bugüne kadar gişe rekoru kıran "Düğün Dernek", "Çalgı Çengi" gibi birbirinden başarılı işe imza atan Aydemir, bu kez bir tiyatro oyununa hazırlanıyor. Broadway başta olmak üzere çok sayıda farklı şehirde sahnelenen oyunu izleyen usta kalem birikimlerini "Şaşırt Beni" adlı projede tiyaroseverlere sunacak. 

Aydemir'in hem yazıp hem de yöneteceği oyunda Pelin Karahan, Çağdaş Onur Öztürk, Murat Akkoyunlu, Tuna Kırlı, Yasemin Baştan, Barış Yıldız ve Korhan Herduran gibi ünlü oyuncular buluşacak. Nisan ayında sahnelenmesi planlanan "Şaşırt Beni"nin provaları yakında başlıyor. 

Hakim dizisine ödüllü oyuncu

Limon Yapım'ın atv için çektiği Hakim dizisinin kadrosu şampiyonlar ligine dönüştü. Erdal Beşikçioğlu, Yurdaer Okur, Ebru Özkan, Uğur Yücel ve Hasibe Eren gibi muhteşem oyuncuları buluşturan diziye son olarak ödüllü bir isim katıldı. Hakan Yufkacıgil "Hakim"in ekibine dahil oldu. Dizide Yufkacıgil, Azem'in (Yurdaer Okur) sağ kolu Celayir'i oynuyor. Yılmaz Şahin'in yazdığı, Erkan Tunç ve Süleyman Mert Özdemir'in yönettiği dizinin ay sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

"Erkek Severse” dizisi kaç sezon sürecek?

Faruk Turgut’un patronu olduğu Gold Film’in beIN CONNECT için çektiği “Erkek Severse” dizisi son dönemin en kaliteli dijital projeleri arasında öne çıktı. Ömür Atay’ın yönettiği proje kısa sürede platformun en çok izlenen dizileri arasına girmeyi de başardı.

Pahalı prodüksiyonuyla da dikkat çeken sevilen dizinin kaç sezon süreceği merak konusuydu. Aslı Zengin’in kaleme aldığı, Alperen Duymaz, Büşra Develi, Yasemin Allen, Görkem Sevindik ve Yağız Can Konyalı gibi ünlü oyuncuları buluşturan dizinin 26. bölümde final yapacağı öğrenildi.