Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu’dan günlük dizi

Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu oyunculuğun yanı sıra bir de yapım şirketi kurmuştu. Alim Yapım adlı şirketle Türk kültürünü, hikâyelerini ve müziğini dünyaya duyurma amacını güden ünlü oyuncu çiftin sloganı “Kaynağının farkında olarak, şimdi yeni şeyler söyleme zamanı!”…
Atagül ile Doğulu film çalışmalarının yanı sıra günlük bir dizinin çekimlerine başlıyor. Dizinin adı “Leylifer”… Nihan Eren’in yazdığı diziyi Metin Balekoğlu yönetecek. Dizide başrolleri Camila Duarte Çakır ile Can Verel paylaşacak. Burak Sarımola’nın da kadrosunda olduğu ve henüz kanalı netleşmeyen dizi yakında sete çıkacak.

Gecenin Ucunda dizisine yeni isimler

Öte yandan Alim Yapım’ın TMC Film’in patronu Erol Avcı’yla Star için ortak çekeceği “Gecenin Ucunda” dizisinin hazırlıkları sürüyor. Önümüzdeki ay sete çıkması beklenen diziyi Barış Erçetin yönetecek. İki usta kalem Başar Başaran ile Emre Özdür’ün kaleme aldığı dizinin önümüzdeki ay sete çıkması planlanıyor.

Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu’yu yıllar sonra buluşturan dizide Neslihan Atagül “Macide”, Kadir Doğulu “Kazım Işık”, Tuba Ünsal “Nermin”, Bertan Aslani “Cihangir”, Şencan Güleryüz ise “Zafer” karakterlerini canlandıracak.

Zuhal Olcay’ın Macide’nin annesini oynayacağı konuşuluyordu. Ancak son gelen bilgi ise ünlü oyuncunun Kazım’ın annesi Berrin Kanbey’i oynayacağı yönünde… Berrin Kanbey dizide tüm hikâyenin başlangıcı ve çok hırslı bir kadın olarak karşımıza çıkacak.

Dizinin kadrosuna son eklenen isimler ise Bestemsu Özdemir, Levent Özdilek, Gonca Yakut, Şeyda Bayram… Bestemsu Özdemir “Gecenin Ucunda”da Işık ailesinin Amerika’dan yeni gelen, kariyer odaklı ortanca kardeşi Ahmet’in eski nişanlısını, Gonca Yakut psikoloğu ve Şeyda Bayram da Macide’nin yakın arkadaşına hayat verecek. Levent Özdilek ise Berrin’in kocasını aldatarak evlendiği ikinci eşi Tunç Kanbey’i oynayacak. Tunç Kanbey, aynı zamanda Kazım’ın yanında işe başladığı patronu…

Gecenin Ucunda özellikle Neslihan Atagül’ün adından dolayı yurtdışına satış garantisi olan bir dizi olarak öne çıkıyor.

Necip Memili ayrıldı, yerine kim geldi?

Gold Film’in TRT Dijital için çektiği “Son Gün” dizisinin çekimleri geçen günlerde başladı. Ahmet Sönmez'in hem yönetip hem de senaryo yazarlığını yaptığı dizi 45'er dakikalık 8 bölümden oluşacak.

Uğur Yücel, Necip Memili, Erkan Petekkaya, Ahmet Mümtaz Taylan, Nazan Kesal, Yasemin Allen ve Serhat Kılıç gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı dizide oyuncu değişikliği yaşandı. Umut Evirgen’in filminde de rol alan Necip Memili zamanlama sorunu nedeniyle diziden ayrıldı. Diziye başarılı oyunculardan Cemal Toktaş katıldı. “Son Gün” öleceğini bilen 8 kişinin etkileyici hikâyesini anlatıyor.

Demet Özdemir cephesinde önce film, sonra nikah

Başrolünü Buğra Gülsoy ve Hafsanur Sancaktutan’la paylaştığı Disney Plus’ın “Dünyayla Benim Aramda” dizisinin çekimlerini tamamlayan Demet Özdemir, Zekeriyaköy’deki evinin bahçesinde düzenlenen törenle Oğuzhan Koç’la nişanlandı. Özdemir temmuz ayında Netflix için “Aşk Taktikleri” filminin ikinci sinema filmini çekecek. Bundan sonra sadece Disney Plus için proje çekecek olan Özdemir, “Aşk Taktikleri” bir devam projesi olduğu için platformdan özel izin aldı. Ünlü oyuncunun film çekimlerinin ardından Oğuzhan Koç’un 14 Şubat’ta kendisine evlenme teklif ettiği otel olan Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’da evlenmesi bekleniyor.

Show TV’nin yeni doktor dizisinde değişiklik

“Doktorlar” ve “Kalp Atışı” dizileri hafızalardan silinmeyen Show TV yine etkili bir doktor dizisine başlıyor. Yeni projeyi Saner Ayar’ın patronu olduğu O3 Medya çekiyor. Proje Amerika’nın en eski devlet hastanesinde görevli olan Dr. Eric Manheimer’ın biyografisinden yola çıkılarak çekilen “New Amsterdam” dizisinin uyarlaması olacak. “Yeni İstanbul” dizisinin senaryosu Ayça Üzüm ve Cansu Çoban’a ait…

Dizinin yönetmen koltuğunda son olarak Engin Akyürek’li “Kaçış”ı yöneten Yağız Alp Akaydın’ın oturacağı açıklanmıştı. Ancak son gelen haber dizide yönetmen değişikliğine gidildiği yönünde… Projenin yeni yönetmeni Masumlar Apartmanı’nın birçok ödül alan başarılı kadın yönetmenlerinden Çiğdem Bozali oldu.

Vahide Perçin cephesinde flaş gelişme

Vahide Perçin geçen haftalarda atv’de ekrana gelecek Tims&B’nin “Hakime Hanım” kod adlı dizisinin çekimlerine başlamıştı. Ayfer Tunç’un yazdığı dizinin çekilen sahneleri beğenilmedi, set durdu ve yönetmen değişikliğine gidildi. Yeni bölümleri şimdiye kadar “Karagül” ve “Bir Zamanlar Çukurova” gibi uzun soluklu dizilere imza atan Murat Saraçoğlu yönetecek. Saraçoğlu önümüzdeki günlerde önce Taff Pictures için Ayça Ayşin Turan ve Ekin Koç’u buluşturacak aşk filmini çekecek, ardından Hakime Hanım’ın setine çıkacak.

Bu arada dizide oyuncu değişiklikleri yaşanacağı da gündeme gelmişti. Hakime Güzide’nin eşine hayat veren Cem Davran diziden ayrıldı. Yeni sezonda ekrana gelecek dizide Feyza Sevil Güngör, Kaan Yıldırım ve Yusuf Çim de yer alıyor.

Dilara Aksüyek Baba’dan ayrıldı

Kerem Çatay’ın patronu olduğu Ay Yapım’ın Show TV için çektiği Haluk Bilginer’li “Baba” dizisi yeni sezonda da sürecek. Sezon finalinde dizinin kadrosunda vedalar yaşandı. Bu arada projeye sonradan dahil olan Dilara Aksüyek’in durumu da merak konusu olmuştu. Dizide Elif karakterine hayat veren Dilara Aksüyek de ekipten ayrıldı. Güzel oyuncu şu günlerde gelen yeni dizi teklifleriyle ilgili görüşmeler yapıyor. Aksüyek bu projeler arasında seçim yapacak.