Nurgül Yeşilçay’ın partneri belli oldu

Nurgül Yeşilçay iddialı bir diziyle ekrana dönüyor. Ünlü oyuncu kariyerinin ilk önemli projesi olan “İkinci Bahar”ın da yapım şirketi olan Gül ve Mustafa Oğuz çiftinin patronu olduğu MOST Yapım’la anlaştı. Deniz Dikilitaş’ın yöneteceği “Veda Mektubu” adlı dizide Kanal D’de seyirciyle buluşacak. Merakla beklenen diziyi unutulmaz projelerin senaristi Mahinur Ergun yazıyor. Yeşilçay’ın Alanur Yıldız rolüne hayat vereceği dizide, kızlarından Aslı’yı Rabia Soytürk oynayacak. Soytürk rolü için kampa girdi ve dans dersleri almaya başladı.
Çok güçlü bir anne ve kızlarının hikâyesini etkileyici bir dille anlatacak olan dizide Yeşilçay’ın partnerine kimin hayat vereceği merak konusuydu. Bu soru sonunda cevap buldu. Bugüne kadar Muhteşem Yüzyıl başta olmak üzere birçok dizide rol alan ve ülkemizin en iyi karakter yaratan oyuncularının başında yer alan isimlerinden Selim Bayraktar “Veda Mektubu”nda Yeşilçay’ın partnerine hayat verecek. Bayraktar dizide “Ziya” rolüne hayat verecek. Dizinin oyuncu seçimleri sürüyor.

Aile dizisine bomba oyuncu

Kıvanç Tatlıtuğ(Aslan) ile Serenay Sarıkaya’yı (Devin)buluşturacak olan “Aile” dizisi yakında sete çıkıyor. Hakan Bonomo’nun yazdığı dizi son dönemin en güçlü oyuncu kadrosuna sahip dizilerinin başında geliyor. Ahmet Katıksız ile Cem Toluay’ın beraber çekeceği dizide Nur Sürer, Aslan’ın annesi Hülya rolü için imza aşamasında… Nejat İşler’in Hülya’nın büyük oğlu Cihangir’i, Canan Ergüder’in kızı Leyla’yı oynayacağı dizide Hülya’nın kayınvalidesini usta oyuncu Emel Güksu canlandıracak.
Dizinin kadrosuna Ushan Çakır’ı ardından son olarak çok flaş bir isim katıldı. Levent Ülgen… Son olarak Baba dizisinde rol alan Ülgen, “Ailede” çok etkili bir karakterle seyirci karşısında olacak. Ülgen, Aslan’ın amcası İbo’ya hayat verecek. Aslan arasının iyi olmadığı amcasıyla iş konusunda karşı karşıya gelecek. Karşılıklı inatlaşacak. Oldukça şık giyimli bir adam olan ve bastonları meşhur olan İbo’nun sırlarla dolu hayatı dizide tansiyonu artıracak.

Dev kadrolu Organize İşler dizisi ertelendi

Yılmaz Erdoğan büyük beğeniyle izlenen “Organize İşler” filminin dizi versiyonunu çekmek için kolları sıvamıştı. Disney Plus için çekeceği dizi için Erdoğan, yine Kıvanç Tatlıtuğ ve Esra Bilgiç’le anlaşmış. Ayrıca Cem Yılmaz ve Eda Ece’yle de prensipte el sıkışmıştı. Çekimlerin ocak ayında başlaması planlanıyordu. Hatta Kıvanç Tatlıtuğ’un Aile dizisiyle Organize İşler’de aynı dönemde oynayacağı konuşuluyordu. Ancak son dakika Disney’in yayın planı değişikliği nedeniyle dizinin çekimleri mayıs ayına ertelendi. Dev bütçeli dizinin 2024’te yayınlanması planlanıyor.

Kızılcık Şerbeti’nde tansiyon artıyor, Ömer’in eski eşi geliyor

Kızılcık Şerbeti dizisi bu sezonun öne çıkan projelerinin başında geliyor. Gold Film imzalı dizi Cuma akşamlarına damgasını vurmaya devam ediyor. Her hafta reytinglerini artırarak ekran yolculuğunu sürdüren dizinin ekibine yeni bir oyuncu katılıyor. Melis Civelek ile Zeynep Gür’ün yazdığı dizi iki farklı düşünce yapısına sahip ailenin birbirini anlama süreci konu ediliyor. Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken diziye Ömer’in (Barış Kılıç) eski eşi Leman karakteri katılıyor. Yapılan titiz görüşmeler sonrası rol Sevim Erdoğan’ın oldu.

Kuş Uçuşu’nda oyuncu değişikliği

Ay Yapım’ın Netflix için çektiği “Kuş Uçuşu” dizisinin ilk sezonu çok sevilmişti. Televizyon dünyasındaki entrikaları ve kuşak çatışmasını nefis bir hikâye örgüsüyle anlatan senarist Meriç Acemi, dizinin devamını yazmış ve ekip geçen haftalarda sete çıkmıştı. Dizinin yeni bölümlerini Koray Kerimoğlu yönetmeye başlamıştı. Yeni bölümleri çok merak edilen diziinin İkinci sezonunda Lale Kıran (Birce Akalay) daha küçük ve imkanları yetersiz bir kanalda çalışmaya başlayacak, Aslı (Miray Daner) da Lale’den entrikayla devraldığı koltuğunu kaptırmamak için büyük bir savaş verecek. “Kuş Uçuşu”nun 2. Sezon konuk oyuncuları arasında Tilbe Saran’ın da olduğu konuşuluyordu. Tilbe Saran’ın sağlık sorunu nedeniyle dizide olamadığı yerine Yeşilçam’ın değerli oyuncularından Itır Esen’in rol aldığı öğrenildi. Esen yeni sezonda Zerrin adlı duayen gazeteciye hayat verecek.

“Devlerin Aşkı” filminin dizisine telif engeli

Gold Film’in FOX için çekmeyi planladığı projeler arasında Osman Seden’in yönettiği 1976 yapımı “Devlerin Aşkı” projesi de vardı. Başrollerini Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Savaş Başar’ın paylaştığı İrfan Ünal yapımı filmin senaryosunu “Muhteşem Yüzyıl” gibi birçok Türk dizi tarihinin önemli işlerine imza atan Yılmaz Şahin kaleme alıyordu. Ancak dizinin iptal edildiği ortaya çıktı. Gold Film’in dizinin senaryo haklarını senarist Bülent Oran’ın ailesinden aldı. Cast ve senaryo çalışmaları başladı. Ancak filmin üzerinde Fanatik Film de hak sahibi olduğunu beliterek yapım şirketine ihtarname çekti. Yaşanan telif konusu uzayınca Gold Film projeyi yapmaktan vazgeçti.

Bir dizi daha final yapıyor

Emine Ün, Hakan Eratik, Nur Erkul, Gökçam Çoban gibi isimleri buluşturan tv8’in günlük dizisi “Kadere Karşı” reyting canavarına yenildi. Yönetmenliği Canan Çelik ve Mete Şener’in üstlendiği dizi için final kararı alındı. Emine Ün’ün yıllar sonra ekrana döndüğü dizinin 40. Bölümde ekrana veda etmesi planlanıyor. Kadere Karşı’da Sultan’ın acılarla dolu hikâyesi ekrana taşınıyordu.

Seda Bakan’dan yeni anlaşma

Son olarak “Zeytin Ağacı” dizisiyle son olarak seyirci karşısına çıkan Seda Bakan, yakın zamanda ikinci kızını kucağına almış ama bu sürede de hiç durmadan çalışmaya devam etmişti. İşindeki başarısı, sempatik kişiliği ve örnek aile yaşamıyla dikkat çeken Bakan, reklamcıların da gözdesi… Peş peşe birçok markanın reklam yüzü olan başarılı oyuncu şimdi de anne ve bebek bakım markası b-good care ile anlaşma yaptı. Yeni dizi ve film görüşmeleri yapan Seda Bakan bu yaz Zeytin Ağacı dizinin 2. Sezon çekimleri için kamera karşısına geçecek.