Oktay Kaynarca’nın yeni dizisinde çok özel sürpriz

Ünlü aktör Oktay Kaynarca’nın atv’de yayınlanacak yeni dizisi için hummalı bir hazırlık yapılıyor. Geçen sezon herkes “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”ı beklerken yapımcı ile kanal arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden fenomen dizinin aniden yayından kalkması büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

ATV’den gelen teklifle kanala yeni bir dizi hazırlamaya başlayan Kaynarca şu günlerde büyük bir heyecan yaşıyor. Başarılı aktörün “Ben Bu Cihana Sığmazam” adlı yeni dizisinin oyuncu seçimi neredeyse tamamlandı. Seyirci dizinin yayınlanacağı tarihi iple çekiyor.

Mahinur Ergun, Alican Yaraş ve Yusuf Alp’in kaleme aldığı diziyi Onur Tan yönetecek. Aynı zamanda yapımcı kimliğiyle dizide rol alacak olan Oktay Kaynarca’ya Pelin Akil (Firuze), Ebru Özkan (Leyla), Işıl Yücesoy (Gülendam), Batuhan Sezer (Ömer Asaf), Mina Derman (Suna), Eren Vurdem (Azamet), Ali Seçkiner Alıcı (Kırban Baba), Hakan Karahan (Dumrul), Erkan Sever (Orhan), İnanç Konukçu (Ethem), Ragıp Savaş (Atakan), Değer Alp (Canan), Pelin Uluksar (Süheyla), Aslı Sevi (Azade), Melisa Duru Ünal (Mercan), Ömer Kurt (Kerim), Ziya Kürküt (Bekir), Burcu Binici (Meltem), Ahmet Yıldırım (Cafer), Tanıl Yöntem (Canberk), Doruk Öztürk (Şamil), Başak Kıvılcım Ertanoğlu (Zühre), Umut Mirza (Necip) ve Selçuk Kılıç (Birkan) eşlik edecek.

Dizinin çok özel bir de sürprizi var. Oktay Kaynarca’nın hayatında çok özel bir yeri olan unutulmaz aktör Tarık Ünlüoğlu’nun eşi Gülenay Kalkan Ünlüoğlu… Kaynarca 1 Ekim 2019’da aramızdan ayrılan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’daki rol arkadaşı, can dostu Tarık Ünlüoğlu’nun hayattayken üzerine titrediği eşiyle dizide çalışmayı özellikle istedi. Şu günlerde “Bozkır Aslanı Celaleddin” dizisinin ikinci sezonunda rol alan usta oyuncu Gülenay Kalkan “Ben Bu Cihana Sığmazam”da Elmas karakterine hayat verecek.

29 Haziran’da sete çıkması planlanan dizide Oktay Kaynarca iki farklı hayatı olan asker Cezayir’e hayat verecek. Bazı sahneleri yurt dışında çekilecek olan dizide geçmişini gizlemek zorunda kalan asker Cezayir, sınır tanımayan doktor Firuze’yle evleniyor. Nefes nefese olayların yaşanacağı dizi şimdiden büyük merak konusu…

Alina Boz Disney Plus’ın genç yüzü

14 Haziran’da eğlence pazarına güçlü bir oyuncu kadrosuyla giriş yapan Disney Plus, çok konuşulacak hamlelerine devam ediyor. Cenk Soner ve Mehmet İçağasıoğlu’nun Türkiye yapılanmasını yönettiği platform ülkemizin önde gelen isimleriyle el sıkışıyor. Bu isimlerden biri de genç yıldız Alina Boz… Duru güzelliği ve sürekli geliştirdiği oyunculuğuyla adından söz ettiren 24 yaşındaki Alina Boz, Disney Plus’ın genç marka yüzü oldu. Lansman gecesine de katılan Boz platformun eylülde yapılacak tanıtım filminde yer alacak ve çok iddialı bir dizi çekecek.

Rolün yeni sahibi belli oldu

Akli Film’in TRT için çektiği Barış Arduç'lu Alparslan Büyük Selçuklu dizisine başarılı oyuncu Ezgi Çelik katılmış, dizinin yapımcısı Emre Konuk sosyal medya sayfasından bu yeni gelişmeyi heyecanla duyurmuş ve İbrahim Yınal'ın eşi Öke Hatun'u canlandıracağını açıklamıştı. Ancak son anda Çelik’in kadrodışı kaldığı ortaya çıktı.

İddiaya göre Çelik’in geçen aylarda Şahan Gökbakar’ın attığı muhalif bir tweet’i paylaşması dizi TRT yayınlandığı için rahatsızlık vermiş, bu yüzden de oyuncuyla yollar ayrılmıştı. Dizinin kadrosuna girecek yeni oyuncu ise merak konusu oldu. Öke Hatun rolü Öykü Gürman’ın oldu.

Barış Arduç tweet’i silmedi

Öte yandan aynı dizide daha önce yine tweet krizi yaşandığı da kulislerde konuşulan bilgiler arasında… Dizinin Alparslan’ı Barış Arduç’un da geçmişte paylaştığı bir tweet’in sorun olduğu öne sürüldü. İddiaya göre yapımcı Arduç’tan tweet’i silmesi için ricada bulundu. Ancak yakışıklı oyuncu bu isteği kabul etmedi.

Aynı sorun geçmişte Masumlar Apartmanı’nda Ezgi Mola ve dizi başlarken Merve Dizdar için de gündeme gelmişti. Ancak projelerin başrol oyuncularına bu konuda yaptırım uygulanmaması da dikkat çekiyor. TRT’yle iş yapan oyuncuların sosyal medya sayfalarında geçmişte paylaştıkları tweet’ler nedeniyle zaman zaman sorun yaşamaları sektörde tepkiyle karşılanıyor.

Behzat Ç. temmuzda sete çıkıyor

Erdal Beşikçioğlu’nun başrolünü oynadığı efsane dizi Behzat Ç. Yeniden blutv için çekiliyor. Ortaks Yapım’ın imza atacağı dizinin hazırlıkları sürüyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın oturacak. Emrah Serbes’in eserinden uyarlana dizi 8 bölümden oluşacak. “Behzat Ç.”nin yeni bölümlerde eski ekipten yine Fatih Artman’ın olmayacağı öğrenildi.

Yerli Top Gun geliyor

ES Film TRT Dijital için savaş pilotlarının hikâyesini anlatan “Hür” adlı dijital diziye başlıyor. Proje 60’ar dakikalık 10 bölümden oluşacak. Senaryoyu İlker Arslan ile Barış Erdoğan yazıyor. İki başarılı senarist diziyi yazarken uzun süre Hava Kuvvetleri’nden destek aldı ve pilotların yaşamını tatbikatlarını gözlemledi.

Tom Cruise’lu Top Gun efsanesinin 36 yıl sonra geri dönmesinden ilham alan ES Film, güçlü bir prodüksiyonla yine çok konuşulacak bir diziye imza atacak. Dizinin temmuz sonunda sete çıkması planlanıyor. Proje için ülkemizin en başarılı görüntü yönetmenlerinden Uğur İçbak’tan da destek alınıyor.

Halka yeniden çekilecek mi?

ES Film demişken son dönemde yapım şirketinin Halka dizisini yeniden çekeceği iddiası gündemde… İlk bölümü 15 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan, Nazan Kesal; Serkan Çayoğlu; Hande Erçel; Kaan Yıldırım; Hazal Subaşı; Ahmet Mümtaz Taylan’ın rol aldığı 19 bölümlük dizinin yeniden montajlanmış 8 bölümlük eski hali yayınlanacak ama platformun dizinin yeni bölümlerini satın aldığına dair net bir bilgi yok. Öte yandan yapım şirketinin dizinin yeni bölümlerini yazdırmaya başladığı, ilk 2 bölümün bittiği de kulislerde konuşulan bilgiler arasında…