Özkan Tamirak: 6'lı masanın tartıştığı asker aday!

Türkiye 2023’de tarihinin en kritik cumhurbaşkanlığı seçimini yaşayacak. Cumhur İttifakı'nın adayı belli; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhur İttfakı'nın karşısındaki CHP-İYİ Parti-DP-SP-DEVA ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu Millet İttfakı ise hâlâ aday arayışında.

Son günlerde Abdullah Gül ve İlhan Kesici isimleri konuşulsa da en güçlü aday olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ismi öne çıkıyor.

6'lı masadaki partiler arasında görüş farklılıkları günden güne açılıyor. Cumhurbaşkanı adaylığını çok isteyen Kılıçdaroğlu’na bazı partiler sıcak bakmıyor.

Alternatif aday arayışını sürdüren 6'lı masa adaylığı için Ankara kulislerinde bu aralar enterasan bir isim daha konuşulmaya başlandı. 6'lı masa toplantısında partilerden birinin isim önerisi olmuş.

Bu isim masadaki bazı genel başkanları şaşırtmış olsa da ciddi ciddi tartışılmış. O isim emekli bir Orgeneral. Genelkurmay Başkanlığı da yaptı. Günün sonunda aday yaparlar mı bilemem ama 6'lı masa hâlâ bir ismin üzerinde anlaşmış gibi görünmüyor.

İl başkanlığı hayalleri suya mı düştü?

Son dönemde TV100 yayınlarıyla siyasetin gündemini belirlemeye başladı. Pınar Işık Ardor’un sunduğu “Pazar Siyaseti” programında CHP milletvekili Gürsel Tekin “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusuna “Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir” deyince adeta kıyamet koptu. İYİ Parti buna sert tepki gösterdi. Tekin’in bu açıklaması Millet İttifakı’nda yeni bir krize neden oldu.

Aslında Tekin’in planları bambaşkaydı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na siyaset yasağı gelince İl Başkanlığı’nı gözüne kestirmişti! Hatta olmasına da kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak son açıklamaları bence bu hayalini suya düşürdü. Konuştuğum CHP’li isimler Tekin’in bu açıklamalarının partide büyük bir öfkeye neden olduğunu söylüyor.

"Dön İstanbul'a"

CHP İstanbul İl Başkanlığı için bir isme “dön” çağrısı yapıldı.

O kişi Canan Kaftancıoğlu’na karşı 2018 yılında seçimi kaybettikten sonra siyasetten uzak durmaya çalışan ve Urla’da yaşayan Cemal Canpolat.

Canpolat’a “hazır ol” çağrısı yapılmış.

Önümüzdeki günlerde Canpolat’ın İstanbul’a gelerek çalışmalarına başlayacağını öğrendim.