Polis 3 bin kapıyı neden çaldı?

Polis, 3 bin kişinin kapısını boşuna çalmadı. Bakın o kapılardan birinin ardından polisleri üzen nasıl bir dram çıktı?

Türkiye’de şu anda birçok eve giren, görünmez bir zehir dolaşıyor. Birçok vatandaş vergi ve zamlarla fiyatı astronomik rakamlara ulaşan alkollü içecekleri evinde kendi yapmaya çalışıyor.

Evet, fiyatlar çok yüksek ama bir insan kendini bile bile nasıl zehirler? Sahte alkolden bahsediyorum…

Emniyet birimleri, son yıllarda gündeme gelen sahte alkolle yoğun bir mücadele içinde. Burada hedef sadece sahte alkol üreten suç örgütleri değil insanların sağlığı da… Şimdi anlatacağım olay işte tam da bunun bir örneği….

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekipleri, Türkiye genelinde ürettikleri sahte içkiyi piyasaya süren dokuz farklı suç grubunu tespit etti. Çeteler, sahte içkileri dezenfektan ve yüzey temizleyici gibi gösterip kargoyla satışını yapıyordu.

Polis 3 bin kapıyı neden çaldı? - Resim : 1

KOD ADI ZİNCİR

Polis, yedi ilde “Zincir” adını verdileri operasyon için düğmeye bastı. 641 adrese baskın yapıldı. 178 şüpheli hakkında ise gözaltı kararı verildi.113 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesi deşifre edildi. Bununla birlikte yapılan başarılı operasyonlarla yaklaşık 400 milyon liralık vergi kaybının da önüne geçildi.

Polis bununla da yetinmedi. Bu alkolleri içmek için sipariş veren kişilerin de peşine düştü. Yapılan incelemede 3 bin kişinin bu çetelerden alkol aldığını belirledi. Ölümlerin önüne geçmek isteyen polis, tek tek bu adreslere giderek içkileri tüketmemeleri konusunda uyarılarda bulundular.

HATAY’DA KORKULAN OLDU

Ama Hatay’da korktukları başlarına gelmişti. İskenderun’da evde içtiği sahte içkiden 64 yaşındaki Naci Dikmen hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri, “Başka kimse içti mi diye sordu?” Dikmen ailesi 40 yaşındaki oğulları İlkay’ın da içtiğini ve şu an yoğun bakımda olduğu bilgisini verdi.

Ve korkulan oldu. Naci Dikmen’in vefatının ardından 17 gün sonra oğlu İlkay da maalesef hayatını kaybetti.

Polisler hâlâ adres adres gezerek alkol çetelerinden alışveriş yapanları uyarmaya devam ediyor.

Umarım Dikmen ailesindeki gibi bir acıyla yeniden karşılaşmayız.