Prenses Diana'nın hayatı bir kez daha beyazperdede

Prenses Diana Kraliyet Ailesi’nin en unutulmaz isimlerinden biri. Tüm dünya için bir ikon. Kraliyet Ailesi’ndeki yeri, halka olan bağlılığı, cesur kişiliği, stiliyle Diana herkes için anlamlı bir figür. Samimiyeti bugün hala onu izlediğimiz her görüntüde bize tesir edebiliyor. 1997 yılında daha 36 yaşındayken kaybettiğimiz Prenses ve onun yaşamı, anıları ölümünün üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen hala çok merak ediliyor.

Hayatı pek çok kez beyazperdeye aktarıldı. Hakkında birçok belgesel film yapıldı, Kraliyet Ailesi’nin anlatıldığı dizilerde en merak edilen hep Prenses Diana oldu. Hal böyle olunca yapımcılar da boş durmuyor tabii Diana'nın yaşamı bir kez daha sinemaya aktarılacak.

Bu kez filmin yönetmen koltuğunda sinema dünyasına ‘No’, ‘Neruda’, ‘Jackie’, ‘Ema’ gibi filmler kazandıran Şilili yönetmen Pablo Larraín var. Gelen bu haberle birlikte elbette Diana’yı filmde kimin canlandıracağı çok merak edilmişti. İlk haberi geçtiğimiz yılın Haziran ayında aldık.

Prenses Diana'nın hayatı bir kez daha beyazperdede - Resim : 1

KRISTEN STEWART’TAN PRENSES DIANA OLUR MU?

Prenses Diana’nın hayatını anlatacak olan ‘Spencer’ adlı filmin hazırlıklarına başlanmıştı ve Diana’yı filmde “Alacakaranlık” film serisinden tanıdığımız ABD’li oyuncu Kristen Stewart canlandıracaktı. Herkesin aklında ise tek bir soru vardı; Kristen Stewart, rolünün hakkını verebilecek miydi? Genç oyuncunun Diana’ya nasıl benzeyeceği de merak konusuydu. İşin ilginç yanı Stewart’ın verdiği bir röportajda eleştirilere katıldığını söylemesiydi. Stewart, "Yapıp yapamayacağıma karar vermeye çalışıyorum. Temelde anlıyorum aslında onları. Söylenenleri ciddiye almamak önemli ama Kristen olarak bakınca bile 'Tanrım, oldukça önemli bir mesele, bunu mahvetmek istemiyorum' diyorum..." demişti. Ayrıca Diana'nın röportajlarıyla yatıp kalktığını da eklemişti.

Çekimleri Almanya’da başlayan filmden ilk görsel ise geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. Kristen Stewart’ın yandan çekilen, başın hafif eğik olduğu fotoğraf Diana ile özdeşleşen bir ifade. Kristen Stewart, kısa kesilmiş saçları başta olmak üzere kelimenin tam anlamıyla Diana'ya benziyordu. Üzerindeki kıyafetin seçilmesindeki sebep ise, kırmızı siyahın Prenses’in en çok tercih ettiği renk kombini olması.

Amerikalı oyuncunun Prenses Diana’ya şaşırtıcı derecede benzemesi sosyal medyada oldukça konuşuldu. Filmin artılarından biri şüphesiz yönetmen Pablo Larraín idi. Fakat genç oyuncunun yayınlanan fotoğrafı eleştirilerin boş çıkacağını gösteriyor. Elbette bunu tek bir fotoğraf karesiyle anlamak zor ama Stewart, duruşuyla o enerjiyi izleyiciye yansıtıyor. Stewart’ın aksanı ve ses tonunu Diana’ya benzetmek için özel bir koç ile çalıştığını da belirtelim.

Prenses Diana’nın Prens Charles’tan ayrılmaya karar verdiği bir hafta sonu tatilini konu alan filmin senaryosunu da yine bildik bir isim; Peaky Blinders ve Taboo gibi yapımların senaristi Steven Knight kaleme alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Timothy Spall, Sally Hawkins ve Sean Harris de yer alıyor. Bizi nasıl bir filmin beklediğini 2021 sonbaharında göreceğiz. Kim bilir bu rol Kristen Stewart’ın kariyerinde belki de bir dönüm noktası olacak.