Raconspor

0:00/ 0:00

Şampiyonluk yarışında işler kızışınca, yöneticilerimiz de açıklamaların dozajını arttırıyor. Erden Timur uzun süredir ortada yok denilirken bir anda iki günde bir açıklama yapmaya başladı. Selahattin Baki de meydanı boş bırakmamak adına cevaplar veriyor.

Demeçler sertleştikçe işin tadı kaçıyor. Bir racon kelimesi var ki dillere pelesenk olmuş. Sanırsınız Kurtlar Vadisi’nden sahneler çekiliyor.

Oysa ki hem Selahattin Baki hem de Erden Timur, iki büyük camianın iki önemli temsilcisi. Bu kadar sert, kaba ve nezaketten uzak söylemler her ikisine de yakışmıyor.

Bir yandan Selahattin Baki, Erden Timur’un transfere ilişkin belgeler göstermesine, "Raconsuzluk" diyor. Diğer taraftan Erden Timur, "Esas raconsuzluk transfer görüşmesi yaptığımız futbolcuya rakibin teklif sunmasıdır" diyor.

Bu kadar racondan bahsediyorlar ama hiç kimse de “Biz rakibimizden daha az deplasman maçına çıkıyoruz” demiyor. Racon kelimesini bu kadar kullanacaksanız, alın işte Beşiktaş’a reva görülen raconsuzluğun dik alasıdır.

PLANLAMA SORUNU

Yöneticilerimiz her geçen gün açıklamalarda sertlik dozajını arttırmakta çok mahirler. Ancak büyük bir kulübü yönetmek planlamasız olacak iş değil. Nisan ayındayız ve dünya da bütün büyük kulüpler transfer süreçlerine başladı. 

Biz de ise iki büyük kulübümüz Fenerbahçe ve Galatasaray’da hâlâ önümüzdeki sezon teknik direktörün kim olacağı belli değil.

Teknik direktör belli olmadan yapacağınız transferleri, örneğin hangi sisteme göre yapacaksınız? Diyelim ki eldeki malzemeye göre çalışacak bir teknik adam istiyorsunuz, teknik direktör adaylarıyla eldeki oyuncu kadrosuna oynatılacak en iyi oyunu kimin oynatacağına  karar verecek futbol aklınız kim?

Biz raconların peşinde koşarken dünya devi olan takımlar ikinci yükseliş dönemlerini yaşıyor. Her büyük takımın jenerasyon değişiklikleri sebebiyle on yılda bir düşüş yaşaması makul görülebilir. Ancak Galatasaray’ın daha önce benzer seviyeleri yakaladığı Arsenal ve Milan tekrar zirveye doğru tırmanıyorlar. Milan önceki akşam Şampiyonlar Ligi yarı finalinin kapısını araladı. Arsenal ise Premier Lig'i sürklase ediyor.

Galatasaray'da ise Okan Buruk’a gelecek sezon hakkında soru sorulduğunda mecburen kaçamak cevaplar vermek zorunda kalıyor. 

Fenerbahçe’de de durum farklı değil. Hatta daha karmaşık. Dün basına Jesus’un bir ses kaydı sızdırıldı ki evlere şenlik. Fenerbahçe taraftarı şampiyonluk hasreti çekip, Beşiktaş maçı ile derin ızdıraplar yaşarken, Jesus ise Brezilya’nın Flamengo takımıyla adeta flörtleşmiş. Allah muhabbetlerini arttırsın…

Hep söylüyorum. Fenerbahçe’nin büyüklüğünü ve değerini bu kadar anlamayan bir hocayla bir gün dahi devam etmek Fenerbahçe’ye zarardır.