Riva'nın ışıkları bu gece hiç sönmeyecekti!

Gün geçmiyor ki futbol da yeni bir hamle yaşanmasın. Dünya Ukrayna - Rusya savaşına kilitlenmiş durumda. Ancak Türkiye futbolu deyim yerindeyse bu savaşı aratmıyor. Futbolun paydaşları, yorumcusundan yöneticisine, başkanından teknik direktörüne kadar birbirine girmiş durumda.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir dün istifa etti. İstifa edeceğini Var Odası’nda Ertem Şener milyonlara günler öncesinden de söylemişti. Nihat Özdemir’i istifaya götüren süreç bir anda yaşanmadı. Aslında ilk sinyal, pandemi döneminde verildi. Özdemir, ligler ertelenmeyecek dedikten bir gün sonra tüm ligler ertelendi. Aynı sezon ise küme düşme söz konusu diye kamuoyuna açıklama yaptı. Ancak o yıl Türkiye’de ilk defa küme düşme kaldırıldı. Nihat Özdemir’in ekibi, açık açık onu kamuoyunda zor duruma düşürüyordu. 

Nihat Özdemir’e ilk cepheyi Ali Koç açtı. Sonrasında ise Koç’un ezeli rakibi Fatih Terim çok sert mesajlarla Federasyona karşı savaş başlattı. Ali Koç, Fenerbahçe’nin iç sorunları, Fatih Terim, Galatasaray içi siyasetle uğraşırken, Nihat Özdemir’e son darbe hiç beklenmedik iki yerden geldi. Önce 11 süper lig hakemi bir anda klasman dışı bırakıldı. Sonrasında ise klasman dışı bırakılan 11 hakem, Tahkim Kurulu kararı ile görevlerine iade edildiler. Özdemir, medya önünde açıkça son kararı Tahkim’in söylediğini ve buna uyacaklarını söylediği halde, görevlerine iade edilen hakemlere MHK tarafından maç verilmemeye başlandı.

Özdemir’i zor durumda bırakan bir diğer olay ise yılan hikayesine dönmüş yayın ihalesi. Özellikle yayın paketlerinin mantıksız planlanması TFF’de işlerin iyi gitmediğini ortaya koydu. İki yıldır yayıncı kuruluşun yapılan anlaşmalardaki indirim talepleri, kulüplerin sezon başı bütçelerini ayarlamasını imkansız kıldı. Futbol Federasyonuna güven her geçen gün kayboluyordu.

Tüm bunların yanında, Burak Elmas, “Nihat Özdemir, Fatih Terim aleyhine konuşunca masaya vurdum” dedi. Özdemir buna uydurma deyince, Elmas tanıkları öne sürdü. Özdemir’den tekrar bir cevap çıkmadı.

Tüm bu tabloya bir bütün olarak bakıldığında Nihat Özdemir bu görevde çok yıpranmıştı. Şimdi ise kimin göreve geleceği merak konusu. Aldığım duyumlara göre Ahmet Ağaoğlu, şampiyon Trabzonspor başkanı olarak TFF Başkanlığı’nı çok istiyor. Öte yandan her ne kadar Nihat Özdemir “İstifamda etken, Göksel Gümüşdağ olmuştur” dese de aslında bu Nihat Özdemir karşıtlarını Göksel Gümüşdağ etrafında birleştirmenin bir yöntemi de olabilir. Görünen o ki, Göksel Gümüşdağ ve Ahmet Ağaoğlu’ndan bir tanesi bir sonraki TFF Başkanı olacak.