Sıla Türkoğlu’nun yeni dizisi belli oldu

Yeni yayın dönemi öncesi kanallar hummalı bir çalışma yürütüyor. Show TV yeni sezonda “Baba” ve “Aziz”in yanı sıra üç yeni proje daha aldı. Bu projelerden biri Ay Yapım’ın Hakan Bonomo’nun yazdığı “Aile” dizisi, O3 medyadan "Yeni İstanbul", diğeri de Gold Film’in “Kızılcık Şerbeti” dizisi…
Faruk Turgut’un patronu olduğu Gold Film’in imza atacağı Kızılcık Şerbeti dizisinin yazarları 5 sezondur “Yasak Elma” dizisinde harikalar yaratan Melis Civelek ile Zeynep Gür… Dizidefarklı kutupta olan 2 ailenin etkileyici hikayesi anlatıyor. Senaryosunun üzerinde titizlikle çalışılan dizide iki aile büyük bir mücadelenin ardından büyük bir kırılma yaşayacak ve çocuklarının yaşadığı ilişkinin ardından birbirlerini anlama sürecine girecek. Toplumsal kavramların özenli bir dille ele alınacağı projenin kadrosu oldukça bomba isimlerden oluşuyor.
“Kırmızı Oda” dizisindeki muhteşem performansıyla akıllarda yer eden Evrim Alasya ile son olarak Evlilik Hakkında Her Şey’de seyirci karşısına çıkan Barış Kılıç dizisinin başrollerini paylaşacak. Projenin belli olan diğer başrol oyuncusu ise Sıla Türkoğlu… Emanet dizisiyle yıldızı parlayan oyuncu projede Evrim Alasya’yla anne kızı canlandıracak. Türkoğlu’nun partneri henüz belli değil. Dizi 10 Eylül’de sete çıkacak.

Erkan Meriç’in partneri kim oldu?

tv8’de ekrana gelecek olan “Yazgı” adlı günlük dizinin hazırlıkları sürüyor. Hakan Şahin’in yöneteceği dizinin başrolünü Erkan Meriç’in canlandıracağı öğrenilmişti. “Adını Sen Koy” dizisiyle yıldızı parlayan, son olarak “Gülümse Kaderine” dizisinde oynayan Erkan Meriç, “Yazgı”da Umut rolünü canlandıracak. Yaşar Aksu ve ekibinin yazdığı “Yazgı”da Meriç’e bir süredir partner aranıyordu.
Aranan partner bulundu. Erkan Meriç’e “Yazgı”da Yağmur Öztürk başrolde eşlik edecek. Yüzlerce oyuncu arasından seçilen Öztürk dizide “Dünya” rolüne hayat verecek.

Sinem Ünsal ve Kubilay Aka aynı filmde

Gonca Vuslateri’nin yazdığı senaryonun filme aktarılacağı geçen aylarda gündeme gelmişti. Vuslateri usta yapımcı Fatih Aksoy’un desteğiyle yazdığı senaryoyu Doğacan Perkün Güneş'le beraber kaleme aldı. Film Çarşamba günü sete çıkacak. Filmin “”Cümbür Cenaze” olan ilk ismi değişti. Bomba bir oyuncu kadrosu olan filmin yeni adı "Cenazemize Hoşgeldiniz" oldu.
Gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak yazılan film Ozan ve İrem adlı iki sevgilinin nişanlanma süresiyle başlıyor. Daha sonra işe aileler dahil oluyor. Oldukça eğlenceli bir konusu olan filmde İrem’i Sinem Ünsal, Ozan’ı ise Kubilay Aka canlandıracak. Ömer Sinir’in yöneteceği filmde ayrıca Büşra Pekin, Gözde Seda Altuner, Güven Hokna, Ufuk Özkan, Müge Boz, Şükran Ovalı, Yiğit Özşener, Reha Özcan ve Beren Gözyıldız da rol alacak.

Asiye’nin başrol oyuncusu belli oldu

NTC Medya’nın FOX için çekeceği Karadeniz dizisi Asiye’nin hazırlıkları sürüyor. Yönetmenliğini Cemal Şan’ın yapacağı dizinin başrol oyuncusu belli oldu. Son olarak Umut Evirgen’in “Annesinin Kuzusu” filminde kamera karşısına geçen Selin Şekerci “Asiye” dizisinin başrolü oldu. Şekerci, dizide dik başlı, inatçı be bir karaktere hayat verecek. Asiye’yi kulağında kulaklıklarıyla müzik dinleyerek çaylıklara tırmanıp çay toplayan bu karakter olarak izleyeceğiz. Hem kültürlü, hem yöresel hayatından ödün vermeyen Asiye, yardımsever kimliğiyle de dikkat çekecek. Dizinin oyuncu seçimi devam ediyor.

Aziz dizisinde senarist krizi

Show TV’nin O3 Medya imzalı dizisi “Aziz”in sezon sonunda eylülde yeni bölümleriyle ekrana geleceği açıklanmıştı. Dizinin yeni sezonda yönetmenliğini Nezaket Coşkun’un yapacağı, senaryosunu da Eylem Canpolat’ın yazacağı gündeme gelmişti. Ancak son gelen haberlere göre dizinin senaristi yine değişti. Dizinin Aziz’i Murat Yıldırım’la bu yüzden yapım şirketinin kriz yaşadığı konuşuluyor. Eşi İman Elbani hamile olan ve doğum için Amerika’ya giden Murat Yıldırım’ın senaryo içine sinmediği için İstanbul’a dönüş tarihi konusunda net bir bilgi vermediği kulislerde konuşuluyor. Öte yandan dizi için Yurdaer Okur’a da teklif gittiği öğrenildi.
İşte Sadakatsiz’in yıldızı Özge Özder’in yeni dizisi

Son olarak “Sadakatsiz” dizisinde Derya rolüyle seyirci karşısına çıkan Özge Özder’in yeni projesi belli oldu. Yaz boyu eşi Sinan Güleryüz ve bebeği Luna’yla tatil yapan başarılı oyuncu TMC Film ile Alim Yapım’ın imza attığı Peride Celal’in aynı adlı romanından günümüze uyarlanan “Gecenin Ucunda” dizisinin kadrosuna dahil oldu.
Özder yarın sete çıkacak olan dizide “Macide’nin İstanbul’da tanıştığı tek dostu, İstanbul Musevisi ve şifacı bir kadın olan Saraya hayat verecek. Macide’ye Neslihan Atagül’ün, Kazım’a Kadir Doğulu’nun hayat vereceği diziyi Başaran ve Emre Özdür yazıyor. Barış Erçetin’in yöneteceği dizide Bertan Asllani “Cihangir Işık”ı, Tuba Ünsal “Nini” lakaplı “Nermin”i, Zuhal Olcay “Berrin Kanbey”i, Kaan Taşaner “Mert”i, Levent Özdilek “Tunç Kanbey”i, Şencen Güleryüz “Zafer”i, Bestemsu Özdemir “Serra”yı, Şeyda Bayram “Handan”ı, Ebru Aykaç “Şermin”i, Gonca Yakut “Nil”i, Aleyna Özgeçen “Yasemin”i oynuyor.
Dizide Ahmet rolüne hayat verecek olan oyuncu ise hâlâ belli olmadı. Yarın Neslihan Atagül’ün sahneleriyle başlayacak olan dizinin bu nedenle afiş çekimleri ertelendi.

Yerli Beverly Hill, 90210’a flaş oyuncu

Ay Yapım’ın FOX için hazırladığı yerli Beverly Hills, 90210 dizisine her geçen ünlü bir isim daha katılıyor. Deniz Yorulmazer’in yöneteceği dizide Mert Yazıcıoğlu “Kerem”, Aslıhan Malbora “Ece” adlı ikiz kardeşlere hayat verecek. İki kardeşin babası Harun karakterini ise son olarak “Üç Kuruş” dizisine konuk oyuncu olan Necip Memili canlandıracak.
Damla Serim’in yazdığı dizide ailenin annesi Beliz rolüne kimin hayat vereceği ise belli oldu. Başarılı ve güzel oyucularımızdan Nur Fettahoğlu ülkemize “Gelecek Uzun Sürer” adıyla uyarlanan dizinin kadrosuna dahil oldu. Bir grup gencin hikâyesini konu alan dizinin kadrosuna Aytaç Şaşmaz da “Evren” rolüyle dahil olmuştu.

Zengin Kız’a Çukur’dan bir oyuncu daha

Medyapım’ın FOX için hazırladığı yeni iddialı dizi Zengin Kız’ın kadrosuna yine güçlü bir oyuncu katıldı. Deniz Akçay’ın Merve Girgin’in fikrinden yola çıkarak yazdığı dizide Alina Boz (Zeynep), Tarık Emir Tekin (Onur), Nazan Kesal (Şahika), Hazal Filiz Küçükköse (Neslihan), Tülin Ece (Ümit) ve Baran Bölükbaşı’nın (Yiğit) rol alacağı öğrenilmişti. Çukur dizisindeki Emmi rolüyle hafızalarda yer eden, son olarak Üç Kuruş’ta da oynayan Kadir Çermik’in de dizide Zeynep’in babasına hayat vereceği ortaya çıkmıştı.
Son olarak Çukur’da da rol alan usta bir isim daha Zengin Kız’ın ekibine katıldı. Müfit Kayacan “Zengin Kız”ın önemli rollerinden Hamit’e hayat verecek. Büyük bir holdingin sahibi olan Hamit Köksal dizide Onur, Neslihan ve Ümit’in babasıdır. Onur (Tarık Emir Tekin), Hamit’in ilk evliliğinden olan oğludur ve aile içinde büyük bir iç savaş vardır. Zeynep de ilerleyen bölümlerde bu savaşın içine dahil olacak. Dizinin sloganı Lao Tzu’nun bir sözü; “Kaybederek kazanırız, kazanarak kaybederiz”…

Yasak Elma’nın Asuman’ı Melisa Doğu’dan yeni proje

Yasak Elma dizisinin 6. Sezon çekimleri eylül ayında başlayacak. Medyapım imzalı dizinin oyuncuları şu günlerde tatil yapıyor. Projede Eda Ece’nin annesi Asuman’a hayat veren başarılı oyuncu Melisa Doğu bu süreçte bir filmde oynayacak. NuLoock Production’un imza atacağı filmin adı “Oregon”… Projede Serkan Çayoğlu ile Aslı İnandık başrolünü oynayacak. Melisa Doğu, hikayesi 1980’li yıllarda geçen filmde konuk oyuncu olacak.
Senaryosunu Ümit Ünal’ın yazdığı filmde emanet bir kaseti İstanbul’daki adrese teslim etmeye giden ve yanlış anlaşılınca karakola düşen iki sevgilinin trajikomik hikâyesi anlatılacak. Nejat İşler’in de konuk oyuncu olacağı film için “Camdaki Kız”ın Nalan’ı Burcu Biricik’le de görüşülüyor.

İyilik’in Sinan’ı hangi oyunda başrol oldu?

Medyapım’ın FOX için çektiği “İyilik” dizisi önümüzdeki sezon da devam edecek. Dizinin başarılı performansıyla öne çıkan oyuncularından biri de Mehmet Aykaç… Nefes kesen olaylara sahne olan dizide Sinan rolüne hayat veren Aykaç, aynı zamanda iki koldan birden geliyor. Mehmet Aykaç, Sidikli Kasabası Müzikali’nin başrolü oldu. Zorlu PSM’de sahnelenecek olan müzikalde Aykaç’a Ceren Gündoğdu eşlik edecek.
Hem tiyatro, hem ekranda iki projede yer alan Mehmet Aykaç, ayrıca Gain’de yayınlanan Etkileyici adlı dijital dizinin 2. Sezon kadrosuna katıldı. Aykaç, Aslıhan Malbora’yla başrol oynayacağı dizide Poyraz karakterine hayat veriyor.