Son Yaz dizisine bomba bir oyuncu daha

Geçen sezondan kalan birçok dizi yeni bölümlerinin çekimlerine bu ay başlıyor. FOX'un Son Yaz dizisi de sete çıkmaya hazırlanıyor. Çekimleri İzmir'den İstanbul'a taşınacak olan O3 Medya imzalı sevilen dizide zaman atlamasının yaşanacağını daha önce yazmıştım. Funda Eryiğit, Erdem Şanlı, Emre Karayel ve Şebnem Dönmez'in ayrıldığı diziye Sare karakteriyle Birce Akalay katılmıştı. Son olarak projeye bir bomba isim daha dahil oldu.

Eski eşler dizide buluşuyor

Uzun süre Eskişehir'de çekilen Savaşçı dizisindeki başarılı performansıyla adından söz ettiren Sarp Levendoğlu "Son Yaz"ın yeni bomba transferi oldu. Yakışıklı oyuncunun dizinin mafya kanadında etkili bir karaktere hayat vereceği öğrenildi. 

Öte yandan Birce Akalay ile Sarp Levendoğlu 2014 ile 2017 yılları arasında evli kalmıştı. Zaman içinde dost kalmaya karar veren eski karı koca Küçük Ağa ve Deliormanlı filminin ardından bir kez daha aynı projede buluşacak. 

Yasak Elma'da flaş değişiklik

Yasak Elma'nın çekimleri 1 Eylül'de başlıyor. Erdal Özyağcılar, Şafak Pekdemir,  Barış Kılıç ve Gülenay Kalkan'ın veda ettiği diziye Biran Damla Yılmaz katılmıştı. Güzel oyuncunun hayat vereceği karakterin ailesiyle beraber komşu yalıya taşınacağı ve babası, babasının sevgilisi ve en yakın arkadaşıyla beraber projede boy göstereceği öğrenilmişti.

Son gelen haberlere göre Yasak Elma'nın yönetmeni değişti. Murat Öztürk yaz başında yönetmen koltuğuna oturduğu "Aşk, Mantık, İntikâm"ı çekmeye devam edecek. Yasak Elma'yı ise Biran Damla Yılmaz'ın başrolünü oynadığı Baraj'ın da yönetmenlerinden Ece Erdek Koçoğlu yönetecek. 

Bir Zamanlar Kıbrıs'tan ayrılan var mı?

TMC Film'in ilgiyle izlenen dizisi "Bir Zamanlar Kıbrıs"ın yeni sezon çekimlerinin 27 Ağustos'ta başlaması planlanıyordu ancak Kıbrıs'taki yüksek hava sıcaklığından dolayı bu tarihin bir hafta ertelenmesi gündemde... 

Öte yandan yeni bölümlerini Osman Taşçı'nın yöneteceği diziden bölüm süresinin 60 dakikadan 120 dakikaya çıkarılması yüzünden bazı oyuncuların ayrılacağı iddiası kulislerde konuşuluyordu. Ancak Türk tarihinin önemli yıllarını ekrana taşıyan "Bir Zamanlar Kıbrıs"ın aynı kadroyla ekran yolculuğuna devam edeceği, ayrılan oyuncunun olmadığı belirtildi.

Elbet Bir Gün dizisine yeni oyuncular

Most Yapım'ın FOX'a hazırladığı Elbet Bir Gün dizisinin ay ortasında sete çıkması planlanıyor. Bugüne kadar Türk dizi tarihinin köşetaşı olarak kabul edilen birçok unutulmaz dizisine imza atan Gül Oğuz'un yöneteceği dizi Gizem (Sinem Ünsal) ve Nesime (Şebnem Bozoklu) adlı 2 kız kardeşin etkileyici hikayesini beyazcama taşıyacak. 

Muhammet Uzuner'in de kadrosunda olduğu dizinin henüz erkek başrol erkek karakteri Mehmet'i kimin canlandıracağı belli olmadı. Adı ilk görüşülen oyuncular arasında geçen Ekin Koç'un kadroda olmadığı öğrenildi. "Elbet Bir Gün"de Mehmet'in kardeşi Serdar'ı başarılı oyuncu Ulvi Kahyaoğlu oynayacak

Helin Kandemir de kadroda

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken Elbet Bir Gün'de "Doğduğun Ev Kaderindir"in ardından "Kağıt Ev" dizisindeki muhteşem oyunculuğuyla kendisine hayran bırakan Helin Kandemir de kamera karşına geçecek. Kandemir, Nesime'nin kızını canlandıracak.

Sinem Ünsal'ın çocukluğunu oynayacak

Dizide Gizem karakterine hayat veren Sinem Ünsal'ın küçüklüğünü Ecrin Moğultay canlandıracak. Moğultay "Aykut Enişte" sinema filminde de Sude karekterini canlandırmıştı. Yetenekli oyuncu "Elbet Bir Gün" dizisinde gerçek adı Feride olan Gizem'in flashback sahnelerinde kamera karşına geçecek.

Destan'a güzel oyuncu

Bozdağ Film'in atv için çekeceği Destan dizisinin cast çalışmaları sürüyor. Emir Khalilzadeh'in yöneteceği dizide Ebru Şahin ve Edip Tepeli başrolü oynayacak. Kaan Çakır, Filiz Ahmet ve Selim Bayraktar'ın da rol alacağı dizide Akkız'ın (Ebru Şahin) beraber kardeş gibi büyüdüğü Sırma karakterine ise güzel oyuncu Buse Meral hayat verecek. Merakla beklenen dönem dizisi için görüşülen oyuncular arasında Elif Doğan da var.

İsmail Demirci "Yalancı ve Mumları"nda

Medyapım'ın FOX için hazırladığı Yalancı ve Mumları dizisinin hazırlıkları sürüyor. Koray Kerimoğlu'nun yöneteceği dizide Ceren Moray, Şafak Pekdemir, Feyyaz Duman ve Burcu Gölgedar'ın oynayacağı ortaya çıkmıştı. Kadroya son olarak İsmail Demirci de katıldı. Dizi için Elçin Sangu'yla da görüşülüyor.

Öte yandan projenin 2. yönetmenliğini Şevket Çoruh ile Günay Karacaoğlu'nun yurtdışında öğrenim gören kızları Gülenay Çoruh yapacak.