Teşkilat dizisinde Çağlar Ertuğrul krizi

TRT'nin pazar akşamlarına damgasını vuran "Teşkilat" dizisiyle ilgili bomba bir iddia kulaktan kulağa yayılıyor. Bu pazar 14. bölümde sezon finali yapacak olan dizinin başrol oyuncu Çağlar Ertuğrul'la ilgili bir kriz yaşandığı ortaya çıktı.

Setten sızan bilgilere göre dizinin Serdar'ı Çağlar Ertuğrul kendisine verilen sözlerin tutulmadığını belirterek yapım şirketi Tims&B'ye sezon finalinin ardından projeden ayrılmak istediğini söyledi. Bu gelişme üzerine dizinin senaryosu yeniden kurgulandı.

Eğer yaz aylarında Ertuğrul'la yeniden anlaşma sağlanamazsa yeni sezonda Serdar karakteri projeden ayrılmış olarak gösterilecek. 

Son Yaz'a veda ediyorlar

Ali Atay ile Alperen Duymaz'ı buluşturan O3 Medya imzalı "Son Yaz" dizisi bu hafta sezon finali yapıyor. Dizinin son bölümünde peş peşe flaş olaylar yaşanacak. "Son Yaz"a Akgün'ün abisi Soner rolüyle katılan Olgun Toker şok bir sahneyle ekibe veda edecek. Diziden ayrıca Canan rolüne hayat veren Funda Eryiğit'in de ayrılmasının gündemde olduğu konuşuluyor. 

Barış Arduç dövüş derslerine başlıyor

Konuk oyuncu olduğu Çukur'dan ayrıldıktan sonra "Kulüp" adlı Netflix dizisinde rol alan Barış Arduç'un "Uyanış Büyük Selçuklu"yla anlaşması dizi dünyasında büyük ses getirmişti. Şu günlerde ayrıca Turkcell'le de reklam anlaşması yapan Arduç, "Uyanış: Büyük Selçuklu Alparslan" dizisi için hazırlıklara başlıyor. Ağustos ayında sete çıkacak olan ünlü oyuncu Hollywood filmlerinde de görev alan Kazak şirket Nomad'ın hocalarından binicilik ve dövüş dersleri alacak. 

Dizinin yeni bölümleri için ayrıca yeni bir senaryo ekibi kuruluyor. Sil baştan yeni kadronun kurulacağı diziye eski kadrodan bir tek usta oyuncu Mehmet Özgür devam edecek.

Ahu Türkpençe'den muhteşem dönüş

Proje seçimi konusunda oldukça titiz davranan Ahu Türkpençe cephesinde yeni bir gelişme var. Şimdiye kadar gelen çok sayıda teklifi geri çeviren Türkpençe, Kale Film ile el sıkıştı. Ünlü oyuncu yapım şirketinin TRT için hazırladığı, dev prodüksiyonlu "Mevlana" dizisinde rol alacak. Böylece yeni bir değişiklik yaşanmazsa Türkpençe'nin yolu 2013 yılında "Vicdan" dizisinde beraber kamera karşısına geçtiği Timuçin Esen'le bir kez daha kesişecek.

Mert Turak'tan yeni film projesi

"Mevlana" dizisinde "Meczup" rolünü canlandırmaya hazırlanan Mert Turak, ayrıca bir de sinema filmi anlaşması yaptı. Ödüllü oyuncu, geçmişte "İki İyi Çocuk" filmine imza atan Mehmet Demir Yılmaz'ın "Kum Zambağı" filminde başrol oynayacak. Filmin çekimleri pandemi nedeniyle eylül ayına ertelendi.

Hercai'nin başrol oyuncularına teklif yağıyor

Banu Akdeniz'in sahibi olduğu Mia Yapım'ın geçen haftalarda final yapan Hercai dizisi başrol oyuncularının da yıldızını parlattı. Ebru Şahin ile Akın Akınözü'ne çok sayıda diziden teklif geliyor. Şahin büyük prodüksiyonlu dizilerden gelen tekliflerle ilgili görüşmeler yapıyor. Akın Akınözü ise şu günlerde MF Yapım, BKM ve Sinegraf'tan gelen senaryoları değerlendiriyor. 

MF Yapım'dan iki iddialı uyarlama

Yaz sezonunda "Sen Çal Kapımı" dizisine devam edecek olan MF Yapım iki uyarlama dizi üzerine çalışıyor. Kod adı Skandal olan, Seda Çalışır ile Toprak Karaoğlu'nun yazdığüv"The Split" dizisinin henüz yönetmeni belli değil. Yusuf Pirhasan'ın yöneteceği Defendant uyarlamasını ise Uğraş Güneş yazıyor. 

Destan dizisinin yönetmeni belli oldu

Bozdağ Film'in yeni sezon için hazırladığı "Destan" dizisinin çalışmaları sürüyor. Atv'de ekrana gelmesi planlanan dönem dizisinin yönetmeni belli oldu. Ayşe Ferda Eryılmaz ve Sedef Nehir Erdem'in yazdığı dönem dizisini genç kuşağın başarılı yönetmeni Emir Khalilzadeh yönetecek.