Teşkilat’ın başrol oyuncusu kim oldu? Bomba isim..

TRT 1’in pazar akşamlarına damgasını vuran dizisi Teşkilat’ın 3. Sezonu merakla bekleniyor. Başarılı senarist Ethem Özışık’ın yazdığı dizide bu sezon başrol oyuncusu krizi yaşandı. Diziyle baştan beri 2 sezon anlaşması olan Çağlar Ertuğrul’un sağlık sorunları nedeniyle veda ettiği dizide onun yerine yeni bir karakterle gelecek oyuncu merak konusuydu. Senaryo yazıldı. Yeni oyuncunun adının “Ömer” olduğu öğrenildi. Ancak rolü kimin canlandıracağı haftalardır belli olmadı.

Bu arada diziye Yunus Emre Yıldırımer, Yunus Narin, usta aktör Levent Can ve Seren Deniz Yalçın katıldı. Burak Arlıer ile Gül Sarıaltın’ın yöneteceği dizinin başrolü için TRT yönetimine çok sayıda isim önerildi. Ancak TRT dizinin yeni başrol oyuncusunun star bir isim olması konusunda ısrar etti. Önerilen hiçbir ismi TRT kabul etmedi. Tim&B’nin patronu Burak Sağyaşar, “Aziz” dizisi son dakika kararıyla yayından kaldırılan Murat Yıldırım’a teklif götürdü.

Alp Navruz’un partneri belli oldu mu?

TRT’nin yeni sezondaki iddialı dizilerinin başında “Cennetin Çocukları” dizisi geliyor. Ayça Bingöl’ün “Cennet”, Alp Navruz’un “Halil” karakterine hayat vereceği diziyi Serdar Gözelekli yönetecek. Ülkemizin önde gelen yapım şirketlerinden Faruk Turgut’un patronu olduğu Gold Film imzalı dizi Atike Hınçlıer’in “Yürek Çıkmazı” kitabından yola çıkılarak yazıldı. Dizide Halil’in (Alp Navruz) büyük aşkı Zeynep’i canlandıracak oyuncu merak konusuydu. Rol için İrem Helvacıoğlu’yla görüşüldüğü ve alternatif isimlerin de olduğu öğrenildi. Çok etkili bir hikâyesi olan diziye TRT büyük önem veriyor.

Kubilay Aka filmden ayrıldı

Gonca Vuslateri ile Doğacan Güneş Perkün yazdığı ve kapağında "Ne yazık ki gerçek bir hikayeden esinlenilmiştir." İfadesinin olduğu “Cenazemize Hoş geldiniz” filmi büyük bir heyecanla sete çıkmıştı. Sinem Ünsal, Kubilay Aka, Reha Özcan, Ufuk Özkan, Timur Acar, Şükran Ovalı, Güven Hokna gibi ünlü isimler buluşturan filmin yönetmen koltuğunda Ömer Sinir oturuyordu.

Yapım şirketi Medyapım’ın patronu Fatih Aksoy, bir haftalık çekimlerin yeniden yapılmasını istedi. Bu arada Gonca Vuslateri’nin kendi ailesinden yola çıkarak yazdığı filmde iki ayrılık yaşandı. Çağan Irmak’ın eylül ayında sete çıkacak olan yeni filmi ve Ferzan Özpetek’in Disney Plus için çekeceği kısa film projesiyle anlaşan Kubilay Aka, filmin planlanan çekim takvimi sarkınca ekipten ayrıldı. Böylece Sinem Ünsal partnersiz kaldı. Bu arada “Cenazemize Hoş geldiniz” filminin yeni adı “Aile Toplantısı” oldu. Filmde adı geçen Büşra Pekin ile Beren Gökyıldız’ın da zamanlama sorunu nedeniyle ekipte yer almadığı öğrenildi.

Kızılcık Şerbeti dizisinin kadrosuna flaş isimler

Gold Film’in Show TV için çekeceği “Kızılcık Şerbeti” dizisi önümüzdeki hafta sete çıkıyor. Ketche’nin yöneteceği diziyi Melis Civelek ile Zeynep Gür yazıyor. Merakla beklenen dizinin başrollerini Evrim Alasya “Kıvılcım”, Barış Kılıç (Ömer), Sıla Türkoğlu (Doğa), Settar Tanrıöğen (Abdullah), Sibel Taşçıoğlu (Pembe), Selin Türkmen (Çimen), Füsun Demirel (Sönmez) canlandıracak. İki farklı uçtaki ailenin çocuklarının yaşadıkları aşkla başlayan büyük çatışma ve birbirlerini anlama sürecinin etkili bir dille ele alındığı dizide Sıla Türkoğlu’nun partneri, yani Fatih karakterine hayat verecek oyuncu bu hafta yapılacak son ikili görüşmelerden sonra belli olacak.

Müjde Uzman da kadroda

Öte yandan “Kızılcık Şerbeti” dizisinin önemli karakterlerinden Alev’i güzel oyuncu Müjde Uzman canlandıracak. Yoğun bir dönem geçiren Uzman “Röportaj Adam” filminin ardından “Kutsal Damacana” serisinin de yeni kadın başrol oyuncusu oldu. Uzman “Kızılcık Şerbeti”nde Kıvılcım’ın (Evrim Alasya) kardeşi, Sönmez’in (Füsun Demirel) de kızını oynayacak.

Yargı yine bomba gibi dönüyor

Kanal D’nin yeni yayın dönemi öncesi en çok merak edilen dizilerinin başında şüphesiz “Yargı” geliyor. Ülkemizin en başarılı senaristlerinden Sema Ergenekon’un muhteşem bir dille yazdığı dizi yine seyirciyi ekran başına toplayacak. Yeni genç oyuncuların dahil olduğu Yargı, 31 Ağustos’ta sete çıkacak.
Dizi bu sezon da yine bir dizi bulmacaya ve onların çözümüne sahne olacak. Final bölümü sonrası yayınlanan ön izlemede Ceylin’in (Pınar Deniz) eşi Ilgaz’ı (Kaan Urgancıoğlu) öldürdüğü iddiasıyla suçlandığına tanıklık etmiştik. Yeni bölümlerde bu sürecin nasıl gerçekleştiğini izleyeceğiz. İlk bölümde bir dizi cinayet vakası başsavcılığa atanan Ilgaz’ı ve emniyeti meşgul edecek. İşin dönüp dolaşıp Ceylin’le bağlantısının çıkması yine herkesi şoke edecek. Bu arada diziden ayrılan Neva (Başak Gümülcinelioğlu) karakterinin akıbeti de çözüme kavuşacak. Neva’nın vedası büyük bir hüzün dalgası yaratacak.

Başak Gümülcinelioğlu’na son dakika şoku

Öte yandan Başak Gümülcinelioğlu “Yargı”dan ayrıldıktan sonra birçok teklif almış ve aralarından “Ateş Kuşları”nı kabul etmişti. Dizinin başrolü için seçilen başarılı oyuncu daha önce anlaştığı “Olur Olmaz” dizisi nedeniyle ekipten ayrılmak zorunda kaldı. Ateş Kuşları’nın yapımcısı Mehmet Bozdağ Gümülcinelioğlu’nun sevgilisi Çağrı Çıtanak’la oynadığı diziden daha sonra haberdar oldu ve beraber çalışamayacaklarını iletti. atv’nin ekran yüzlerine dijital projelerde oynama izni vermediği biliniyor. Kardeşlerim dizisinin Suzan’ı Ahu Yağtu’nun da bir dijital filmde oynaması gündeme gelimi ancak kanaldan izin çıkmamıştı.
Aynı şekilde Disney Plus’la anlaşan oyuncular da sadece FOX’un dizilerinde oynayabiliyor.

Leyla Tanlar’a partner aranıyor

“Binbir Gece”, “Aliye”, “Canım Ailem” gibi Türk dizi tarihinin unutulmaz projelerine imza atan Erol Avcı’nın TRT için çekeceği “Güzel Günler” dizisi Cuma günü sete çıkıyor. Osman Taşçı’nın yöneteceği dizinin çekimleri Van’da başlayacak. Dizide uzun süredir aranan Selma rolüne hayat verecek oyuncu genç kuşağın başarılı ve güzel yıldızlarından Leyla Tanlar oldu. Tanlar’ın dizideki beşik kertmesi Miran rolünü canlandıracak oyuncu cuma gününe kadar belli olacak. Dizi Binnur Kaya, Ecem Erkek, Zeynep Çamcı, Olgun Toker ve Yıldıray Şahinler’den oluşan güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Dizide Miran rolünün nişanlısı Alya’ya hayat verecek oyuncu da henüz netleşmedi. Selin Tunç’un kaleme aldığı dizinin sıcak ve samimi hikayesiyle kısa sürede kendi seyircisini oluşturması bekleniyor.