TFF’ye çağrı: VAR hakemleri yabancı olsun!

Sevgili okurlar, Türk futbolunda maçlardan çok hakemleri konuşmak zorunda kalıyoruz. Çünkü verdikleri veya vermedikleri kararlar, futbolun tüm paydaşlarını etkiliyor. Özellikle VAR sisteminin gelmesiyle hakemlerin daha az hata yapması beklenirken tam aksine hataların sayısı arttı. Haklı olarak da canı yanan kulüpler hakemler hakkında açıklama yapmayı gerekiyor.

TFF’ye çağrı: VAR hakemleri yabancı olsun! - Resim : 1
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi

 

TFF HAKEMLERİ KORUYOR

Herkes hakemlerin düzelmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bir adım beklese de ne yazık ki TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi, hakemlerin hırpalanmayı hak etmediğini, birkaç hakemin hatasının tüm hakemlere yüklenmemesi gerektiğini söylüyor. Ama olay öyle değil. Bir takım 12 haftanın 10’unda hakemler tarafından zarar görüyorsa hakem camiasını eleştirebilir. Eleştiriler, saygı çerçevesinde olduğu sürece.

YABANCI HAKEM GETİRMELİYİZ

Bence artık yabancı hakem konusunu konuşmamız gerekiyor. Belki bu durum saha içinde zor olabilir ama en azından VAR hakemlerinin yabancı olmasını düşünmeliyiz. Çünkü bu sistem böyle kullanıldığı sürece Türk futbolunda tartışmalar son bulmayacak. Eğer temiz futbol istiyorsa (!) TFF, artık yabancı hakem konusu için adım atmalıdır. Yoksa VAR’daki hakemler mevcut TFF yönetimini veya Merkez Hakem Kurulunu istifaya götürür.

TFF’ye çağrı: VAR hakemleri yabancı olsun! - Resim : 2