Türkan Şoray'lı efsane film dizi oluyor

Her geçen gün daha da büyüyen dizi sektörümüzde yaşananlar heyecanla takip ediliyor. Yeni sezon öncesi şimdiden hangi projelerin çekileceği de yavaş yavaş netleşiyor. Bu yaz FOX'a "Senden Daha Güzel" dizisini çeken Gold Film, yeni sezon için de bomba bir dizi için hazırlıklara başladı. Şirketin patronu Faruk Turgut, Yeşilçam'ın efsane filmi "Devlerin Aşkı"nın haklarını projenin senaristi Bülent Oran'ın varislerinden satın aldı. 

Böylece Osman F. Seden'in 1976 yılında çektiği, Türkân Şoray, Kadir İnanır ve Savaş Başar'ın etkili oyunculuğuyla hâlâ hafızalarda yer alan "Devlerin Aşkı" filmi 46 yıl sonra ekrana uyarlayacak.

Gold Film'in proje için hangi oyuncuları seçeceği şimdiden merak konusu oldu. 

Cahit Berkay'ın da muhteşem müziğiyle duygu seli yaşatan filmde oldukça varlıklı bir adam olan Süreyya Seden, düşmanları tarafından suikaste uğrar. Seden'i o sırada yol kenarında olan taksi şoförü Tarık denize atlayıp kurtarır. Süreyya can borcu olduğu Tarık'a iş teklif eder. İkili arasına çok sağlam yol arkadaşlığı başlar. Süreyya'nın şirketleri Tarık'ın azmiyle ve iş bilinciyle gün geçtikçe büyür.

Ancak bu dostluk Süreyya'nın büyük aşkı Türkân'ın gelişiyle bozulur. Çünkü Türkan aslında Tarık'ın geçmişten beri unutamadığı büyük aşkıdır. Tarık'ın kapanmayan yarası olan Türkan, iki arkadaşın dostluğunu bozar. Tarık geçmişte parayı seçip kendisini unutan Türkân'a olan aşkını başta itiraf etmese de sonunda dayanamaz ve küllenen aşk yeniden başlar. "Nefret aşktan da öte bir duygudur. Benim olanı kimse benden alamaz" diyen Süreyya ise bu ilişkiyi öğrenip çılgına döner. Yurt dışına kaçmaya çalışan iki aşığı adamlarıyla beraber ölümüne takip eder. Elinde silah karşılarına çıkar. Türkan'da gelinlik, Tarık'ta damatlık vardır. Silahını doğrultur. Tam tetiği çekmek üzereyken iki aşığın ölümü bile çoktan aştıkları gerçeğiyle yüzleşir. Kaçmalarına izin verir.

TRT Dijital'e dizi çekecek

Öte yandan Gold Film ayrıca eylül ayında tanıtımları dönmeye başlatacak olan TRT Dijital'e de proje çekecek. 1 Ekim'de açılması planlanan platformda yayınlanacak olan dizinin adı "Ben Ölmeden Önce"... Dizinin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Ahmet Sönmez yapacak.

Cast çalışmaları başlayan dizi 45'er dakikalık 8 bölümden oluşacak. Her bölümde bir karakterin hikâyesi anlatılacak. "Ben Ölmeden Önce" dizisinde öleceğini bilen 8 karakterin etkileyici öyküleri seyirciye aktarılacak.

Neslihan Atagül "Ah Belinda"da

Bir Yeşilçam uyarlaması da OGM Pictures'tan gelecek. Onur Güvenatam'ın patronu olduğu şirket "Ah Belinda"yı çekecek. Başta Taylan Biraderler'in adının geçtiği filmi başarılı genç yönetmenlerimizden Deniz Yorulmazer çekecek. Yakın zamanda sete çıkması planlanan filmde Sevilay karakterine Neslihan Atagül hayat verecek. Atagül bu yaz Star'ın "Gecenin Ucunda" dizisinde oynayacağı için çekimlerin haziran sonunda bitmesi planlanıyor. Filmi başarılı yazar Hakan Bonomo günümüze uyarladı. Filmde Necip Memili de rol alacak.

Zuhal Olcay "Gecenin Ucunda"da

Bu arada Barış Erçetin'in yöneteceği Erol Avcı'nın sahibi olduğu TMC Film imzalı "Gecenin Ucunda"nın oyuncu seçimleri sürüyor. Başar Başaran ve Emre Özdür'ün Peride Celal'in eserinden uyarlanan dizinin kadrosuna bomba bir isim katıldı. Zuhal Olcay temmuz ayında sete çıkacak olan dizide insan kaynakları uzmanı Macide rolüne hayat verecek olan Atagül'ün annesi Şermin'i oynayacak. Şermin eski saraylı ve kumarbaz bir kadındır. Dizide Kadir Doğulu ise oldukça varlıklı olan Işık ailesinin tek başına zengin olmuş büyük abisini Kazım karakteriyle seyirci karşısına çıkacak.

Vahide Perçin'in eşine kim hayat verecek?

Vahide Perçin'in Bir Zamanlar Çukurova'nın ardından Tims&B'yle çekeceği yeni projesi "Hakime Hanım"ın cast çalışmalarında sona gelindi. Emre Aybek'in yöneteceği diziyi güçlü kalem Ayfer Tunç yazıyor. Dizide Ülkü (İsim değişebilir. Güzide adı da geçiyor) adlı güçlü bir hakimeye hayat verecek olan Perçin'in eşini usta oyuncu Cem Davran oynayacak. İkilinin kızları Oylum'u ise Feyza Sevil Güngör canlandıracak. Oyuncu seçimleri tamanlandıktan sonra sete çıkacak olan dizi yeni yayın döneminde atv'de seyirciyle buluşacak. 

Murat Yıldırım'dan yeni film

Ramo'nun ardından bu sezon Aziz dizisiyle seyirci karşısına çıkan Murat Yıldırım bu yaz bir de film çekecek. Yıldırım'ın başrolünü oynayacağı film Hakan Evrensel'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Yer Eksi İki" projesi... Film Orgino Medya - Mustafa Cihat Durmuş'un yapımcılığında çekilecek. Senaryosunu da Hakan Evrensel'in yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Ozan Uzunoğlu oturacak.

Çekimlerine haziran ayında başlanması planlanan filmde Murat Yıldırım "Tayfun Yüzbaşı", Şahin Kendirci ise Salman rollerini canlandıracak. 

Hakim dizisine yeni oyuncu

Limon Yapım'ın atv için çektiği Hakim dizisi pazartesi akşamları seyirciyi ekran başına topluyor. İdealist bir hakim olan Ömer Arif Derman'ın başına gelen olayların anlatıldığı dizinin kadrosuna yeni bir isim katıldı. Uzun süre Mia Yapım'ın Hercai'nin ardından çekeceği yeni dizisinin başrol oyuncusu olarak adı geçen Doğukan Güngör proje ertelenince "Hakim" dizisinin kadrosuna katıldı. Güngör, Yılmaz Şahin ve Çağla Kızılelma'nın yazdığı "Hakim"de Cuma'nın (Rojhat Özsoy) abisi Asaf'a hayat verecek.

Dayı Amazon Prime'da

Ufuk Bayraktar'ın senaryosunu cezaevindeyken yazdığı "Dayı: Bir Adamın Hikâyesi" filmi başarıdan başarıya koşuyor. Bayraktar'ın filmi 10 Aralık'ta vizyona girmiş ve pandemi koşullarında büyük bir başarıya imza atmıştı. 12 hafta gösterimde kalan film toplam 465 bin 367 gişe ve 10 milyon 756 bin 589 TL hasılat yapmıştı. Ufuk Bayraktar'ın Gizem Karaca, Ahmet Varlı, Beste Bereket ve Turgut Tunçalp'le kamera karşısına geçtiği film şimdi de Amazon Prime Video'nun yayınlayacağı ilk Türk filmi oldu. Platform ayrıca Yavuz Bingöl'lüvAkif filmini de satın aldı. Ancak ilk yayınlanacak proje Dayı olacak. Ufuk Bayraktar'ın ikincisini yazmaya başladığı film 13 Mayıs'ta seyirciyle buluşacak.