Metiner'den çarpıcı 15 Temmuz açıklaması

Tv100 yayınlanan Taksim Meydanı programına konuk olan AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Metiner, 'O gece sırra kadem basan bakanlar vardı. MHP'ye o gece bakış açım değişti, yan yana mücadele ettik.' dedi.

AK Parti 26. Dönem Milletvekili ve gazeteci-yazar Mehmet Metiner, CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ve Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Programda terör örgütü FETÖ'nün organize ettiği 15 Temmuz kumpası masaya yatırıldı. 

'MHP'ye karşı bakış açım değişti'

15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşandığı gece ve sonrasında yaşadıklarını anlatan AK Partili Metiner, ''Ulaşamadığımız birçok isim vardı. Telefonlarını kapatan birçok insan vardı. Benim bizzat tanıdığım, beraber İstanbul'a indikten sonra sırra kadem basan bakan düzeyinde arkadaşlarımız vardı. Ama bu ülkenin yiğitleri de ölümüne meydanlardaydı. Pek çok AK Partili arkadaşımız meydanlardaydı. Başka partilere mensup kardeşlerimiz de vardı. Benim 15 Temmuz'dan sonra MHP'ye, ülkücü camiaya karşı bütün algım değişti.'' ifadeleri kullandı.

Metiner, şöyle devam etti;

Biz beraber aynı saftaydık, tankın üstünde de, tankın karşısında da, F-16'lar üstümüzde uçarken de, cumhurbaşkanımızın uçağı inemiyordu, FETÖ'cüleri kulede derdest ettiğimizde. O kardeşlerimiz yanımızdaydı, dolasıyla ben o gece karar verdim. Bu gece yanımda olan herkes benim için ölünceye kadar değerlidir. Değerleri de benim değerlerimdir. İşaretleri de benim işaretlerimdir. Bakış açım o gece değişti. Bizim içimizde olup da kavga kaçkını bir sürü insan 16 Temmuz sabahı yeniden meydanlara çıktılar.' ifadelerini kullandı.