Üç büyükler milli takım arasına nasıl girdi? Bu hakemlerle lig biter mi?

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’de milli takım arası öncesi 11.hafta müsabakaları oynandı. Galatasaray, Hatayspor’a 2-1 yenildi, Beşiktaş ise Başakşehir’i 1-0 yendi. Fenerbahçe ise Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Üç maçı ayrı ayrı ele alalım.

Üç büyükler milli takım arasına nasıl girdi? Bu hakemlerle lig biter mi? - Resim : 1

Açıkçası Galatasaray, Bayern Münih maçı sonrası Hatayspor deplasmanında beklentilerin altında bir oyun sergiledi. Okan Buruk’un bu maça rotasyon yaparak çıkması doğruydu ama bunu bence eksik yaptı. Şöyle ki 8 numara Sergio hamlesi doğruydu, on numarada Kerem Aktürkoğlu yerine Mertens, forvette ise Bakambu ile başlasa doğru olurdu. Çünkü artık Icardi sakatlık nedeniyle oynasa da verimli olamıyor, Kerem ise 10 numara oyuncusu değil. Okan Buruk, yenilginin sebeplerinden birini yorgunluğa bağlıyor ama bu fikstür belliydi, bu bahane olarak kabul edilemez.

Üç büyükler milli takım arasına nasıl girdi? Bu hakemlerle lig biter mi? - Resim : 2

GALATASARAY MAÇLARI KOPARAMIYOR

Görünen köy kılavuz istemez. Galatasaray maçları koparamıyor, takım orta sahadaki eksiklik nedeniyle geçen yılın çok gerisinde. Eğer yönetim devre arası bir orta saha ve sol bek transferi yapmazsa sezonun geri kalanı sarı-kırmızılı takım için zor geçer.

BAHATTİN ŞİMŞEK VE VAR

Ayrıca maçta hakem Bahattin Şimşek tartışmalı hakem kararları verdi. Barış Alper Yılmaz’ın rakibine vurduğu dirsek hamlesine kırmızı kart çıkmalıydı, son anlarda ise Icardi’ye yapılan müdahale net penaltıydı. Bu pozisyonlara VAR’ın karışmaması ise şaşırtıcı. Oradaki hakemlerin neye göre karar verdiğini anlamak zor.

Üç büyükler milli takım arasına nasıl girdi? Bu hakemlerle lig biter mi? - Resim : 3

RIZA ÇALIMBAY’DAN OLUMLU SİNYALLER

Beşiktaş’a gelirsek ise siyah-beyazlılar, zor da olsa Rıza Çalımbay’ın gelişiyle reaksiyon verdi. Özellikle Rebic’in ilk 11’de başlaması, birçok futbolcunun sanki yeni transfer gibi istekli oyunları milli maç arası öncesi galibiyette büyük rol oynadı. Rıza Çalımbay’ın milli takım arasında Beşiktaş’a ince dokunuşlar yaparak büyük bir etki yapacağını düşünüyorum.

Üç büyükler milli takım arasına nasıl girdi? Bu hakemlerle lig biter mi? - Resim : 4

ARDA KARDEŞLER POZİSYONLARI OKUYAMIYOR

Bu maçın bir öğesi de hakem Arda Kardeşler oldu. Beşiktaşlı Zaynutdinov’a yapılan müdahaleye kart bile çıkarmadı, kart çıkarsa Başakşehir 10 kişi kalacaktı. Futbolcunun çünkü neredeyse gözü çıkacaktı. FIFA kokartı (!) olan hakemimiz keşke futbolcuyu gördükten sonra VAR’dan gidip pozisyonu izlemek isteseydi ama onu bile yapmadı. Gerçekten pes doğrusu!

Üç büyükler milli takım arasına nasıl girdi? Bu hakemlerle lig biter mi? - Resim : 5

FENERBAHÇE SON VURUŞLARI YAPAMADI

Fenerbahçe ise zorlu geçen Adana Demirspor maçında, iyi bir oyun ortaya koydu. Dzeko ve Tadic son vuruşlarda biraz daha dikkatli olsa sarı-lacivertli takım zorlu deplasmandan rahat bir 3 puanla dönerdi. Bugüne kadar İsmail Kartal’ı doğru kararlarından dolayı takdir ettiysek yanlış kararları üzerine de eleştirmeliyiz. İsmail Hoca, değişiklikler konusunda geç hamle yapıyor. Bakıyoruz sahaya Osayi, atağa çıkamıyor, fiziksel olarak oyundan düşmüş durumda. Keza Miha Zajc, eski halini mumla aratıyor ve hocanın futbolcuyu 84 dakika sahada tutması hatalı bir karardı. Artık hocanın takıma milli arada dokunuşlar yapması gerekiyor. Bazı futbolcularda ısrar etmek yerine yeni isimleri denemesi şart.

Üç büyükler milli takım arasına nasıl girdi? Bu hakemlerle lig biter mi? - Resim : 6

HALİL UMUT MELER MAÇI İDARE ETTİ

Hakem Halil Umut Meler ise verdiği kararlarla şaşırttı. Jayden Oosterwolde ile Belhanda arasındaki pozisyonda iki futbolcuya sarı kart vererek doğru yaptı ama Jayden’i indiren Badou Ndiaye ve Kevin Rodrigues kart görmedi. Oradaki yardımcı hakem ve dördüncü hakem ne iş yapıyor? VAR’daki Suat Arslanboğa izliyor ama neden çağırmıyor? Maçın son anlarında Balotelli’nin Mert Müldür’ün ayağına bastığı pozisyonda kırmızı kart neden çıkmıyor?

Kısaca Türk hakemleri her maçın üzerine tuz döküyor, verdikleri ve vermedikleriyle açıkçası artık mide bulandırıyorlar. Hakemler artık eyyam yapmayı bırakıp gördüklerini çalmalılar.

 Üç büyükler milli takım arasına nasıl girdi? Bu hakemlerle lig biter mi? - Resim : 7