Uğur Güneş ve Esra Bilgiç'li "Kanunsuz Topraklar"a dev kadro

Bu sezon Mehmet Aslantuğ, Hülya Avşar ve Deniz Çakır'ı buluşturan "Masumiyet"e imza atan Gold Film, FOX için dev prodüksiyonlu "Kanunsuz Topraklar" dizisine hazırlanıyor. Çekimleri ay sonunda başlayacak olan diziyi usta yönetmen Faruk Teber çekecek. Başarılı kalem Zülküf Yücel'in yazdığı dizide başrolleri Uğur Güneş (Davut) ve Esra Bilgiç (Gülfem) paylaşacak.

Zonguldak sahneleriyle başlayacak 1940'lı yılları anlatacak olan dönem dizisinde Necip Memili "Ali Gelik" adında bir maden patronuna hayat verecek. Aynı zamanda Gülfem'in de babası olan başka bir maden şirketinin sahibi olan Malik'i Murat Daltaban, Malik'in avukatı Yavuz'u Kaan Taşaner canlandıracak. Malik'in diğer kızlarından Behice'yi Eylül Su Sapan, Fikriye'yi Serdem Paçal oynayacak. 

Madende çalışan usta oyuncu Ali Erkazan Davut'un babası Tahir'i, Mine Teber ise Davut'un annesi Fatma'yı oynayacak. "Kanunsuz Topraklar"da Davut'un kardeşlerinden Cemal rolüyle Doğaç Yıldız, Eyüp karakteriyle de Onur Kaya seyirci karşısına çıkacak. Ezgi Çelik ise merakla beklenen dizide Asude adlı şarkıyı canlandıracak. 

Her detayı için titiz bir çalışma yürütülen dizide Aynur Torun kostüm tasarımlarına imza atacak, dizinim müzikleri ise Aytekin Ataş yapacak. Gülfem ile Davut'un zorluklarla sınanan etkileyeci aşk hikâyesini anlatacak olan "Kanunsuz Topraklar"ın İstanbul çekimleri ise Kemerburgaz ve Beykoz civarında yapılacak.

Melisa Sözen setlere dönüyor

Son olarak "Kırmızı Oda" dizisindeki performansıyla kendisine hayran bırakmıştı Melisa Sözen... Genç kuşağın en başarılı oyuncuları arasına adını yazdırmayı başaran Melisa Sözen'in yeni projesi belli oldu. Sözen 1441 Productions'un Netflix için çekeceği ünlü yazar Perihan Mağden'in "Biz Kimden Kaçıyorduk Anne" adlı kitap uyarlamasında başrol oynayacak. Hazırlıkları süren diziyi Ertan Kurtulan yazıyor.

Bir anne kızın travmatik hikâyesini anlatacak dizinin yönetmen koltuğunda ise Ceylan Özgün Özçelik oturacak. Özçelik ilk gösterimi Berlin Film Festivali'nde yapılan Kaygı filmiyle adından söz ettirmişti.

Tamer Karadağlı "Savaşçı"nın senaristini ağlattı

"Savaşçı" dizisinde Göktürk Albay karakterine hayat veren ünlü aktör Tamer Karadağlı haftalardır performansıyla oyunculuk dersi veriyor. Diziyle başından beri 6 bölümlük anlaşması olan Karadağlı, bu hafta projeye veda ediyor. Savaşçı'da oyunculuktaki ustalığını bir kez daha gözler önüne seren Karadağlı'nın etkili oyunculuğunun dizinin senaristlerinden Gül Güzelkaya'yı bile ağlattığı öğrenildi. Karadağlı şu günlerde Taylan Biraderler'in yönettiği Andropoz adlı 6 bölümlük Netflix dizisi için Marmaris'te...

Zeynep Selimoğlu da kadroda

Engin Günaydın'ın yazdığı ve başrolünü oynadığı Andropoz'da çocuk oyuncular da önemli rolleri üstleniyor. Derya Karadaş ve Gülçin Santırcıoğlu gibi ünlü oyuncuların ekibinde yer aldığı bir ailenin başından geçen olayları anlatan dizinin çocuk oyuncularından biri de "Bizim Hikâye"nin Kiraz'ı Zeynep Selimoğlu... Eğitimi nedeniyle oyunculuğa bir süre ara veren Selimoğlu Netflix projesiyle setlere dönmüş oldu. 14 yaşına giren yetenekli oyuncu, Sıla karakterine hayat veriyor.

Baş Belası'nın kadrosuna yeni isim

Kanal D için bu yaz "Baht Oyunu" adlı yazlık diziyi çekecek olan ARC Yapım ayrıca atv için de "Baş Belası" adlı polisiye projeyi hazırlıyor. Murat Onbul'un yönetmen koltuğunda oturacağı dizinin bu hafta afiş ve teaser çekimleri yapılacak. Hafta sonu sete çıkması beklenen dizide Seçkin Özdemir ile İrem Helvacıoğlu başlıca rolleri paylaşacak. Ayrıca Taner Rumeli, Neşe Baykent, Yılmaz Kunt ve Buçe Buse Kahraman'ın rol alacağı dizinin kadrosuna Bülent Düzgünoğlu da katıldı. Her hafta bir cinayet konusunun işleneceği dizide çocuğunun babası bir cinayete karışıp ortadan kaybolan psikolog İpek ile Şahin'in maceraları ele alınacak. Emniyet'te işe başlayan İpek ile cinayet büronun başkomiseri Şahin oldukça zıt iki karakterdir.

UFO filmi Adana'da sete çıktı

BKM imzalı UFO adlı sinema filminin çekimleri Adana'da başladı. Onur Bilgetay'ın yönettiği, Meryem Gültabak'ın ise yazdığı filmde İpek Yazıcı "Deniz", Mert Ramazan Demir "Ese", Mekin Sezer "Cenk", Kerem Alp Kabul "Gökhan", İlker Aksum "Macit", Dolunay Soysert "Derya", Nilsu Yılmaz "Beren", Ferit Aktuğ "Tike", Enes Külahçı "Kadir" ve Elif Çakman ise "Gülay" karakterlerine hayat veriyor.

Yerli Canning Single Lady'ye flaş isim

Umut Kırca'nın yönetmen koltuğunda oturacağı FOX'un yazlık dizisi yerli Canning Single Lady uyarlamasında anne rollerine hayat verecek oyuncular belli oldu. Dizinin kadrosuna usta oyuncu Günay Karacaoğlu'nun ardından Zeynep Kankonde de katıldı. Burcu Özberk, İlhan Şen, Burak Yörük ve Melisa Döngel'i buluşturacak dizi haziran ayında görücüye çıkacak.

Sezon finali yapıyorlar

Ekran macerası bu sezon başlayan başarılı dizilerden "Kardeşlerim" 19. bölümde, "Gönül Dağı" 30. bölümde, "Uyanış Büyük Selçuklu" 35. bölümde, "Son Yaz" 21. bölümde sezon arası verecek. TRT'nin rekortmen dizilerinden "Masumlar Apartmanı"nın sezon finali ise 8 Haziran'da 37. bölümde gerçekleşecek. Öte yandan dizinin sevilen karakterlerinden Naci'nin de yeni sezonda da projede olacağı konuşuluyor.