Vahide Perçin ekrana dönüyor

Türkiye'nin en başarılı oyuncularından Vahide Perçin son olarak "Bir Zamanlar Çukurova" dizisindeki performansıyla hafızalarda yer etmişti. Usta oyuncu Hünkar Yaman karakterine hayat verdiği diziden ayrılma kararı ayrıldıktan sonra çok sayıda diziden teklif aldı. 

Ancak saçlarını kestiren ve bir süre dinlenme kararı alan Perçin bu sırada eski eşi Altan Gördüm'le kurduğu Akademi 35,5 Sanat Evi'nde çalışmalarına devam etti. Okulda Medyapım'la beraber dizi ve film piyasası için yetenekli gençlerin yetişmesi için yeni sınıflar da açan Perçin yeni bir dizi projesi için "Bir Zamanlar Çukurova"nın yapım şirketi Tims&B ile anlaştı. Senaryo çalışmaları süren dizi çok etkili bir kadın hikâyesini anlatacak. Projeyle ilgili yeni bilgiler önümüzdeki günlerde netleşecek.

"Mevlana" için geri sayım başladı

Kale Film'in TRT'nin dijital kanalı için hazırladığı 30 bölümlük "Mevlana" dizisi ağustos ayında sete çıkacak. Ali Aydın'ın yazdığı, Can Ulkay'ın ise yöneteceği dizinin başrol oyuncusu Timuçin Esen geçen günlerde Soydan Kuş'un sanat yönetmenliğinde Konya'da kurulan platoyu gezdi. Kostüm tasarımını Baran Uğurlu'nun yaptığı dizi güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Merakla beklenen projeye ilerleyen bölümlerde katılacak olan Şems rolüne kimin hayat vereceği ise henüz belli olmadı.

Mevlana'yı Timuçin Esen'in oynayacağı dizide, Kirra Hatun'u Ahu Türkpençe, Ömer Atabek'i Kaan Yıldırım, Efsun'u Devrim Özkan, Zerkubi'yi Ahmet Mümtaz Taylan, Şemseddin İsfehani'yi Baki Davrak, Gıyaseddin'i Burç Kümbetlioğlu, Kimya'yı Gizem Yılmaz, Vezir Ali'yi Levent Can, Erzurum Kale Komutanı'nı Haluk Piyes, İdris'i İlker Aksum, Eyüp'ü Musa Evren, Alaaddin'i Burak Can, Sultan Veled'i Yusuf Çim, Meczup'u Mert Turak, Şirazi'yi Ushan Çakır, Baycu Noyan'ı Olzhas Togymbet, Soketay'ı Sanurjan Süleymen, Kemalettin Kamyar'ı Mert Karabulut, Harun'u Muhammet Emre Kaya, Cennet Hatun'u Bestem Türen, Bahattin Veled'i Beyazıt Gülercan, Hüsamettin Çelebi'yi Yavuz Selim Okur, Davuni'yi Gökhan Yavuz, Şerafettin'i Furkan Karadere canlandıracak. 

Eşkıya ne zaman sete çıkacak?

atv'nin fenomen dizisi "Eşkıya Dünyaya Hükümdar"ın yeni sezon çekimleri eylül ayında başlayacak. 7. sezon öncesi ekipte değişikliklerin yaşanacağı ve yeni oyuncuların önümüzdeki ay netleşeceği konuşuluyor. Eylül sonu gibi ekranda olması planlanan projenin İlyas'ı Ozan Akbaba'nın ekibe devam edip etmeyeceği ise henüz net değil. Akbaba kendi yazdığı Anka adlı filmi için sete çıkacak. Daha sonra ise Eşkıya ekibiyle konuşup beraber çalışmaya devam edip etmeyeceklerine karar verecek.

Elbet Bir Gün'ün çekimleri başlıyor

MOST Yapım'ın FOX için hazırladığı "Elbet Bir Gün" dizisi yakında sete çıkıyor. Gül Oğuz'un yöneteceği dizide Sinem Ünsal (Gizem) ile Şebnem Bozoklu (Nesibe) iki kardeşi canlandıracak. Ömer Genç'in de iki kız kardeşin babalarına hayat vereceği dizide Muhammet Uzuner de rol alacak. Dizinin başrol erkek oyuncusu ise netleşmek üzere...

Çağan Irmak'ın filmi iptal oldu

Çağan Irmak Yeşilçam'ın ardından son olarak Kırmızı Oda dizisinde seyirci karşısına çıkan Uğur Yücel'in başrolünü oynayacağı "Şaka Yaptım" adlı filme hazırlanıyordu. Ancak Nulook'un çekeceği film son gelen haberlere göre iptal oldu. Irmak'ın yaşanan sorunlar yüzünden projesinin iptal olmasına çok üzüldüğü öğrenildi.

Ayrılık'a bir yeni oyuncu daha

MF Yapım'ın FOX'a hazırladığı The Split dizisi güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Yusuf Pirhasan'ın yöneteceği dizinin ekibine Gökçe Bahadır, Sumru Yavcucuk, Yiğit Kirazcı, Gökçe Eyüboğlu, Tülin Ece ve Sarp Akkaya'nın ardından Bertan Asllani de katıldı. Makedonya doğumlu olan Asllani aynı zamanda müzisyen... 

Uzak Şehrin Masalı 26 Temmuz'da sette

25 Film'in FOX için çekeceği Uzak Şehrin Masalı dizisi 26 Temmuz'da sete çıkıyor. Mustafa Şevki Doğan'ın yöneteceği, Can Sinan'ın ise yazdığı dizi Aslıhan Güner, Barış Kılıç, Begüm Birgören, Timur Acar ve Zeynep Eronat'ı buluşturmuştu. Okuma provası yapılan dizide Eylem Tanrıver de  evin kahyası ve demirbaşı Nüzhet'e hayat verecek.

Şahin Irmak "Yalancı"nın kadrosunda

Süreç Filmin The Liar dizisinden uyarladığı Yalancı kod adlı dizi yeni sezonda Show TV'de ekrana gelecek. Hülya Gezer'in yöneteceği dizide Burçin Terzioğlu, Salih Bademci, Hazal Türesan, Cemal Toktaş, Murat Kılıç ve Gizem Erman Soysaldı'nın rol alacağı açıklanmıştı. Merakla beklenen dizinin ana castına Şahin Irmak da dahil oldu.

Akif dizisinin hazırlıkları başladı

Yapımcılığı ve senaristliğini daha önce "Payitaht Abdülhamid"i yazan Uğur Uzunok'un yaptığı "Akif" dizisinin cast çalışmaları başladı. TRT'nin dijital kanalı TRT0 için çekilecek olan projeyi Selahattin Sancaklı yönetecek.  Eylül ayında başlayacak çekimler 6-7 hafta sürecek, 13 bölümlük dizi 40 dakikadan oluşacak.