Vahide Perçin’in partneri kim oldu?

Dizinin mayıs – haziran ayında sete çıkması, yaz boyunca ilk 3 bölümünün çekilmesi planlanıyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Emre Aybek’in yönettiği ilk bölüm çekimleri beğenilmedi. Reji ve oyuncu değişikliğine gidildi.

Dizide Hakime Ülkü’ye hayat veren Vahide Perçin’in eşini canlandıran Cem Davran kadro dışı kaldı. Role kimin hayat vereceği merak konusu oldu. Titiz bir cast çalışması sonrası usta aktör Mustafa Uğurlu’yla anlaşıldı. Reyting rekortmeni dizilerin yönetmeni Murat Saraçoğlu’nun çekeceği dizinin ay ortasında sete çıkması planlanıyor.

OGM Pictures’tan Star TV’ye 4 dizi birden

Star TV, geçen aylarda dizi sektöründe bomba etkisi yaratan bir anlaşmaya imza atmış ve son yılların başarılı yapım şirketi OGM Pictures’la el sıkışmıştı. Anlaşmaya göre Onur Güvenatam’ın patronu olduğu şirket bundan sonra televizyonda sadece Star’a içerik üretecek.

OGM’nin kanala çekeceği ilk dizi “Yalı Çapkını” hafta sonu sete çıktı. Çetin Tekindor, Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir’i buluşturan “Yalı Çapkını”nı Netflix’in çok beğenilen Nuran Evret Şit’in kaleminden çıkan dizisi “Zeytin Ağacı”nı yöneten Burcu Alptekin çekecek.

OGM’nin diğer dizisi “Çöp Adam” kod adlı proje... Uraz Kaygılaroğlu’nun başrol için anlaşma aşamasında olduğu diziyi Melek Gençoğlu ile Su Ersöz yazıyor. Projenin yönetmeni henüz netleşmedi.

OGM’nin Star’a çekeceği diğer dizi “Lavanta Konağı”... Çok etkili bir kadın draması olan projeyi “Aşk-ı Memnu”, “Fatmagül’ün Suçu Ne?” ve “Kara Sevda” gibi Türk dizi tarihine geçen unutulmaz işlere imza atan Emmy ödüllü başarılı yönetmenlerimizden Hilal Saral yönetecek. Dizi için Birkan Sokullu’nun adı geçiyor.

OGM’nin dördüncü dizisi ise “Kral Kaybederse”... Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserinden uyarlanan dizide Kıvanç Tatlıtuğ başrol oynayacak. Tatlıtuğ’ın partneri olması için Beren Saat’e de teklif gitti. Ancak bu arada ikili yapım şirketinin aşk filmi için sete çıktı. Çekimleri New York’ta devam edecek film bittikten sonra hazırlıklar hızlanacak. “Kral Kaybederse”yi “Masumlar Apartmanı”nın başarılı yönetmeni Çağrı Vila Lostuvalı yönetecek. Masumlar’ın senaryo ekibi “Kral Kaybederse”yi yazacak.

Ay Yapım’dan Show TV’ye yeni dizi

Kerem Çatay’ın patronu olduğu Ay Yapım Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli’nin unutulmaz projesi “İçerde”yle başlattığı “Çukur” ve “Üç Kuruş”la devam ettiği gelenek sürüyor. Başarılı yapım şirketi Show TV’ye yeni bir mafya dizisi daha çekecek. Dizinin adı “Aile”... Senaryo çalışmaları uzun süredir devam eden diziyi Hakan Bonomo kaleme alıyor. Son yılların birçok başarılı yapımında adı geçen Bonomo kalabalık bir ailenin etkileyici hikâyesini kaleme aldı. “Aile”nin yönetmeni ise henüz netleşmedi. Diziye aksiyon sahnelerini de başarıyla çeken bir yönetmen aranıyor. “Aile”nin oyuncu görüşmeleri de başlıyor. Kerem Çatay’ın birkaç kez yeniden yazılan “Yargı”nın başarısının ardından artık dizilerin ön hazırlık çalışmalarına daha uzun süre ayıracağı öğrenildi.

“Bir Küçük Günışığı” dizisine yeni oyuncu

Atv’nin NGM imzalı yeni dizisi “Bir Küçük Günışığı”nın çekimleri devam ediyor. Emre Kabakuşak’ın yönettiği diziyi Özgür Evren Heptürk yönetiyor. Seray Kaya ve Berk Oktay’ı buluşturan dizinin flashback sahneleri İtalya’da çekildi. Seray Kaya dizide ortağı Fulya’yla (Gizem Ünsal) çalışan Elif adlı bir düğün organizatörünü canlandırıyor. Elif, okul yıllarından itibaren Hakan’la (Yiğit Yapıcı) evlidir ve çok mutludur. Ancak bir gün eşini trafik kazasında kaybettiğinde yıllarca büyük bir yalanı yaşadığını öğrenir, ortada bir çocuk ve onlarca cevapsız soru vardır. Dünyası başına yıkılır.

Eşinin çalıştığı şirketin patronu Fırat Soykök (Berk Oktay) ona destek olur ama yine çok büyük bir sır vardır. Bütün karakterlerin üstünü örttüğü türlü türlü oyunlarının olduğu dizide Fırat’ın kardeşi Dila’ya başarılı oyuncu Tuğçe Açıkgöz hayat veriyor. Dila’nın barmen sevgilisini ise Yılmaz Bayraktar oynuyor.

Ezgi Mola “Yılbaşı “filminden ayrıldı

Gülse Birsel geçen aylarda Netflix’le Demet Evgar’ın başrolünü oynayacağı bir film için el sıkışmıştı. Ancak Evgar’ın hamile olduğunu öğrenmesinin ardından proje ertelendi. Bu arada Gülse Birsel Disney Plus’ın teklifini kabul etti. Birsel, BKM’nin yapımcılığında Disney’e “Yılbaşı” adlı filmi çekecek. Ozan Açıktan’ın yöneteceği filmde Gülse Birsel’e Ezgi Mola, Cengiz Bozkurt, Fatih Artman, İrem Sak, Alican Yücesoy, Serkan Keskin, Boran Kuzum, Büşra Pekin ve Ayta Sözeri’nin eşlik edeceği ortaya çıkmıştı.

Okuma provası da yapılan filmde bir ayrılık yaşandı. Ezgi Mola’nın karakteriyle ilgili birkaç değişiklik istediği ancak Gülse Birsel’in bunu kabul etmediği konuşuluyor. Ezgi Mola’nın ayrıldığı filmin ekibine çok güçlü bir oyuncu Şebnem Bozoklu katıldı. Rol aldığı projelere büyük değer katan Bozoklu’nun aynı zamanda Mahsun Kırmızıgül’ün “Prestij Meselesi” filminden de teklif aldığı öğrenildi.

Senden Daha Güzel’e bomba konuk

Gold Film’in FOX için çektiği “Senden Daha Güzel” dizisi yaz sezonunun öne çıkan dizilerinin başında geliyor. Ketche’nin yönettiği dizi genç kuşağın güzelliği ve yeteneğiyle dikkat çeken yıldızlarından Cemre Baysel ile Burak Çelik’i buluşturdu. İki doktorun eğlenceli hikâyesini anlatan proje Sinan Engin, Emel Müftüoğlu gibi ünlü konuk oyuncularıyla da adından söz ettiriyor. Projenin 9. Bölümüne yine ünlü bir isim konuk oluyor. Bölümün finalinde izleyeceğimiz oyuncu Şafak Pekdemir...

Pekdemir “Sevda” karakteriyle renk katacağı dizide dengeleri alt üst edecek. Başarılı oyuncu daha önce de Gold Film’in “Asla Vazgeçmem” dizisinde de seyirci karşısına çıkmış ve etkili oyunculuğuyla beğeni toplamıştı.

Destan dizisine final bölümü çekilecek

Ebru Şahin’in başrolünü oynadığı “Destan” dizisinin yeni yayın döneminde de devam etmesi planlanıyordu. Ancak yapımcı Mehmet Bozdağ ani bir kararla final kararı aldı. Geçen günlerde diziyle ilgili toplantı yapan Bozdağ projeye emek veren ekibe ”Destan”ın yazılan senaryolarının istediği gibi çıkmadığını, bu nedenle projeyi tadında bırakmak için final kararı aldığını ilan etti. Bozdağ konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından kendisinin açıklama yapacağını, bu yüzden kimsenin basına bilgi vermesini istemediğini de bildirdi. Mehmet Bozdağ şimdi sezon finali yapan diziye bir veda bölümü çekmeyi planlıyor. Çok uzun olmayacak final bölümünde tüm kadro yer alacak.

Teşkilat dizisinde yeni bir değişiklik daha

TRT’nin pazar akşamlarına damgasını vuran dizisi “Teşkilat”ın başrol oyuncusu Çağlar Ertuğrul Ertuğrul ekibe anlaşması bittiği ve sağlık sorunları olduğu için veda ettiğini açıklamıştı. İki sezon Ankara’da çekilen dizi 3. Sezonunda İstanbul’a taşınacak. Projenin ana kadrosuna 3 yeni oyuncu katılacak. Ethem Özışık’ı kaleme aldığı dizinin çıkan yeni sezon senaryosu şu günlerde revize ediliyor. O yüzden henüz yeni oyuncuların kimler olduğu netleşmedi. Bu arada dizinin yönetmen kadrosunda da değişiklik yaşandı. Burak Arlıer ile Burak Müjdeci’nin beraber çektiği diziden Müjdeci ayrıldı. Burak Müjdeci’nin yerine Gül Sarılaltın geldi.

Disney’den bir bomba anlaşma daha

14 Haziran’da girdiği dizi ve film pazarındaki bütün dengeleri değiştiren Disney Plus, çok konuşulacak anlaşmalarına devam ediyor. Cenk Somer ile Mehmet İçağasıoğlu’nun Türkiye yapılanmasını yönettiği platform Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan’ın ortağı olduğu BKM Film ile özel bir anlaşmaya imza attı. Beş yıllık anlaşma sektörde büyük ses getirdi.
BKM Film çekeceği komedi filmleriyle Disney Plus’ın içerik pastasını zenginleştirecek. Yılmaz Erdoğan’ın yanı sıra Ata Demirer ve Şahan Gökbakar’ın da filmlerini yayınlayacak olan Disney Plus’ın çekimleri biten “Dünyayla Benim Aramda’nın ardından Timuçin Esen ve Ebru Özkan’lı “Gri”, Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu’lu “Avcı”, Meryem Uzerli’li “Ru”, Halit Ergenç ve Songül Öden’li “Numen”, Aras Bulut İyinemli’li “Atatürk” seyirciyle buluşacak.