Vizyon

0:00/ 0:00

Pazar günü çok tarihi bir akşama tanıklık ettik. Galatasaray, Fenerbahçe’yi 23. şampiyon apoleti ile çıktığı maçta, deyim yerindeyse sahadan sildi. Elbette iki takım birbirine karşı galibiyet alabilir. Nitekim ilk yarıdaki maçta Galatasaray, deplasmanda yine aynı skor ile galip gelmişti. Ancak oyun bu kadar rencide edici değildi.

Fenerbahçe ilk defa oyun anlamında bu kadar ağır bir mağlubiyet aldı. Tekrar ediyorum ve skordan bağımsız söylüyorum. Fenerbahçe belki yenildi ama psikolojik olarak ve sahaya koyduğu futbol anlamında ecel terleri döktü. Galatasaray 6 Kasım 2002’de Fenerbahçe’ye 6-0 yenildikten sonra dahi sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe’yi 2-0 yenmişti. 

Kabul ediyorum, moral olarak bitik bir halde çıktı Fenerbahçe. 50 bin kişinin yoğun baskısı vardı. Skor 3-0 olabilir. Ancak iki büyük takım arasında oyunun bu kadar net kaybedildiği bir başka maç ben hatırlamıyorum ve belki de olmayacaktır. 

Fenerbahçe takımı bu moralle kupa finaline nasıl çıkacak? Asıl soru bu. Ali Koç, Jesus’a sabrettikçe işler sarpa sardı. Bu yıkım haliyle Türkiye Kupası da zora girdi. 

Ali Koç yola çıkarken bir vizyon ortaya koydu. Barcelona, Arsenal, Tottenham’dan futbolcular getireceğiz, iyi ilişkilerimiz var dedi. Beş yıl sonra bu takımlardan getirdiği tek futbolcu Emre Demir oldu. Onu da Samsunspor’a kiraladı. 

Galatasaray, İtalya’da oynamış Mertens ve İcardi’yi Türkiye’ye getirme vizyonunu ortaya koyarken, Fenerbahçe Pedro ile yetindi. Maliyeti belki de İcardi ve Mertens’in toplamı kadar oldu. Devre arası bir umut Fenerbahçe transfer de atak yapar beklentimiz vardı. Bu defa Oosterwolde’yi İtalya’dan Türkiye’ye getirdi Fenerbahçe. Galatasaray ise İtalyanlar’ın son dünya starı Zaniolo’yu. 

Zaniolo pazar günü derbide Fenerbahçe’ye karşı futbol şov yaparken, Oosterwolde’de bu şovu en yakından izleyenlerden biri olmakla yetindi. 

Bu vizyon Fenerbahçe’ye hiç iyi gelmedi. Beş yıldır hiçbir başarı ortaya konulmamış ise hep mi başkaları hatalı diye sormak gerekir. 

Ali Koç, istifa diyenlere hodri meydan, başkan adayı çıkmıyor karşıma dedi. Koskoca Fenerbahçe camiasında yok mudur bu büyük camianın direksiyonuna geçmek isteyen biri? 

Sayın Başkan Koç, dört yıllık Aziz Yıldırım döneminde kupa alınmamasını başarısızlık göstererek başkan olmuştu. Ali Koç’un 5. sezonu bitti ancak yine şampiyonluk gelmedi.

Galatasaray’da ise geçen yıl bu zamanlar ne hoca ne başkan belli değildi. Başarısızlığa büyük bir reaksiyon gösterdi Galatasaray. Bu aynı zamanda taraftarın da kendisini neye layık gördüğü ile ilgili bir durum.

Yani Fenerbahçe taraftarında ne yazık ki bir kabulleniş var. Başarısızlık artık standart hale gelmiş. Başarıların takımı Fenerbahçe, vefanın takımı haline dönüşüyor.

Ali Koç’un vizyonu Fenerbahçe’ye yaramadı. Taraftarın yeni bir vizyon ortaya koyup, bu vizyonu gerçekleştirecek yürekli Fenerbahçelilere ihtiyacı var.