Yasak Elma'da Nesrin Cavadzade cezası

Yasak Elma'da Nesrin Cavadzade cezası

Nesrin Cavadzade'nin geçen sezon sonu seti terk edip geri dönmemesi üzerine yapım şirketi oyuncu sözleşmelerine cezai şart içeren yeni madde ekledi.

Yasak Elma dizisi 5. sezonunda da seyirciden büyük ilgi görüyor. Reytingleriyle kanalın yüzünü güldüren Medyapım imzalı dizinin reytingleri böyle giderse şimdiden 6. sezonunun da çekileceği belirtiliyor. Başarılı oyunculukları, rejisi ve esprili hikâye ve replikleriyle seyirciyi her pazartesi ekran başına toplayan diziye geçen sezon veda eden Nesrin Cavadzade'nin ardından sözleşmeye özel madde eklendiği ortaya çıktı.

Yasak Elma'da Nesrin Cavadzade cezası - Resim : 1

Cavadzade yaşanan gerginlik sonrası işini bitirmeden seti terk etmiş, ardından da doktor raporu alıp telefonlarını açmamıştı. Yapımcının telefonunu da açmayan oyuncuya stoksuz çekilen dizinin bölümünün tamamlanmasını riske ettiği için yapılan hikâye değişikliğiyle cenaze sahnesi yazılmıştı. Yaşanan bu olay sonrası oyuncu sözleşmelerine ayrı bir madde daha eklendi.

Buna göre oyuncu set programı doğrultusunda tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış doktor raporuyla kanıtlanabilir hastalık, ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun vefatı ve adli makamlardan icabet etmesi zorunlu çağrı ve davetler dışında bir sebeple o günkü rolü bitmeden seti terk etmesi halinde bu durum, yönetmen, yardımcı yönetmen, prodüksiyon amiri ve uygulayıcı yapımcı tarafından tutanak altına alınacak. Bu halde oyuncu, seti terk ettiği gün başına 10 bölüm ücreti kadar cezai şartı yapımcıya ödemekle sorumlu... Ayrıca oyuncu işine zarar verecek tüm sözleşme yükümlülükleri ihlallerinde de toplam 750 bin TL cezai şartı ödemek zorunda...

Öte yandan bu sezon Nesrin Cavadzade'nin eski dizisi Yasak Elma'nın rakip projelerinden Üç Kuruş'ta Bahar rolüyle seyirci karşısına çıkması da ilginç bir tesadüf olarak dikkatleri çekiyor.

Birce Akalay'a bomba partner

Birce Akalay'ın bu sezon kadrosuna dahil olduğu Son Yaz dizisinin ekran ömrü kısa sürmüştü. Şu günlerde kendi takı markası için hummalı bir çalışma yürüten başarılı oyuncu setlere ara vermek yerine gelen teklifleri değerlendirme kararı aldı ve duayen yapımcı Abdullah Oğuz'un dijital polisiye dizisi "Mezarlık"la anlaştı.

Yasak Elma'da Nesrin Cavadzade cezası - Resim : 2

Akalay kadın cinayetlerinin ele alınacağı 4'er bölümlük mini dizide bir polise hayat verecek. Ünlü oyuncunun partneri de belli oldu. Etkili oyunculuğuyla tanınan Olgun Toker "Mezarlık"ın kadrosuna katıldı. Bu arada Mezarlık'ın da Abdullah Oğuz'un Çember serisini alan Netflix'te yayınlanması bekleniyor. Mezarlık'ı da Çember'in yazar grubunun kaleme aldığı öğrenildi.

Oğlum dizisine flaş transferler

Geçen sezon imza attığı "Alev Alev" dizisi güçlü kadrosu ve hikâyesiyle beğeni toplayan yönetmen Ahmet Katıksız yeni dizisi "Oğlum"u da Ay Yapım'la çekmeye hazırlanıyor. Show TV'de ekrana gelmesi planlanan dizi duygusal hikâyesiyle dikkat çekiyor. Anne ve çocuğun ölümsüz bağı üzerinden kurgulanan dizide dar gelirli bir ailenin 6 yaşındaki oğlu Kaan ve maddi durumu iyi olan başka bir ailenin 12 yaşındaki bilgisayar oyunu düşkünü oğlu Cem'in dramatik hikâyesi beyazcama taşınacak. İki çocuğun yolları tesadüfen kesişiyor ve ardından korkunç bir olay gerçekleşiyor. Dizinin aynı zamanda anlatıcısı olan Pedagog Demet'ini Canan Ergüder canlandıracak. Meme kanserini yenen Ergüder böylece aylar sonra ilk kez sete dönecek. 

Ayrıca Kaan'ın babası İlyas'ı da Timur Acar canlandıracak. Diğer önemli rolleri yani Kaan'ın annesi Melike, ablası Ceren, Cem'in annesi Zeynep, babası Tuğrul ile polis Sedat karakterlerini kimlerin canlandıracağı ise merak konusu...

“Maske Kimsin Sen?”ye ünlü jüri üyeleri

Medyapım'ın Kanal D için "The Masked Singer" adlı fenomen yarışmadan uyarladığı “Maske  Kimsin Sen?” programı şimdiden büyük merak uyandırdı. Ünlü isimlerin farklı kostüm ve maskelerle kimliklerini gizleyerek şarkı söylediği yarışmada Eda Ece, Alican Yücesoy ve Doğu Demirkol dedektiflik yapacak ve maskelerin altında kimin olduğunu bulmaya çalışacak. Tansel Öngel’in sunuculuğunu yaptığı yarışmayı Ebru Yalçın yönetiyor. Programda gösterdiği performansla stüdyoda önlerindeki butonlarla oy veren seyircilerden en az ilgiyi gören yarışmacı maskesini çıkararak yarışmaya veda edecek.

Tolga Sarıtaş'ın yeni dizisinin adı B.G.A

Dört sezon süren fenomen proje Çukur'un yazarı Gökhan Horzum'un Ay Yapım için hazırladığı yeni dizinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Anadolu'dan İstanbul'a gelen bir ailenin hikâyesini konu alan dizinin adı "Bir Gece Ansızın"... Projenin yönetmen koltuğunda son olarak "Doğduğun Ev Kaderindir"i çeken Çağrı Bayrak oturacak. Dizi için FOX'un ardından Show TV ile görüşüldüğü konuşuluyor. Tolga Sarıtaş'ın kız kardeşi rolü için Hafsanur Sancaktutan'a, dizideki baba rolü için Ercan Kesal'la görüşüldüğü öğrenildi.  Sarıtaş'ın partnerini kimin canlandıracağı ise henüz netleşmedi.

ÜS Yapım'dan TRT'ye yeni dizi

ÜS Yapım Kutsi ve Nehir Erdoğan'ın başrollerini paylaştığı "Benim Adım Melek" dizisinin ardından TRT için yeni bir proje daha hazırlıyor. Çalışmaları geçen sezondan beri sürdürülen dizinin adı; Kara Tahta... Bir öğretmenin hikâyesini anlatan diziyi Cem Akyoldaş yönetecek. Cast çalışmaları başlayacan dizi aralık ayında sete çıkacak.

Kaçış 26 Kasım'da sete çıkıyor

Engin Akyürek ile İrem Helvacıoğlu'nu buluşturan "Kaçış" adlı dizinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 03 Medya ve Same Film'in Disney Plus için çekeceği dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşacak. Akyürek  ve Helvacıoğlu'nun savaş muhabirini canlandıracağı dizinin 26 Kasım'da sete çıkması planlanıyor. Yabancı oyuncuların da rol alacağı dizi Gaziantep'te çekilecek ve çekimler toplam 10 ila 12 hafta sürecek. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın yapacağı diziyi Ali Doğançay yazıyor.

Ünlü oyuncular TRT'nin filminde 

Medya Fikir'in Bayram İşi kod adlı televizyon filminin çekimleri başladı. Filmde Altan Erkekli, Tarık Papuççuoğlu, Durul Bazan, Anıl Çelik, Hazal Adıyaman, Zeynep Gülmez ve Zeynep Papuçcuoğlu rol alıyor. TRT'de yayınlanacak olan filmin senaryosu Kürşat Saygılı, Mustafa Devrim Özdinç'e ait...  İki ailenin eğlenceli çekişmesini ekrana taşıyacak filmi Metin Balekoğlu yönetiyor. Filmde çekişme halinde olan iki dedenin torunu Sude (Hazal Adıyaman) ve Furkan'ın (Anıl Çelik) aşk hikâyesi konu ediliyor.