Yasin Aktay'dan Tunç Soyer'e tepki: Tarihten taş getirip bugün alakasız yerlere atıyor, o taşlar dönüp sizi vurur!

tv100'ün ses getiren programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na bağlanan akademisyen ve yazar Prof. Dr. Yasin Aktay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tepki çeken sözlerine ilişkin "Bugünün sorununun tarihi taşıyor. ‘Saray’ diyerek külliyeye taş atıyor, tarihten taş getirip bugün alakasız yerlere atıyor, o taşlar dönüp sizi vurur." dedi.

tv100.com Yazarı Barış Yarkadaş, Gazeteciler Hacı Yakışıklı, Fuat Uğur ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında düzenlenen etkinlikte "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar." sözleri masaya yatırıldı. 

"Tarihten taş getirip bugün alakasız yerlere atıyor, o taşlar dönüp sizi vurur"
tv100 yayınına bağlanan akademisyen ve yazar Prof. Dr. Yasin Aktay, Soyer'in sözleriyle ilgili "Tunç Soyer’in mitinginde bir Tarkan siyasallaşması gibi bir şey söz konusu oluyor yaptıkları göndermeler çok sığ göndermeler, tarihi katleden bir yaklaşım. Konser esnasında büyük bir eğlence havası var o havanın içine tarihi boca ediyor. Bugünün sorununun tarihi taşıyor. ‘Saray’ diyerek külliyeye taş atıyor, tarihten taş getirip bugün alakasız yerlere atıyor, o taşlar dönüp sizi vurur." dedi.

"Vahdettin, Mustafa Kemal’in padişahıdır"
Aktay "Vahdettin, Mustafa Kemal’in padişahıdır. Gönderme şartlarına bakarsak bu şartlar olmasa Mustafa Kemal’in hiçbir şey yapma şansı yoktu. Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarına karşı çok daha vefakar olmak gerekiyor, Kurtuluş Savaşı’nın tek kahramanı Atatürk değildir." ifadelerini kullandı.