Yılmaz Erdoğan’ın Organize İşler dizisine bomba isimler

Disney Plus’ın marka yüzlerinden Yılmaz Erdoğan’ın Organize İşler dizisinin hazırlıkları sürüyor.

Yılmaz Erdoğan Organize İşler dizisini çekmeye hazırlandığını geçen yıl duyurmuştu. Erdoğan diziyi marka ve yetenek yüzü olduğu Disney Plus için çekecek. Yılmaz’ın ilki 2005’te vizyona giren Tolga Çevik ve Demet Akbağ’la çektiği Organize İşler serisinin ikinci filmi “Sazan Sarmalı”nı 2019’ın ocak ayında seyirciyle buluşturmuştu.

Hikayeyi dizi olarak devam ettirmek isteyen Yılmaz Erdoğan bir süre kapanıp, senaryosunu yazmıştı. Erdoğan’ın dizi için Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Eda Ece ve Cem Yılmaz’la görüştüğü öğrenildi.

Yasak Elma’dan çok konuşulacak ayrılık

Fenomen dizi Yasak Elma final sezonunda da seyirciyi ekran başına toplamaya devam ediyor. Med Yapım imzalı dizi bu sezon Yıldız (Eda Ece) ile Doğan’ın (Murat Aygen) soğuk savaşına sahne olmuştu. Kendisini hapse attıran ve kendisinden boşanan eşini affetmeyen Doğan'ın avukatı Hilal’le (Ece Özdikici) aşk yaşamaya başlamıştı. İntikam planlarını tek tek devreye sokan Doğan, Hilal’le yollarını ayırmaya karar veriyor. Hilal karakteri diziye veda ediyor.

Bu arada kulislerde konuşulan bilgiye göre, her an her şeyin olabildiği Yasak Elma’da Doğan evlilik teklifi yapmaya hazırlanacak.

9 Oğuz dizisine üç flaş isim

Ülkemizin önde gelen yapım şirketlerinden Gold Film, FOX için “9 Oğuz” adlı asker dizisine başlıyor. “9 Oğuz”un çekimleri Eskişehir’de yapılacak. Şimdiden merak uyandıran diziyi usta kalem Süleyman Çobanoğlu yazıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda birçok unutulmaz projede emeği olan Cem Akyoldaş oturacak. 20 Kasım’da sete çıkması planlanan dizi için üç bomba isimle anlaşma yapıldı. Kubilay Aka, dizide lakabı “Karanlık” olan yüzbaşıyı canlandıracak. Yasemin Allen “9 Oğuz”un Tomris Albay’ı oldu. Usta oyuncu Tuncer Salman da dizinin kötü adamını oynayacak. Dizinin oyuncu seçimleri tüm hızıyla sürüyor.

Engin Akyürek ve Demet Özdemir’in dizileri yurt dışına ne zaman açılıyor?

14 Haziran’da ülkemiz eğlence sektörüne bomba gibi giren Disney Plus, Engin Akyürek’li “Kaçış”ın ardından Demet Özdemir’li “Dünyayla Benim Aramda” dizilerini seyirciyle buluşturmuştu. Sadece ülkemiz pazarında seyirciyle buluşan dizilerin dünyaya ne zaman açılacağı merak konusuydu.

"Kaçış"ın kasım başı, "Dünyayla Benim Aramda"nın ise kasım ortasında tüm dünyada yayınlanacağı öğrenildi. Bu gecikmenin dublajların yetişmemesinden dolayı olduğu da belirtildi. Öte yandan "Kaçış"ın ikinci sezonuyla ilgili alınan bir karar yok. Ancak Demet Özdemir, Buğra Gülsoy ve Hafsanur Sancaktutan’ı buluşturan “Dünyayla Benim Aramda”nın ikinci sezonu için çalışmalar başlamak üzere…

Disney Plus’ın Timuçin Esen ve Ebru Özkan’lı dizisi “Ben Gri” ise ülkemizde dünyayla aynı anda yayınlanacak.

Feyyaz Duman’dan yeni dizi geliyor

Bu sene peş peşe “Yürek Çıkmazı”, “Kızılcık Şerbeti” dizilerini çeken, ayrıca “9 Oğuz” ve “Devlerin Aşkı” projelerinin de hazırlıklarına başlayan Gold Film, beIN CONNECT için yeni bir proje hazırlıyor. Geçen yıl platform için çektiği “Erkek Severse” projesi çok beğenilen şirket şimdi de “Zehirli Sarmaşık” dizisi için kolları sıvadı.

Cast çalışmaları devam eden diziyi Savaş Ecevit Korkmaz yazıyor. Hikâyesi merak konusu olan diziyi Gökçen Usta yönetecek. Dizinin ilk imza aşamasına gelinen oyuncusu, etkili oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan Feyyaz Duman… Dizi için birbirinden flaş isimlerle görüşülüyor. Gold Film geçen aylarda da yakında açılacak olan TRT Dijital için “Son Gün” adlı dizinin çekimlerini tamamlamıştı.

Yalnız Kurt’a güzel oyuncu

Osman Sınav imzalı Yalnız Kurt ikinci sezonunda da seyirciyi ekran başına topluyor. M. Çağatay Tosun’un yönettiği diziyi Murat Koca ile Ali Alper Erze yazıyor. Cihan Ünal (Davud), Hasan Denizyaran (Altay), Jessica May (Meryem), Murat Han (Doğan), Kürşat Alnıaçık (Viking), Yaprak Medine (Mira), Hilmi Özçelik (Ahmet), Göktan Oktay Göztepe’yi (Akif) buluşturan “Yalnız Kurt”un ekibine genç ve güzel bir oyuncu katıldı. Fahriye Kesimal, dizinin yeni oyuncusu oldu. Hikâyesi ve oyuncu kadrosu yenilenen dizide Kesimal, 24. bölümden itibaren Havva karakterine hayat verecek.

Peri Masalı final mi yapıyor?

FOX’un Med Yapım imzalı “Bir Peri Masalı” dizisi Med Yapım’ın bu sezon çektiği iddialı projeler arasındaydı. Çarşamba akşamları seyirciyle buluşan dizi farklı konusuyla dikkat çekiyordu. Alina Boz, Tarık Emir Tekin, Baran Bölükbaşı, Nazan Kesal, Müfit Kayacan, Hazal Filiz Küçükköse, Tülin Ece ve Mustafa Mert Koç gibi çok sayıda ünlü ismi buluşturan dizinin reytingleri düştüğü için projenin akıbeti merak konusu oldu.

Son gelen haberlere göre, Merve Girgin Aytekin ve Direnç Aksoy Sidar’ın yapımcılığını üstlendiği dizinin bu haftaki reyting oranları kaderini belirleyecek. Bu hafta da reytingler düşük çıkarsa dizi bir sonraki hafta final yapacak. Bu arada dizinin bitmesi halinde Disney Plus’ın da genç marka yüzü olan başrol oyuncusu Alina Boz’a iki yeni proje teklifinin sunulacağı öğrenildi.

Fatih Al üç koldan birden geliyor

Ülkemizin en başarılı oyuncuları arasında olan Fatih Al, hem dizi, hem film hem de tiyatroda seyirci karşısında… Al, pazar akşamı ilk kez seyirciyle buluşan Jekyll & Hyde müzikalinde Sir Danvers Crew rolüne hayat veriyor ve muhteşem performansıyla kendisine hayran bırakıyor.

Türkiye- İngiltere ortak yapımı ‘’Dört Duvar’’ filmindeki rolüyle Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde ‘’En İyi Erkek Oyuncu’’ ödülünü alan Al, Blutv’de yayınlanacak olan Bozkır dizisinde Akif Emre rolüne hayat verecek. Çekimler aralık ayında başlıyor.

Ödüllü oyuncu Ay Yapım’ın Miramax ve Paramount ile ortak yapım olarak çektikleri ‘’The Turkish Detective ‘’dizisinde ‘’Bucar’’ rolünde Haluk Bilginer ile oynadı. Film 2023’te Paramount+ kanalında yayınlanacak.

‘La Passion Turca’da üç dil konuşacak

İlker Kaleli, 'La Passion Turca' için beş hafta Madrid'de kampa girdi. İspanyol Antenna 3 televizyonu için çekilecek ‘La Passion Turca’ (Türk Tutkusu) dizisinin başrol oyuncusu olan İlker Kaleli, dizide İspanyolca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dil konuşacak.

London Academy of Music and Dramatic Arts’da dört yıl eğitim alan ve ileri seviye İngilizce bilen Kaleli, çoğunluğu İspanyolca olan dizi için Madrid’de İspanyolca dil kampına girdi. Günde yedi saat İspanyolca çalışarak altı bölümlük dizi senaryosunu ezberleyen oyuncu beş hafta süren eğitimi tamamlayarak dün Türkiye’ye döndü.

Çekimleri gelecek hafta başlayacak dizi için İlker Kaleli’nin dizideki partneri olan dünyaca ünlü İspanyol oyuncu Maggi Civantos da önümüzdeki günlerde İstanbul’a geliyor. Antonio Gala’nın aynı adlı romanından uyarlanan ‘La Passion Turca’da antikacılık yapan karizmatik Yaman ile sanat tarihi araştırmacısı Olivia’nın Türkiye İspanya hattındaki aksiyon ve aşk konusu işleniyor.

Burak Hakkı dizinin kadrosunda

Bu arada 'La Passion Turca' dizisinin kadrosunda Zeynep Tuğçe Bayat’ın ardından kadroya Burak Hakkı da katıldı. Son olarak BKM’nin Murat Kepez imzalı “Hava Muhalefeti” filminde Ali Sunal (Cemil), Doğa Rutkay (Hatice) ve Ege Kökenli’yle (Gözde) beraber oynayan ve Teoman karakterine hayat veren Hakkı, 'La Passion Turca' dizisinde de Emir karakterini canlandıracak.

Funda Eryiğit’ten bir yılda dört film

Başarılı oyuncu Funda Eryiğit başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ile paylaştığı, Onur Saylak'ın yönetmenliğini yaptığı "Nuh Boğuldu" filminin çekimlerinin ardından Erdem Tepegöz’ün yönetmenliğini yaptığı, Mehmet Günsur ve Alperen Duymaz ile başrollerini paylaştığı "Kül" filmi için sete çıkmıştı. "Kül" filminin çekimleri biter bitmez, Doğuş Algün'ün yöneteceği "Ölü Mevsim" filmi için anlaştı.

Geçen sene çekilen ve başrollerinde yer aldığı Berkun Oya'nın filmi "Cici" 27 Ekim'de Netflix'te yayınlanacak. Rol aldığı her karakteri severek izlediğim Funda Eryiğit böylece bir sezonda dört film de yer almış olacak.