AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Özlem Zengin: Sosyal medya yasası tartışması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Özlem Zengin tv100'de canlı yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık'ın sorularını yanıtladı. Avukat Özlem Zengin seçim tartışmalarından sosyal medya yasasına kadar ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Özlem Zengin tv100'de canlı yayınlanan Pazar Siyaseti programına konuk oldu. Pınar Işık'ın sorularını yanıtlayan Avukat Özlem Zengin gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özlem Zengin'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Sosyal medya yasası yasaklayıcı bir şey getirmiyor. İnternet haber sitelerine süreli yayınlar gibi form belirliyor, yaptıkları işlerde künye oluşturuyor. İnternet haberciliğe kimlik kazandırıyor.

Sandık güvenliği sıkıntısı şehir efsanesidir.

Komisyonda en çok tartışılan 29. Madde. O da kamu barışını bozmaya sebebiyet veren haber vermeye, yaymaya 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirmesi.

Cumhurbaşkanımız aday olmazsa isim konuşuyor, düşünüyor” gibi bir şey kesinlikle yok. Cumhurbaşkanımızın hukuken aday olmasına dair en ufak bir engel yok.

Bütün siyasi partilen Genel Başkanları potansiyel adaydır. Kendini böyle görmelidir. Burada sakil olan şey muhalefet parti liderlerinin “Ben adayım” diyememesi. Kazanma iddiasıyla ilgili sorun var.

HDP’nin ne yapacağını hesaplamadan asla kendi adaylarına karar veremezler. Böyle devam ederse Türkiye’nin ana muhalefeti HDP olacak. CHP’nin HDP’leştiğini görüyorum. Ana muhalefetin yapması gereken Türkiye muhalefetini yerli ve milli tutmaktır.

Tanju Özcan’ın kendisiyle ilgili 3 önemli hadise oldu. Hepsi tahammül haddini geçti. Bolululara sormak istiyorum, böyle bir şahsiyetin hâlâ Bolu Belediye Başkanı olmasını isterler mi?