Ali Turan'dan İmamoğlu'na 'Saraçhane' tepkisi: Kaç kişi gelmiş diye sayıyor, Cumhurbaşkanı konuşmasın da ne yapsın

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, tv100'de katıldığı programda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert yüklendi. Turan, İmamoğlu'na 'İki gün önce felakette görevinin başında durmadın, Saraçhane'de kaç kişi gelmiş diye sayıyorsun. Cumhurbaşkanı konuşmasın da ne yapsın?' sözleriyle tepkisini gösterdi.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, Gazeteci Mustafa Ertekin ve Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak siyasetin sıcak başlıklarını masaya yatırdı. 

15 Temmuz'un yıldönümü konuşulduğu bölümde söz alan Ali Turan'ın hedefinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. İmamoğlu'nun 15 Temmuz günü Saraçhane'deki kalabalık ile ilgili yaptığı yoruma tepki gösteren Turan,  İki gün önce felakette görevinin başında durmadın, gelip burada kaç kişi gelmiş diye sayıyorsun.'' ifadelerini kullandı.

Turan,  tepkisini şu şekilde dile getirdi;

Saraçhane’de, Belediye Başkanı çıkmış yukarıdan Cumhur İttifakı’nın organize ettiği anma programına kaç kişi gelmiş diye sayıyor. İki gün önce felakette görevinin başında durmadın, gelip burada kaç kişi gelmiş diye sayıyorsun. Cumhurbaşkanı konuşmasın da ne yapsın?

İmaoğlu ne demişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz günü Saraçhane'deki meydanda yapılan program başlamadan önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Anladığım kadarıyla parkın içinde insanlar var, sokağa taşmadı. ‘Millet burayı bilmez’ diyeceğim ama gelmişler, iyi. En azından vatandaşımızı ağırlamış olduk, Büyükşehir Belediyesi’nin bahçesinde. Ben, ‘Saraçhane’ deyince önümüze kadar kalabalık gelir sandım. Biz, bekleyelim söz verdiğimiz gibi. Cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan gurur duyarız” demişti.