"Altılı masada büyük bir kriz var" diyerek Latif Şimşek o detaya dikkat çekti! “İYİ Parti’nin masadan kalkmasına kadar uzanabilir”

tv100'ün ses getiren Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında Latif Şimşek, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun altılı masa arasında yapılacak bakanlık dağılımına ilişkin sözlerinin hoş karşılanmadığını belirterek "Altılı masada büyük bir kriz var. HDP’nin tavrı ve CHP’nin HDP karşısında alacağı pozisyonla bu kriz daha da derinleşebilir ve İYİ Parti’nin masadan kalkmasına kadar uzanabilir" dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ali Haydar Fırat, tv100.com yazarı Latif Şimşek, kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun "6'lı masada olanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı ve en az 1 bakanlık alacak" sözleri programda masaya yatırıldı.

"Bakanlıkların paylaşımıyla ilgili başlatılan tartışmalar beni endişelendiriyor"
Şimşek "Cumhurbaşkanına verilen anayasal yetkileri altı liderin imzasıyla nasıl kısıtlayabilecekler? Buna anayasal kuruluşlar izin verecek mi? Anayasaya rağmen bir şey yapabilecekler mi? Bu ayrı bir tartışma konusu. Bakanlıkların paylaşımıyla ilgili başlatılan tartışmalar beni endişelendiriyor." ifadelerini kullandı.

"İYİ Parti’nin masadan kalkmasına kadar uzanabilir"
Sözlerini sürdüren Şimşek "Henüz aday belli olmadan bakanlıkların dağıtılması, bölüşülmeye çalışılması hiç hoş karşılanmıyor. Altılı masada büyük bir kriz var. HDP’nin tavrı ve CHP’nin HDP karşısında alacağı pozisyonla bu kriz daha da derinleşebilir ve İYİ Parti’nin masadan kalkmasına kadar uzanabilir." dedi.